Val d'Isere

Faktabox

300 km pister

94 liftar

200 kmBlå pister
75 kmRöda pister
25 kmSvarta pister

Val d'Isere

Byns höjd 1850 m

Högsta skidåkning 3450 m

Liftkapacitet 135000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Bellevarde

Borsat

Village

La Daille

Skidresor till Val d'Isère

Skidåkning i världsklass

Med sina 350 km. pister har Val d’Isère inte bara förstklassig skidåkning, utan också något för alla - oavsett din nivå.  När du bokar en resa till Val d'Isère gäller liftkortet för hela Escape Killy och du kan njuta skidåkning i både Val d'Isère och Tignes.

I Val d’Isère kan du själv bestämma hur mycket skidåkning du vill utöva. Skidordten har nämligen en mängd andra möjligheter såsom shopping, wellness eller strosa runt och pröva läckra franska delikatesser.

Du kan läsa mer om Val d'Isère här

Skidorten kännetecknas av:

  • Varierad skidåkning (liftkortet inkluderar skidåkning i hela Escape Killy vilket innebär att du kan åka mellan Val d'Isère och Tignes)
  • Något för alla nivåer
  • Afterski i världsklass
  • Nominerat till världens bästa skidområde 2018

 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidresor till Val d'Isère

Skidresor till Val d'Isères gigantiska skidområde

Val d'Isère tillhör ett gigantiskt skidområde i franska Alperna med världens modernaste liftsystem. Val d'Isère är en del av skidområdet Espace Killy, med 155 backar och 350 km pist kan vi alla hitta vår egen favorit! Pisterna är preparerade för skidåkning på allt från nybörjarnivå till riktigt avancerad nivå!

Val d'Isère blir som sagt av många omnämnt för att vara bland världens bästa skidresor och detta med sin fulla rätt. När du är på skidresa till Val d'Isère upplever du nämligen en skidsemester där alla behov är tillgodosedda.

Vill du verkligen njuta av din skidresa föreslår vi en långtur till Tignes med dess långa pister och stora fallhöjd. Missa då inte klippfenomenet Nålsögat. För dig som är "skidfanatiker" rekommenderar vi att skynda iväg till Grande Motte-glaciären på 3500 meters höjd med "Isfallet" som obligatorisk nedfart.

Skidskola i Val d'Isère - för unga som gamla

Mitt i byn finns gratispister perfekta för nybörjare att lära sig i innan det är dags att ge sig ut i de större områdena, som också erbjuder nybörjarpister.

För er som önskar att utforska detta fantastiska område tillsammans med en instruktör, erbjuder vi ett samarbete med den lokala skidskolan, här är alla välkomna oavsett ålder!

Mer om skidskolan hittar du här

Barnvänligt i Val d'Isère - ta med barnen på nästa skidresa

För er som tar med barnen på skidresa finns det gott om aktiviteter och barnvänliga boenden som passar hela familjen! Varför inte spela TV-spel på Victoria Lodge när barnen är trötta efter en dag av skidåkning?

För alla Nortlanders resor till Val d'Isère ingår även ett gratis inträde per person till badhuset/aktivitescentret Aquasportif när du visar upp ditt liftkort. (Entré till badet är gratis, men övriga aktiviteter såsom SPA, fitness mm gäller mot tillägg)

Restauranger i Val d'Isere

I Val d'Isère behöver du inte gå hungrig på din skidresa! Här finns ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser.

Om du önskar en snabb lunch eller bara varva ner efter skidåkningen är Bar La Rosee Blanche vid foten av Telecabine de La Daille en personlig favorit. På denna familjeägda restaurang kan du njuta av mysig atmosfär vid den öppna brasan eller sola på terassen framför skidbackarna. 

Är du ute efter en exklusivare upplevelse kan vi rekommendera Le Table de l'Ours, som ligger på hotellet med samma namn, prova då avsmakningsmenyn på restaurangen som tagit Val d'Isère in i Michelin-guiden. Glöm inte att boka i förväg!

After Ski & uteliv i Val d'Isere

Vi tycker att en viktig del av skidresor är att umgås med varandra. I Val d'Isere finns ett stort utbud av barer, lounger och nattklubbar. Här drar afterskin igång redan tidigt på eftermiddagen och för dem som vill, fortsätter festen in på småtimmarna. Vi har en egen afterski-bar - Saloon Bar, som ger dig afterski på bästa franska manér.

Billiga lägenheter och hotell på din skidresa i Val d'Isere

I Val d'Isère erbjuder vi ett brett utbud av hotell och lägenheter i alla prisklasser. De finns många möjligheter, från Victoria Lodge som vi själva driver, till Hotell Le Blizzard, som är en charmig kombination av fransk lyx och modern inredning.

Vill du veta mer om Val d'Isère? I så fall rekommenderar vi att du läser följande två artiklar vi skrivit om skirorten:

Resor till Val d'Isère

Få ett reseförslag till Val d'Isere

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!