Ischgl

Skidresor till Ischgl

Skidsemester till Ischgl

På en skidsemester till Ischgl får du ett helt fantastiskt skidområde, med möjlighet att åka skidor i både Österrike och Schweiz. Skidsystemet ligger högt beläget och bjuder på fantastisk snö och en lång säsong. Här väntar en god skidstämning både i och utanför pisten och dessutom är det tänkt på er som efter en lång dag i backen bara inte orkar gå mer -  här finns nämligen ett rullband.

Fem snabba om Ischgl

  • Skidåkning i Österrike och i Schweiz
  • Effektivt liftsystem
  • Snowboard-vänligt 
  • En skidby med guldkant 
  • Högt beläget

Läs mer om Ischgl här

Faktabox

239 km pister

45 liftar

47 kmBlå pister
143 kmRöda pister
49 kmSvarta pister

Ischgl

Byns höjd 1377 m

Högsta skidåkning 2872 m

Liftkapacitet 96533 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Panorama

Palinkopf

Idalp

Snowpark

Pardatschgrat

Skidresor till Ischgl

Skidområdet Ischgl

Skidåkning i Ischgl

Oavsett om man föredrar breda boulevarder eller hög puls och pumpande adrenalin så lär man hitta skidåkning helt i sin smak i Ischgl. 

Ischgls skidsystem, Silvretta Arena, är modernt och effektivt och bjuder på utmaningar för skidåkare på alla nivåer.

Det 239 pistkilometer stora skidsystemet består av både blå, röda och svarta pister och 90% av skidåkningen är belägen på över 2 000 meters höjd. Det gör Ischgl till ett snösäkert val och innebär även att det finns riktigt bra offpist i skidområdet - perfekt för puderfantasterna! 

I Ischgl befinner du dig nära Schweiz...

Så varför inte åka över dit på skidor? Skidområdet sträcker sig över både Österrike och Schweiz och detta fantastiska läge mellan två länder ger gränshandel en helt ny betydelse.

Gör ett stopp i den tullfria byn Samnaun, handla billigt och vänd hemåt igen med det moderna liftsystemet.

 

Snowboardåkning i Ischgl

Snowboard heaven är ingen dum beskrivning av Ischgl. Snowboardåkare har det nämligen bra här i byn, som varje år arrangerar VM i snowboardåkning. Det är främst läget som drar till sig så många snowboardåkare. Området erbjuder utmanande och varierande parker och här råder ingen tvekan om att snowboardåkare är varmt välkomna.

Skidsemester till Ischgl

Ischgl bjuder på skidåkning i världsklass, effektiva liftsystem och korta eller obefintliga liftköer.

I den berömda skidorten hittar man även ett fantastiskt byliv, som andas glada dagar och härlig stämning. Kort sagt får du enastående skidåkning och otrolig energi, så som endast Österrike kan bjuda på.

Ischgl har något för alla

När det kommer till skidsemestrar, har detta österrikiska resmål någonting för alla. Det är en favorit bland riktiga skidåkare på utkik efter nya utmaningar. 

Såväl den som lägger största fokus på skidåkning som foodies som vill kombinera skidåkning med härliga matupplevelser känner sig hemma i Ischgl. 

Addera konserter och en lång rad andra vinteraktiviteter och du har den ultimata skidorten - Ischgl. 

Härlig stämning

Den goda stämningen i pisten följer vanligtvis med ut i byn efteråt och många gånger till långt ut på natten.

När man väl har varit på skidsemester i Ischgl är det svårt att inte vilja åka tillbaka. Den idylliska och glada atmosfären är medryckande och härlig.

Afterski och Covid-19

Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning och med den traditionella kulturen omkring livlig afterski i Alperna i åtanke, uppmanar vi kraftigt till att alla våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktiga på skidresan. Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19. 

Restauranger i Ischgl

På de charmiga promenadgatorna i Ischgl finns många bra restauranger att välja mellan. När smaklökarna ska skämmas bort lite extra är Ischgl ett perfekt ställe att befinna sig på. Här finns nämligen gourmet och högkvalitativ mat i alla prisklasser, både uppe i skidbackarna och nere i byn. 

Man kan förvänta sig så mycket mer än bara tråkig turistmat på Ischgls många restauranger. Den franska restaurangguiden Gault & Millau har tilldelat åtta olika restauranger en gourmet-bedömning. Här finns ett brett spann, allt från den charmiga regionala restaurangen Paznaunerstube till den moderna restaurangen Stüva, som kombinerar tyrolska rätter med en internationell stil. 

En skidresa till Ischgl är en skidresa där det finns plats för alla

Här kan ni inkvartera er som ni vill. Utbudet i Ischgl är stort och varierande. Oavsett om man åker i grupp, parvis eller med familjen finns här ett brett utbud av hotell och lägenheter precis som det skall vara.

TIPS! På vårt egna Hotel Sylvia får ni skandinavisk personal, läcker 3-rätters halvpension och stor skandinavisk frukostbuffé

Ischgl har allt man kan önska och vi ser fram emot att bjuda er välkomna till denna genuina skidort!

Vill du veta mer om skidområdet Ischgl?

Kika in vår artikel om skidresor till Ischgl.

 

Hotell i Ischgl

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Ischgl

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Ischgl något för dig?