La Plagne

Ett franskt vinterparadis Skidresor till La Plagne

Upplev äkta fransk alpcharm i La Plagne, beläget i hjärtat av de fantastiska och vackra franska Alperna. Med över 225 kilometer välpreparerade pister, som sträcker sig från 1.250 till 3.250 meters höjd, erbjuder skidområdet något för alla smaker.

La Plagne har skidåkning för alla nivåer och bjuder på allt från breda boulevarder till spännande och lättillgänglig offpist för den mer erfarne skidåkaren. Då 70% av pisterna ligger på över 2.000 meters höjd är skidområdet snösäkert under hela säsongen.

La Plagne består av 11 unika byar som var och en bidrar till områdets charm. Skidområdet är smidigt med ett effektivt liftsystem och fina pister, vilket gör det enkelt att utforska hela La Plagne. Om du väljer att utöka ditt liftkort får du dessutom tillgång till hela det fantastiska skidområdet Paradiski.

Fem snabba om La Plagne

  • Snösäkert med skidåkning på hög höjd
  • Glaciärskidåkning
  • Kälkbana
  • Lättillgänglig offpist
  • Varierad skidåkning

Läs mer om skidåkningen i La Plagne här

Flyg & transfer på skidresan till La Plagne

Vi erbjuder skidresor till La Plagne med flyg från Arlanda och Kastrup. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till La Plagne med flyg från Arlanda

Se skidresor till La Plagne med flyg från Kastrup

ExploreFrance

Faktabox

225 km pister

73 liftar

139 kmBlå pister
59 kmRöda pister
27 kmSvarta pister

La Plagne

Byns höjd 2050 m

Högsta skidåkning 3250 m

Liftkapacitet 0 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Fantastisk skidåkning i franska Alperna Skidåkning i La Plagne

Välkommen till La Plagne – en riktig pärla i Savojen i de franska Alperna. Här får du en skidresa bland storslagna och vackra alptoppar, mitt i hjärtat av Paradiski, ett av Europas mest imponerande skidområden.

La Plagne är en dröm för skidåkare. Skidområdet erbjuder nämligen allt från lugna pister för nybörjaren till utmanande offpist för den erfarne skidåkaren.

Snösäker skidåkning på hög höjd

Med 70% av skidområdet på över 2.000 meters höjd är du i La Plagne garanterad bra snö och fantastisk skidåkning under hela skidsäsongen. La Plagne bjuder på allt från vackra utsikter från de högt belägna pisterna till mysiga skogspister som tar dig ner till 1.250 meters höjd.

Med ett liftkort i La Plagne öppnas en värld av härlig skidåkning i vackra miljöer, där du kan åka skidor från 3.250 meters höjd hela vägen ner till 1.250 meter. Här får du tillgång till 225 pistkilometer och 98 liftar som snabbt och enkelt transporterar dig runt i det stora skidområdet, vilket gör att du kan spendera mer tid i backen och mindre tid i liften.

Med sina 225 kilometer pister erbjuder La Plagne många möjligheter för alla typer av skidåkare. Dessutom finns möjligheten att uppgradera till ett utökat liftkort där får du tillgång till hela Paradiski-området och totalt 425 kilometer pister. Detta inkluderar tillgång till både La Plagne och Les Arcs via den imponerande Vanoise-Express-liften, som binder samman dalarna mellan Les Coches och Vallandry.

Vanoise Express är världens största kabinlift, med två dubbelvåningskabiner som vardera har en kapacitet för 200 personer. Liften glider 380 meter över marken och tar dig från Peisey på 1.612 meters höjd till Montchavin-Les-Coches- på 1.548 meters höjd. Under den 1,8 kilometer långa färden över dalen erbjuder Vanoise Express en storslagen panoramautsikt över Mont Blanc, Alpernas högsta berg.

Skidåkning för alla

La Plagne är ett utmärkt skidområde för både nybörjare, erfarna och experter. Det finns flera nybörjarvänliga områden med gröna och blå pister. Du kan även korsa hela skidområdet på endast blå pister, vilket är idealt för nybörjare.

För mer erfarna skidåkare erbjuder La Plagne också fantastisk skidåkning. Förutom många trevliga boulevardpister där du kan svänga med självförtroende finns det också ett stort antal utmanande röda och svarta pister. Pisten "Mont Blanc" är en vacker, välpreparerad och slingrande pist som sträcker sig från toppen av "Dos Rond" ner till Vanoise Express-liften och är en 15 kilometer lång pist, perfekt för den mer erfarne.

Som tidigare nämnt ligger 70% av pisterna över 2.000 meters höjd, vilket ger utmärkta snöförhållanden. På Bellecôte-glaciären finns möjligheter för dig som söker extra utmaningar. Den svarta pisten "Le Dérochoir" ger dig utmanande skidåkning från glaciärens topp, då den sällan prepareras.

Ett skidområde för offpist-älskaren

För dig som älskar offpist erbjuder La Plagne fantastiska möjligheter i Paradiski-området. Speciellt på Face Nord vid Bellecôte-glaciären väntar utmanande åk som är perfekta för den äventyrslystna. Tänk på att dessa områden är bäst att utforska tillsammans med en erfaren guide för att säkerställa en trygg åktur på de utmanande nedfarterna.

På Verdons sydsida av Grand Rochette väntar ett öppet och brett landskap som är perfekt för dig som uppskattar roliga och utmanande terränger. Här finns gott om möjligheter att utforska och njuta av skidåkning med en fantastisk panoramautsikt över de mäktiga bergen. Nära Montchavin kan du även uppleva en skidtur genom tät skog. De gömda stigarna bjuder på ett äventyr mellan snötäckta träd och är en perfekt kontrast till de vidsträckta landskapen.

Snowpark

I La Plagne hittar du även en snowpark, Riders Nation, som är en riktig lekplats för både nybörjare, experter och de som bara vill titta på när andra gör tricks. Snowparken erbjuder fyra freestylebanor att njuta av. Det finns något för alla nivåer, från XS till XL. Mellan tricksen i parken kan du slappna av i någon av solstolarna i chill-out-zonen.

Om du söker ytterligare spänning erbjuder La Plagne även två boardercross-banor. Den ena hittar du vid "Champagny-en-Vanoise" och den andra i "Montchavin - Les Coches". Perfekt för en adrenalinfylld upplevelse på skidor eller snowboard.

Du hittar också en barnpark i La Plagne, Buffalo Park, där det finns roliga pister och utmaningar för de minsta.

Panoramautsikt

I La Plagne finns något som kallas "VertiGO", en hisnande upplevelse 380 meter över marken. De två kabinliftarna är utrustade med en 1,7 kvm stor genomskinlig glasplatta i golvet, vilket ger en fantastisk 360-graders panoramavy över de fantastiska bergstopparna under dig. Om du inte lider av höjdrädsla är det definitivt värt ett besök.

Med en skidresa till La Plagne är du garanterad både varierad och snösäker skidåkning. Oavsett om du vill glida nedför breda boulevarder eller utforska djupsnön i offpisten har La Plagne helt säkert något för dig. Ge dig ut och upptäck magin själv!

Läs mer om skidorten La Plagne här

Mer än bara skidåkning Om skidorten La Plagne

Mitt i de majestätiska franska Alperna, med utsikt över Mont Blanc, ligger det stora snöparadiset La Plagne. La Plagne är inte bara en stad, utan en samling av 11 olika byar under det gemensamma namnet Plagne.

Med sina imponerande höjdmeter, goda snöstatistik och fantastiska skidåkning, är det inte svårt att förstå varför La Plagne är så populärt. Förutom utsikten över de majestätiska Alperna, höjdmeterna och den härliga skidåkningen, är La Plagne också känt för sin olympiska bob-kälkbana, som de är mycket stolta över.

Belle Plagne

På 2.050 meters höjd hittar du Belle Plagne, där gatorna är bilfria och pisterna löper genom byn, vilket bidrar till en mysig atmosfär. Här ligger de flesta av våra hotell och lägenheter. När du anländer kan du parkera din bil i någon av de stora parkeringskällarna som är ihopkopplade med alla hotell och lägenhetskomplex.

Belle Plagne är designat som en äkta alpby, med chaleter och hotell byggda i material som sten och trä, vilket skapar en autentisk och härlig alpatmosfär.

Skidorten knyter samman de övre och nedre delarna väl som är förbundna med hissar samt gångar och trappor, vilket gör det enkelt att ta sig runt utan bil. Skidortens centrum är både charmigt och mysigt, där du hittar många små lokala butiker, utsökta restauranger och små barer. Om du vill utforska en av de andra bydelarna finns en gratis gondol som förbinder Belle Plagne med Plagne Bellecôte.

Uteliv

Även om La Plagne kanske inte erbjuder lika vild och livlig afterski som exempelvis Val Thorens eller Val d’Isere, ska du inte underskatta La Plagne. Om du vill gå ut och ta några drinkar och dansa, finns det gott om möjligheter för afterski eller fest hela natten.

I hjärtat av Belle Plagne hittar du "Le Saloon" - ett av La Plagnes mest populära ställen för dig som vill ha fartfylld afterski. Le Saloon erbjuder både Happy Hour, livemusik och tre stora dansgolv som är kända för att vara fyllda med festglada skidåkare sent in på småtimmarna. Så om du vill ha afterski-stämning och dansa natten lång efter en dag på pisterna, är det definitivt värt ett besök.

I skidområdet hittar du "La Bergerie", en ombyggd gård från 1993, som är känt för sin livliga afterski och är ett av de mest populära ställena på berget. Från klockan 14.00 förvandlas den mysiga atmosfären till mer av en afterski-stämning med livemusik, saxofonist och DJ på terrassen. Du hittar La Bergerie vid den blå pisten "Mira", precis över Plagne Village, där den perfekta kombinationen av god mat, goda drinkar och bra musik gör slutet på din skiddag helt oförglömlig. Från La Bergerie kan du åka skidor ner till Belle Plagne, så det är enkelt för dig att komma tillbaka till byn.

Det finns också ett bra utbud av restauranger i La Plagne och Belle Plagne. Ett ställe som är väl värt ett besök är "La Face Nord" - en restaurang som har bjudit alla sina gäster på lokala savoyard-specialiteter i över 23 år. Restaurangen har en mysig, originell inredning och en välkomnande atmosfär. La Face Nord är ett mycket populärt ställe, så det är en god idé att boka bord i förväg.

Ett annat populärt ställe i Belle Plagne är "Restaurant Le K2", som också serverar många lokala specialiteter, men även mer internationella rätter. Här är det också en god idé att boka bord. Om du bokar en resa genom Nortlander kan du också välja till halvpension på Restaurant Le K2.

Ett bra lunchställe när du är i skidområdet är "L’Arpette restaurant", som du hittar precis ovanför Belle Plagne. Här får du god mat till en fantastisk utsikt över alptopparna. När det är solsken på terrassen kan det ibland vara svårt att ge sig ut i backarna igen.

Kör miljövänligt i elbil

Anländer du i elbil finns det möjlighet att ladda bilen på skidorten. Det finns en laddstation i Plagne 1800. Fråga guiderna när de ringer veckan före avresa för mer information.

Läs mer om aktiviteter i La Plagne här

Skidresor till La Plagne med flyg från Arlanda

Skidresor till La Plagne med flyg från Kastrup

Hotellkarta

AccommodationTypes

Bobsläde & skridskoåkning Aktiviteter i La Plagne

Utöver La Plagnes fantastiska skidåkning finns det även andra roliga aktiviteter att ägna sig åt utanför backarna.

La Plagne består av 11 olika byar, vilket innebär att det finns något för alla att göra efter en dag i pisterna, oavsett om du är vuxen, barn, ung eller gammal.

Bobsläde

Är du redo för en adrenalinfylld upplevelse under din skidsemester? Den olympiska bobslädebanan är definitivt värd ett besök för både skratt och spänning. La Plagne är hem för Frankrikes enda bobbana, som byggdes inför vinter-OS i Albertville 1992. Denna historiska bana erbjuder en unik chans att susa genom kurvorna i upp till 80 kilometer i timmen.

Den imponerande bobbanan är 1.500 meter lång och du kommer att få uppleva g-krafter som annars bara är förbehållna proffsen. Det är en upplevelse du inte hittar någon annanstans i Frankrike och garanterat en tur du aldrig kommer att glömma!

Isklättring

Är du redo för en riktigt utmaning? I La Plagne kan du testa isklättring. Det 24 meter höga isklättringstornet i området Champagny le Haut välkomnar både nybörjare och erfarna klättrare att prova på att klättra upp för det isbelagda tornet. Guidade lektioner erbjuds där professionella instruktörer hjälper dig att nå nya höjder på ett säkert sätt.

Skridskobana

Om du behöver en paus från backarna kan du ta en tur på skridskobanan i Belle Plagne. Det är en trevlig aktivitet oavsett om du är ensam, med familjen, goda vänner, eller hand i hand med någon du tycker om. En aktivitet som passar alla oavsett ålder.

Bowling

Efter en dag i skidområdet kanske en kvällsaktivitet känns kul? I Belle Plagne hittar du en bowlinghall och bowling är en trevlig kvällsaktivitet för både barn, ungdomar och vuxna.

Aktiviteter med guiderna i Belle Plagne

I Belle Plagne har vi ett omfattande veckoprogram som arrangeras av våra duktiga guider. Innehållet i veckoprogrammet varierar från säsong till säsong och vissa av aktiviteterna är mot extra betalning.

Bland annat kan du i sällskap med våra guider i Belle Plagne uppleva:

  • Picknick
  • Vinprovning
  • "Varm choklad"-stopp

Skidhyra i La Plagne

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 5 6 7 8
Ski Bronze 1789 1849 2109 2369
Ski og støvler Bronze 2201 2261 2570 2879
Ski Sølv 2269 2329 2639 2929
Ski og støvler Sølv 2559 2619 2979 3339
Ski Guld 2389 2499 2859 3219
Ski og støvler Guld 2799 2859 3269 3669
Snowboard Bronze 1789 1849 2109 2369
Snowboard og støvler Bronze 2209 2269 2579 2889
Snowboard Sølv 2269 2329 2639 2929
Snowboard og støvler Sølv 2559 2619 2979 3339
Snowboard Guld 2389 2499 2859 3219
Snowboard og støvler Guld 2799 2859 3269 3669
Ski under 14 år øvet u. 13 1139 1169 1349 1529
Ski og støvler under 14 år øvet u. 13 1249 1299 1489 1679
Snowboard under 14 år u. 13 1139 1169 1349 1529
Snowboard og støvler under 14 år u. 13 1249 1299 1489 1679
Ski under 12 år begynder u. 11 839 899 1049 1209
Ski og støvler under 12 år begynder u. 11 989 1019 1179 1349
Ski under 6 år u. 5 609 649 739 839
Ski og støvler under 6 år u. 5 729 779 899 1019
Hjelm u. 13 239 289 339 389
Hjelm 269 319 379 429

I La Plagne samarbetar vi med Skiset. Det finns flera butiker i byn och du får den som ligger närmast ditt boende.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Boka skidhyran på MIN BOKNING eller ring till oss på 040-664 70 80 om du behöver hjälp.

MIN BOKNING

Få ett reseförslag till La Plagne

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!