Frankrike, Tignes

Hotel Val Claret

All inclusive

Fakta

Om Hotel Val Claret

Skulle du vilja bo lättillgängligt till Tignes stora skidparadis och på ett hotell där avslappning och service är i fokus? Då är Hotel Val Claret något för dig.

Välkommen på en skidsemester till Hotel Val Claret. Här bor du ganska simpelt men med ett helt perfekt läge till det stora skidparadiset i Tignes. Det bästa av allt är att pisten faktiskt ligger precis utanför skidkällarens dörr - skidåkningen kommer inte närmare än så! När du går ut från skidkällaren kan du på direkten klicka i dina skidor och susa ned till “Funicular” eller “Bolin”. Därför slipper du för att gå långt i dina pjäxor med skidorna på axeln.

Avkoppling med utsikt

Skäm bort kroppen efter en lång dag på pisten med en sväng i hotellets SPA- och wellnessavdelning. Här kan du låta kroppen koppla av och ladda upp inför ännu mer skidåkning. Du kan både njuta av inomhuspoolen som har en fantastisk utsikt över de snötäckta bergstopparna, eller låta musklerna återhämta sig i bastun och hamamen. Mot extra kostnad kan du även boka flera olika massagebehandlingar om kroppens muskler behöver knådas igenom ordentligt. Med andra ord finns det stor möjlighet för att ladda upp skidkroppen för att kunna susa runt på pisterna dag efter dag.

Bastu, hamam och massagebehandlingar är för personer från 16 år.

Om energin inte är helt slut efter en hel dag med skidåkning kan du hålla formen uppe i hotellets välutrustade gym. Skulle du hellre vilja ha en mer avkopplande typ av träning finns det möjlighet för att delta i hotellets yoga.

Hur är maten?

På Hotel Val Claret ska du bokstavligt talat inte tänka på något eftersom du har all-inclusive inkluderat i boendet. Det enda du faktiskt ska tänka på är vad du har lust för att äta från buffén.

När du vaknar med en kurrande mage och batterier som ska fyllas på inför en lång dag i skidbacken kan du slå dig ner i restaurangen för frukost. Det serveras en god frukostbuffé med flera alternativ så det finns inget tvivel om att du är mätt när du åker ut på pisterna.

Om du är osäker på var du vill äta lunch, kan du åka skidor till hotellet och njuta av din lunch i restaurangen. Det bästa är att lunchen redan ingår i din vistelse. Dessutom är alla drycker inkluderade vid varje måltid.

Efter en avslutad skiddag ska du inte heller missa eftermiddagens snackbuffé. Här serveras både kakor, våfflor och juice som kan mätta en svagt kurrande mage innan middagen.

På kvällen när hungern smyger sig på igen kan du i lugn och ro sätta dig till rätta i restaurangen och njuta av middagsbuffén. Det finns lite av varje och flera olika nationella och internationella rätter att smaka på. Det breda urvalet gör att du inte behöver äta det samma varje dag och du ska inte heller oroa dig över att gå hungrig i säng.

Skulle du vilja utforska centrum i Tignes Val Claret så ligger det bara ett snöbollskast bort. Gå på upptäcktsfärd bland restauranger, barer, klädbutiker och alla möjliga specialbutiker.

Solterrass, lounge och bar

Ta plats på hotellets solterrass med ditt eftermiddagssnack eller din drink och njut av dagens sista solstrålar. Ett härligt sätt att runda av din skiddag på.

När solen har försvunnit bakom bergstopparna kan du gå in i hotellets bar- och loungeområde och luta dig tillbaka i de mjuka möblerna, och kanske med en bra bok i handen. Annars kommer bartendern garanterat att kunna blanda en drink eller serva en kall öl i baren åt dig.

Saknar du underhållning för barnen så har hotellet också en barnklubb för barn och tonåringar i alla åldrar. Barnklubbens personal är inte skandinavisk då det är ett franskt klubbhotell, men barnen kommer säkert att kunna bli underhållna i det stora lekrummet och kanske även hitta nya lekkompisar.

Så sover du

Du bor på trevliga sovrum som är simpelt, praktiskt och komfortabelt inredda som gör att du kan koppla av efter flera timmar i pjäxorna. Rummen saknar inte något utan här finns allt som du kan behöva för att få en fantastisk skidsemester i Tignes.

Praktisk information

Gillar du också när pjäxorna är lite varma? Som tur är finns det en pjäxvarmare i skidkällaren så att du kan sticka fötterna i ett par härligt varma pjäxor på morgonen. Det är givetvis även i skidkällaren som du kan förvara dina skidor.

På ankomst- och avresedagen stannar transferbussen bara på ett ställe i Tignes Le Lac, nämligen på parkeringen vid turistkontoret, och ett ställe i Tignes Val Claret, nämligen vid den stora busshållplatsen. Därför kan det vara 100-550 meter till ditt boende. Guiderna är givetvis tillgängliga och visar vilket håll du ska så att du och ditt sällskap kommer på den rätta vägen.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid turistkontoret. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Nortlander ser fram emot att välkomna dig på din skidsemester i Tignes!

Avstånd

Avstånd till pist : 20 m

Avstånd till lift: 100 m

Avstånd till centrum : 0 m

Avstånd till skiduthyrning: 0 m

Rum

Safety box Ja

TV Ja

Kaffemaskin Ja

Wifi på rummet Ja

Badkar Ja

Toalett Ja

Mat och dryck

Pension All inclusive

Bar Ja

Restaurang Ja

Faciliteter

All inclusive: Ja

Barnvänligt : Ja

Bastu: Ja

Fitnessrum: Ja

Handikappsanpassade rum: Ja

Handikappvänligt: Ja

Visa mer

Lekrum: Ja

Reception: Ja

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

SwimmingPool: Ja

Wellness: Ja

WiFi: Ja

Ångbastu: Ja

Premium dubbelrum med utsikt och balkong (2 vuxna)

Rum på 25-30 kvm med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng på 160 cm. Badrum med badkar, och separat toalett.

Premium rum med utsikt (2 vuxna)

Rum på 25-30 kvm med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng. Badrum med badkar, och separat toalett.

Premium rum med utsikt (2 vuxna och 1 barn)

Rum på 25-30 kvm med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng, samt en bäddsoffa för ett barn (75x190). Badrum med badkar, och separat toalett.

Premium rum med utsikt (2 vuxna och 2 barn)

Rum på 25-30 kvm med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng, samt en våningssäng (80x200). Badrum med badkar, och separat toalett.

Premium rum med utsikt (3 vuxna)

Rum på 25-30 kvm med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng, samt en våningssäng (80x200). Badrum med badkar, och separat toalett.

Premium rum med utsikt (3 vuxna och 1 barn)

Rum på 25-30 kvm med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng, samt en våningssäng (80x200). Badrum med badkar, och separat toalett.

Premium rum med utsikt (4 vuxna)

Rum på 25-30 kvm med antingen två enkelsängar eller en dubbelsäng, samt en sovalkov med våningssäng (80x200). Badrum med badkar, och separat toalett.

AccommodationTypes