Champoluc

...är en skidsemester på "italienska"! En skidsemester till Champoluc...

Om du gillar varierad skidåkning med fokus på röda pister där du kan susa fram är Champoluc stället för dig!

Att du får uppleva gästfrihet när du kommer till Italien är nog ingen nyhet. Men när du kombinerar detta med en trevlig skidby, kullinariska smaksupplevelser och riktigt bra skidåkning så har du beskrivningen av Champoluc!

Champoluc tillhör det största skidområdet i Monterosa-regionen, ett område som bland italienarna också går under benämningen "Italiens tre dalar", (skall dock inte förväxlas med det kända område "de 3 dalarna" i Val Thorens.) 

Området erbjuder såväl 180km välpreparerade pister, som goda möjligheter för härlig off-pist. Kom bara ihåg att ha med dig en bergsguide om du vill pröva off-pist möjligheten!

Om skidorten Champoluc: 

Orten ligger på 1570 meters höjd och är omgiven av skogsterräng och är placerad i ena änden av Monterosa-området, där Gressoney är den centrala dalen.

5 snabbfakta om Champoluc:

  • Välpreparerade pister
  • Inga liftköer
  • Avslappnad atmosfär
  • Trevlig by
  • Passar särskilt bra till övade - avancerade skidåkare

Läs mer om skidåkningen i Champoluc här

Faktabox

180 km pister

38 liftar

47 kmBlå pister
123 kmRöda pister
10 kmSvarta pister

Champoluc

Byns höjd 1580 m

Högsta skidåkning 3275 m

Liftkapacitet 49137 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Monte Rosa - Sarezza

Colle Bettaforca

Våra mest populära boenden i Champoluc

Skidåkning i Champoluc

Champoluc erbjuder det största skidområdet i Monte Rosa Regionen som består av byarna Champoluc, Gressoney och Alagna.

Här har du 180km pister och bra möjlighet för offpist. Skidområdet bjuder på varierad skidåkning.

Området är uppdelat i tre dalar, Champoluc, Gressoney och Alagna, som alla har sina egna kännetecken.

Champoluc har de breda och välpreparerade pisterna där det finns bra med möjlighet till skidåkning även till dem utan större erfarenhet.

Gressoney bjuder på de längre röda pisterna, där nivån är aningen svårare än i Champoluc.

 

Till sist har vi Alagna, alpernas ”Freeride Paradis". Här finner ni inte så många pister, men däremot finns all offpist-åkning man kan tänka sig. Ett ganska ostört område med få liftar och vackra vyer.

Pisterna är sällan överfyllda under veckodagarna, men givetvis är det mer folk som ska samsas under helgen när de lokala italienarna också vill spänna på sig pjäxorna. 

Läs om byn Champoluc här

Skidsemester till Champoluc

Alla som rest på skidsemester till Italien vet att italienarna är duktiga på välpreparerade pister, skapa god stämning i byn och serverar dig god mat. Champoluc är inget undantag!

Välkommen till Champoluc!

Champoluc är en av de mest underskattade skidorterna i Italien. Här hittar du charm, god stämning och bra skidåkning, utan för den sakens skull göra skidorten till en turistfälla.

Alla som rest på skidsemester till Italien vet att italienarna är duktiga på välpreparerade pister, skapa god stämning i byn och serverar dig god mat. Champoluc är inget undantag!

Champoluc har en mycket idyllisk och autentisk atmostfär, som man kan känna och se när man ankommer till byn. Den italienska kulturen finns både i arkitekturen med de gamla traditionella sten- och trähusen, samt i maten som är baserad på lokala råvaror och utgår från gamla italienska recept.

Champolucs historia

Byn och regionen är känd för deras strategiska läge i många av de krig utkämpats i området.

Både Hannibal med hans elefanter och Napoleon med sina kanoner har genom tiderna dragit nytta av bergspassen i dalen. På turen upp igenom dalen ser man därför många fort strategiskt placerade med överblick över hela dalen.

Även Walserna, ett folkslag med ursprung i de schweiziska, österrikiska och italienska alperna har varit bosatta i dessa dalar och har byggt många av de fort man ser idag. Det finns fortfarande vissa invånare, speciellt i Gressoney och Alagna, som pratar Walsertyska.

Autentisk charm i Champoluc

Champoluc är inte som de flesta skidorter. Champoluc är en gammal italiensk landsortsby som ligger på 1570 meters höjd.

Byn är omgiven av skogsterräng och ligger i Monte Rosa-regionen där byn Gressoney är den centrala dalen.

Här hittar du inga stora betongkomplex som saknar själ eller kantas av välkända butiker vars butiknamn du kan hittas världen över.

Det är inte heller till Champoluc som jetseteliten kommer.

 

Det mesta i byn finner man uppe vid huvudliften Crest, där det finns en supermarket och ett flertal restauranger, butiker och skiduthyrningar. I samma ände av byn finner man även ett SPA vid namn Monterosaterme, som byggdes 2015.

I den andra änden står kyrkan och det som en gång var den gamla byn, där ligger även byns bankomater. Från den norra till den södra änden går byns huvudgata, Route Ramey.


Restauranger i Champoluc

Du hittar många trevliga och bra restauranger på hotellen runt om i byn och som välkomnar dig att äta även om du inte är gäst på hotellet. Matkulturen i Aosta-dalen är rustik och riklig! Här ligger fokus på ostar, polenta, pasta och liknande italienska klassiker.

Av områdets byar kan Champoluc stoltsera med den bästa after-skin, med typiska italienska drinkar och live-musik. 

Restaurangtips Champoluc

  • Direkt under gondolen driver Maura & Mario restaurangen/puben Atelier Gourmand. Här möts man alltid med ett leende. Det serveras god lokal italiensk mat och dryck av alla dess slag.

  • För mat i pisten så finner du bland annat 2727, där områdets bästa pizza serveras. Här är det även möjligt att avnjuta en kall öl i solen. Du hittar restaurangen vid toppen av lift 17.

  • Pachamama finner du läckra drinkar och många olika ölsorter.

  • Om du går till vänster i rondellen vid kyrkan, i början av byn, kommer du till restaurang Churen. Här serveras det god pizza och läckra stekar. Ägaren Andrea kommer från Sicilien, så här kan du även passa på att dricka likören Avera som kommer därifrån.

Välkommen till Champoluc!

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Champoluc

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Champoluc något för dig?