Val d'Isere

Faktabox

300 km pister

94 liftar

200 kmBlå pister
75 kmRöda pister
25 kmSvarta pister

Val d'Isere

Byns höjd 1850 m

Högsta skidåkning 3450 m

Liftkapacitet 135000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Bellevarde

Borsat

Village

La Daille

Skidresor till Val d'Isère

Skidåkning i världsklass

Med sina 350 kilometer pister har Val d’Isère inte bara förstklassig skidåkning, utan också något för alla - oavsett din nivå. När du bokar en resa till Val d'Isère gäller liftkortet för hela Escape Killy och du kan njuta skidåkning i både Val d'Isère och Tignes.

I Val d’Isère kan du själv bestämma hur mycket skidåkning du vill utöva. Skidorten har nämligen en mängd andra möjligheter såsom shopping och wellness eller så kan du strosa runt och pröva läckra franska delikatesser.

Du kan läsa mer om Val d'Isère här

Skidorten kännetecknas av:

  • Varierad skidåkning (liftkortet inkluderar skidåkning i hela Escape Killy vilket innebär att du kan åka mellan Val d'Isère och Tignes)
  • Något för alla nivåer
  • Afterski i världsklass
  • Historisk och genuin skidort

 

Hotell i Vad d'Isére

AccommodationTypes

Skidresor till Val d'Isère

Hisnande offpist och nybörjarvänliga nedfarter, gastronomi med Michelin-stjärnor eller rustikt autentiskt kök, avkopplande wellness och pulserande nattliv?

Allt detta och så mycket mer hittar du i Val d'Isère, som utan problem lever upp till begreppet guldkant. Allt här har en extra nivå av fransk charm och klass. 

Val d'Isères förmåga att både vara chic och traditionell, pulserande och avslappnad, har gjort byn till ett världsberömt förstaval för skidgäster som vill ha lite mer av allt. Skidorten har den förtrollande alpina landsbycharmen i kombination med skidåkning i absolut världsklass. 

En skidresa till Val d'Isère i Frankrike är något av det bästa som kan upplevas när det kommer till skidsemestrar. Byn passar alla oavsett ålder eller nivå.

Skidresor till Val d'Isères gigantiska skidområde

Val d'Isère, eller Val d som det ofta förkortas, tillhör ett gigantiskt skidområde i franska Alperna med världens modernaste liftsystem. Val d'Isère är en del av skidområdet Espace Killy och med 155 backar och 350 kilometer pist kan vi alla hitta vår egen favorit! Pisterna är preparerade för skidåkning på allt från nybörjarnivå till riktigt avancerad nivå!

Val d'Isère blir som sagt av många omnämnt för att vara bland världens bästa skidresor och detta med sin fulla rätt. När du är på skidresa till Val d'Isère upplever du nämligen en skidsemester där alla behov är tillgodosedda.

Vill du verkligen njuta av din skidresa föreslår vi en långtur till Tignes med dess långa pister och stora fallhöjd. Missa då inte klippfenomenet Nålsögat. För dig som är "skidfanatiker" rekommenderar vi att skynda iväg till Grande Motte-glaciären på 3 500 meters höjd med "Isfallet" som obligatorisk nedfart.

Skidskola i Val d'Isère - för unga som gamla

Mitt i byn finns gratispister perfekta för nybörjare att lära sig i innan det är dags att ge sig ut i de större områdena, som också erbjuder nybörjarpister.

För er som önskar att utforska detta fantastiska område tillsammans med en instruktör, erbjuder vi ett samarbete med den lokala skidskolan. Här är alla välkomna oavsett ålder!

Mer om skidskolan hittar du här

Mer än en skidort

Något av det som gör Val d'Isère attraktivt är själva byn, där det finns mycket mer att hämta än "bara" skidåkning på berget. 

Denna by har rötter ändå tillbaka till romartiden och har sin egen identitet och historia. Detta kan tydligt märkas när man strosar runt på gatorna bland de många butikerna och restaurangerna. 

Man kan snabbt märka att byn är så mycket mer än skidåkning, och att det finns massor att hitta på för dem som inte endast fokuserar på det. 

Barnvänligt i Val d'Isère - ta med barnen på nästa skidresa

För er som tar med barnen på skidresa finns det gott om aktiviteter och barnvänliga boenden som passar hela familjen! Varför inte spela TV-spel på Victoria Lodge när barnen är trötta efter en dag av skidåkning?

 

För alla Nortlanders resor till Val d'Isère ingår även ett gratis inträde per person till badhuset/aktivitescentret Aquasportif när du visar upp ditt liftkort. (Entré till badet är gratis, men övriga aktiviteter såsom spa och fitness gäller mot tillägg)

Restauranger och gastronomi i Val d'Isère

I Val d'Isère behöver du inte gå hungrig på din skidresa! Här finns ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser.

Om du önskar en snabb lunch eller bara vill varva ner efter skidåkningen är Bar La Rosee Blanche vid foten av Telecabine de La Daille en personlig favorit. På denna familjeägda restaurang kan du njuta av mysig atmosfär vid den öppna brasan eller sola på terrassen framför skidbackarna. Prova även Les 3 Caves, där du kan njuta av en god lunch och en spektakulär utsikt över pisterna, tack vare de stora panoramafönstren.  

Är du ute efter en exklusivare upplevelse har du kommit till helt rätt ställe. Här finns den tvåstjärnade Michelinkrogen L'Atelier d'Edmond, som i en varm och trivsam miljö trollar fram gastronomi av högsta nivå, med autenticitet och kreativitet som nyckelord. Prisnivån är som förväntat något högre, men upplevelsen är definitivt värd varenda krona. 

Vi kan även rekommendera att prova avsmakningsmeny på Le Table de l'Ours, som ligger på hotellet med samma namn och som har en stjärna i Michelinguiden. Här sparas det inte på kreativitet och modernitet - få matupplevelser som du aldrig upplevt dem förr. Glöm inte att boka i förväg!

Läs gärna vår artikel om Michelinrestauranger i Alperna för att få mer matnyttig information. 

Afterski och uteliv i Val d'Isère

Vi tycker att en viktig del av skidresor är att umgås med varandra. I Val d'Isere finns ett stort utbud av barer, lounger och nattklubbar. Här drar afterskin igång redan tidigt på eftermiddagen och för dem som vill, fortsätter festen in på småtimmarna. Vi har en egen afterski-bar - Saloon Bar, som ger dig afterski på bästa franska manér.

Den berömda Afterskibaren La Folie Douce, som finns på flera skidorter i de franska alperna, har sitt flaggskepp i Val d'Isére. Här bjuds man på ett hav av möjligheter och sagolik underhållning, med eller utan pjäxor på! La Folie Douce är särskilt berömda för sina shower, där professionella underhållare, dansare och musiker från hela världen deltar. 

Billiga lägenheter och hotell på din skidresa i Val d'Isere

I Val d'Isère erbjuder vi ett brett utbud av hotell och lägenheter i alla prisklasser. Det finns många möjligheter, från Victoria Lodge som vi själva driver, till Hotel Le Blizzard, som är en charmig kombination av fransk lyx och modern inredning.

Vill du veta mer om Val d'Isère? I så fall rekommenderar vi att du läser följande två artiklar vi skrivit om skidorten:

Resor till Val d'Isère

Få ett reseförslag till Val d'Isere

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!