Val d'Isere

Skidresor till Val d'Isère

Skidåkning i världsklass

Med sina 300 kilometer pister har Val d’Isère inte bara förstklassig skidåkning, utan också något för alla - oavsett din nivå. När du bokar en resa till Val d'Isère gäller liftkortet för hela Escape Killy och du kan njuta skidåkning i både Val d'Isère och Tignes.

I Val d’Isère kan du själv bestämma hur mycket skidåkning du vill utöva. Skidorten har nämligen en mängd andra möjligheter såsom shopping och wellness eller så kan du strosa runt och pröva läckra franska delikatesser.

Skidorten kännetecknas av:

  • Varierad skidåkning i ett stort skidområde (liftkortet inkluderar skidåkning i hela Escape Killy vilket innebär att du kan åka mellan Val d'Isère och Tignes)
  • Något för alla nivåer
  • Historisk och genuin skidort

Läs mer om skidåkningen i Val d'Isère

 

Faktabox

300 km pister

72 liftar

170 kmBlå pister
78 kmRöda pister
52 kmSvarta pister

Val d'Isere

Byns höjd 1850 m

Högsta skidåkning 3456 m

Liftkapacitet 147000 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Bellevarde

Solaise

Village

Fornet

Våra mest populära boenden i Val d'Isère

Snösäkert och för alla nivåer Skidåkningen i Val d'Isère

Hisnande offpist och nybörjarvänliga nedfarter och utmaningar för experterna. Skidåkningen i Val d'Isère har något för alla!

Detta och mycket mer hittar du i Val d'Isère - allt serverat med fransk charm och klass.

Skidorten har den förtrollande alpina landsbycharmen i kombination med skidåkning i absolut världsklass. 

En skidresa till Val d'Isère i Frankrike är något av det bästa som kan upplevas när det kommer till skidsemestrar. Byn passar alla oavsett ålder eller nivå.

Skidresor till Val d'Isères gigantiska skidområde

Val d'Isère, eller Val D som det ofta förkortas, tillhör ett gigantiskt skidområde i franska Alperna med världens modernaste liftsystem. Val d'Isère är en del av skidområdet Espace Killy som är sammankopplat med Tignes och består av 300 kilometer pist, vilket gör att vi alla kan hitta vår egen favorit! Pisterna är preparerade för skidåkning på allt från nybörjarnivå till riktigt avancerad nivå!

Nålsögat och Isfallet

Val d'Isère blir som sagt av många omnämnt för att vara bland världens bästa skidresor och detta med sin fulla rätt. När du är på skidresa till Val d'Isère upplever du nämligen en skidsemester där alla behov är tillgodosedda.

Vill du verkligen njuta av din skidresa föreslår vi en långtur till Tignes med dess långa pister och stora fallhöjd. Missa då inte klippfenomenet Nålsögat.

För dig som är "skidfanatiker" rekommenderar vi att skynda iväg till Grande Motte-glaciären på 3 500 meters höjd med "Isfallet" som obligatorisk nedfart.

Byn ligger på 1 850 meters höjd, men tack vare den högt belägna skidåkningen på över 3 000 meters höjd är Val d'Isère ett av de mest snösäkra skidområdena i Alperna. 

Skidskola i Val d'Isère - för unga som gamla

Mitt i byn finns gratispister perfekta för nybörjare att lära sig i innan det är dags att ge sig ut i de större områdena, som också erbjuder nybörjarpister. För dem som åker skidor för första gången finns de lätta pisterna att hitta i närheten av byn och ovanför Olympic-liften.

För er som önskar att utforska detta fantastiska område tillsammans med en instruktör, erbjuder vi ett samarbete med den lokala skidskolan. Här är alla välkomna oavsett ålder!

Mer om skidskolan hittar du här

Olympiska spelen och World Cup i Val d'Isère

När Frankrike stod som värd för vinter-OS år 1992 hölls flera av männens alpina tävlingar i Val d'Isère, bland annat störtlopp, storslalom och super G. 

För att kunna hålla tävlingar på den nivån krävs långa och breda nedfarter, samtidigt som det är riktigt brant. Detta levererar Val d'Isère så pass bra att byn mer eller mindre alltid får lov att hålla världscupstävlingar varje säsong. 

Läs mer om byn Val d'Isère

Om skidorten Val d'Isere

Här väntar såväl gastronomi med Michelin-stjärnor som rustikt autentiskt kök och dessutom avkopplande wellness och pulserande nattliv.

Val d'Isères förmåga att både vara chic och traditionell, pulserande och avslappnad, har gjort byn till ett världsberömt förstaval för skidgäster som vill ha lite mer av allt.

Mer än en skidort

Något av det som gör Val d'Isère attraktivt är själva byn, där det finns mycket mer att hämta än "bara" skidåkning på berget. 

Denna by har rötter ändå tillbaka till romartiden och har sin egen identitet och historia. Detta kan tydligt märkas när man strosar runt på gatorna bland de många butikerna och restaurangerna. 

Man kan snabbt märka att byn är så mycket mer än skidåkning, och att det finns massor att hitta på för dem som inte endast fokuserar på det. 

Restauranger i Val d'Isère

I Val d'Isère behöver du inte gå hungrig på din skidresa! Här finns ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser.

Om du önskar en snabb lunch eller bara vill varva ner efter skidåkningen är Bar La Rosee Blanche vid foten av Telecabine de La Daille en personlig favorit. På denna familjeägda restaurang kan du njuta av mysig atmosfär vid den öppna brasan eller sola på terrassen framför skidbackarna. Prova även Les 3 Caves, där du kan njuta av en god lunch och en spektakulär utsikt över pisterna, tack vare de stora panoramafönstren.  

Gastronomi på Michelinnivå

Är du ute efter en exklusivare upplevelse har du kommit till helt rätt ställe. Här finns den tvåstjärnade Michelinkrogen L'Atelier d'Edmond, som i en varm och trivsam miljö trollar fram gastronomi av högsta nivå, med autenticitet och kreativitet som nyckelord. Prisnivån är som förväntat något högre, men upplevelsen är definitivt värd varenda krona. 

Vi kan även rekommendera att prova avsmakningsmeny på Le Table de l'Ours, som ligger på hotellet med samma namn och som har en stjärna i Michelinguiden. Här sparas det inte på kreativitet och modernitet - få matupplevelser som du aldrig upplevt dem förr. Glöm inte att boka i förväg!

Läs gärna vår artikel om Michelinrestauranger i Alperna för att få mer matnyttig information. 

Barnvänligt i Val d'Isère - ta med barnen på nästa skidresa

För er som tar med barnen på skidresa finns det gott om aktiviteter och barnvänliga boenden som passar hela familjen!

För alla Nortlanders resor till Val d'Isère ingår ett gratis inträde per person till badhuset/aktivitetscentret Aquasportif när du visar upp ditt liftkort. (Entré till badet är gratis, men övriga aktiviteter såsom spa och fitness gäller mot tillägg.)

Afterski och uteliv i Val d'Isère

Vi tycker att en viktig del av skidresor är att umgås med varandra. I Val d'Isere finns ett stort utbud av barer, lounger och nattklubbar. Här drar afterskin igång redan tidigt på eftermiddagen och för dem som vill, fortsätter festen in på småtimmarna. Vi har en egen afterski-bar - Saloon Bar, som ger dig afterski på bästa franska manér.

Den berömda Afterskibaren La Folie Douce, som finns på flera skidorter i de franska alperna, har sitt flaggskepp i Val d'Isére. Här bjuds man på ett hav av möjligheter och sagolik underhållning, med eller utan pjäxor på! La Folie Douce är särskilt berömda för sina shower, där professionella underhållare, dansare och musiker från hela världen deltar. 

Billiga lägenheter och hotell på din skidresa i Val d'Isere

I Val d'Isère erbjuder vi ett brett utbud av hotell och lägenheter i alla prisklasser. 

Vill du veta mer om Val d'Isère? I så fall rekommenderar vi att du läser följande två artiklar vi skrivit om skidorten:

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Hotel Christiania och Legrand Louis. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Val d'Isere

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Val d'Isère något för dig?