Tignes

Faktabox

300 km pister

96 liftar

200 kmBlå pister
75 kmRöda pister
25 kmSvarta pister

Tignes

Byns höjd 2100 m

Högsta skidåkning 3450 m

Liftkapacitet 135000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Skidåkning i Tignes

Tignes

En favorit-skidsemester är utan tvekan skidresor till Tignes. Detta härliga område bjuder liksom grannbyn Val d´Isère på den absolut bästa skidåkningen i Alperna med hela 300km pister. Denna tidigare olympiska by, har de senaste åren, precis som många andra franska skidorter, genomgått en rivande utveckling och är idag en charmig kombination av fransk Alp-idyll och modern design. När du bokar en resa till Tignes gäller liftkortet för hela "Tignes - Val d'Isère Ski Area" (tidigare känt som Escape Killy),  och du kan njuta skidåkning i både Tigens och Val d'Isère.

Läs mer om Tignes här

Skidorten kännetecknas av

  • Perfekt till grupper 
  • Skidåkning till Val d'Isère
  • Imponerande skiområde
  • Mycket att göra utöver fantastisk skidåkning

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidresror till Tignes

Njut av skidresor till Tignes fantastiska skidområde och aktivera dig på din skidsemester

Tignes Val Claret ligger på 2100 meters höjd vid foten av Grand Motte glaciären, där du med den moderna Funiculaire-liften snabbt tar dig upp mot tunnare luft. Skidområdet bjuder på 350km fantastisk skidåkning med enastående offpist-möjligheter. Allt detta binds samman av ett supermodernt och effektivt liftsystem som alltid är inom gångavstånd.

Ta en grym offpist-repa från toppen när det kommit nysnö eller varva lång skön åkning med röda och svarta backar ner till tresekundersbyn, skidresor I Tignes har mycket att välja på! Tröttnar du på skidåkning kan du åka skridskor på den frusna sjön Le Lac de Tignes eller prova paragliding på ryggen av en instruktör. Dessutom har byn en stor idrottshall, där man kan hålla formen genom att spela lite tennis, squash eller liknande aktiviteter.

Området hänger ihop med Val d'Isère

Slipa åkningen i skidskola på skidresan i Tignes med ESF

Vi har samarbete med Ecole du Ski Français (ESF) skidskola I Tignes. För dig som känner att skidåkningen är lite ringrostig och vill slipa till den eller för dig som vill lära dig åka snowboard finns det grupplektioner, det går att boka i förväg eller på plats.

Barnvänligt i Tignes - ta med barnen på skidresan

Med det breda utbudet av varierad skidåkning, skidskola och barnområde passar Tignes bra även för er som tar med de små på skidresan i Frankrike. Det är aldrig långt att gå för att hitta barnvänliga restauranger och finns gott om aktiviteter när de minsta är trötta efter en dag i backen.

After Ski och uteliv i Tignes

Det finns inget bättre sätt att avsluta dagen i skidbacken än att ta en öl eller två i goda vänners lag. Tignes erbjuder ett rikt uteliv med ett tjugotal barer och fem nattklubbar som håller öppet till fem på morgonen. Vår egen Saloon Bar är det perfekta stället att börja kvällen på, hit kommer skandinaver för afterski och alla är taggade!

Restauranger i Tignes

I Tignes är allt lättillgängligt! Allt ligger så koncentrerat att du hela tiden befinner dig centralt med alla förnödenheter på gångavstånd. Området passar särskilt bra till grupper, som alltid har lätt kan mötas för afterski på Saloon bar eller till middag på en av byns restauranger. Ett utlåtande från en tidigare grupp är att man har aldrig långt till varandra.

Billigt boende i Tignes - chaletlägenheter eller lyxhotell

Välj mellan billigt boende i Tignes i våra skidlägenheter på Le rond point des pistes eller lyxigare boende på hotellet Les Suites Du Nevada. Här i Tignes har vi något som passar alla!Resor till Tignes

Få ett reseförslag till Tignes

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!