Tågresor

Starta resan i kupén Ta tåget till Alperna

Som första resebyrå erbjuder vi nattåg ner till ditt resmål i Alperna. Kliv på fredag eftermiddag, njut av resan i din kupé och få en natts skön sömn så att du kommer fram utvilad till Alperna lördag förmiddag. Som grädde på moset får du möjlighet att åka skidor upp till hela 8 dagar!

Kom fram utvilad till de österrikiska alperna på ett miljövänligt sätt. Tågen drivs av grön el från vind, vatten eller sol vilket gör resan extra klimatvänlig.

Vi erbjuder skidresor med tåg till följande skidorter

Se tidtabell och transfertider här

Kupé för 6 sovande personer

Tåget består av flertalet vagnar med 10 kupéer per vagn. I varje kupé finns det plats för 6 personer. När det är dags att sova fälls bäddarna ut. Sängkläder ingår. Sängarna är 180 cm långa och 60 cm breda. I varje vagn finns 2 toaletter och 2 tvättrum med handfat.

Extra skiddagar

Tåget ankommer lördag förmiddag och avgår lördag kväll vilket innebär att det är möjligt att åka skidor upp till 8 dagar. I resans pris ingår 6 dagars liftkort så om man vill åka skidor i 8 dagar ska liftkortet uppgraderas. Kontakta oss via mejl eller på 040 664 70 80 så hjälper vi dig med det.

Tåg från Malmö

Tåget avgår fredag eftermiddag, närmare bestämt kl. 14.40 från Malmö C och är framme i Alperna lördag förmiddag. Tåget hem avgår lördag kväll och ankommer till Malmö C söndag kl. 15.55.

Tåg från anslutande stationer

Vi erbjuder anslutningar från Stockholm, Södertälje, Linköping, Nässjö och Alvesta.

Från Stockholm avgår tåget på fredagen kl. 09.00. Detta är ett vanligt tåg, utan sovkupéer och sedan sker byte i Malmö. Tåget ankommer till Malmö kl. 13.55 och tåget från Malmö ned mot Alperna avgår kl. 14.40.

På hemvägen sker också ett byte i Malmö. Tåget avgår från Alperna lördag kväll och ankommer till Malmö på söndagen kl. 13.15. Tåget mot Stockholm avgår kl. 16.11 från Malmö C och ankommer till Stockholm C kl. 21.15.

Vecka 9 går tåget med sovkupé till Alperna direkt från Stockholm - utan byte i Malmö. Avgång från Stockholm C fredag morgon, kl. 10.00, och ankomst i Alperna lördag förmiddag. På hemvägen går tåget också direkt. Det avgår från Alperna lördag kväll och ankommer till Stockholm söndag kl. 21.35.

Anslutningen tur och retur från Stockholm, Södertälje och Linköping till Malmö kostar 550 kr extra per person. Anslutningen tur och retur från Nässjö och Alvesta till Malmö kostar 275 kr extra per person. 

Givetvis kan du även boka en resa med oss från Malmö och sedan på egen hand boka ett anslutande tåg från din närmaste station, till exempel från Göteborg.

Bagage och skidfrakt

I kupén finns plats för bagage. En resväska, en pjäxbag och ett handbagage får medtagas. Bagaget placeras på en liten hatthylla och under nedersta sängen. Utrymmet under sängen är cirka 40 cm högt och 165 cm brett. Vänligen notera att kupén inte kan låsas.

Vill man ha med sin skidutrustning kan man köpa till skidfrakt. Detta ska beställas i förväg. Skidfrakten inkluderar ett skidfordral med ett par skidor och stavar samt en pjäxbag med ett par pjäxor. Det är begränsat med plats för skidor på tåget så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid.

Mat, dryck och betalningsmöjligheter

På tåget finns en restaurangvagn där det finns möjlighet att boka bord på förhand. Här är det bordsservering och à la carte med plats till 40 personer. Du kan även köpa med dryck och lättare mat såsom sallad och smörgås till din kupé. OBS! Du ska förboka bord i restaurangen. Efter klockan 21.00 på utresan görs restaurangvagnen om till en bar. 

Det finns också möjlighet att beställa frukost som serveras till kupén. Frukosten består av en varm dryck, en ostsmörgås, en kanelbulle, juice och lite frukt. Vill man hellre ta med sig egen mat och dryck är det också tillåtet. Det finns bord i kupéerna där den medhavda maten kan ätas. Det är generellt en bra idé att ta med Euro i kontanter till betalning under resan.

Tågpersonalen kommer under resan att sälja öl, vin, läsk, smörgåsar och snacks i två kupéer i tåget.

Praktisk information om resan

Det finns ingen exakt sängtid men vi uppmuntrar alla att respektera om ens medresenärer vill sova. Generellt brukar vi säga att man ska prata dämpat så att andra resenärer kan sova vid kl. 22.00. 

Det finns WiFi på tåget men om du vill se på film eller serie bör du ladda ner detta på förhand. Det trådlösa nätverket fungerar bra i Sverige och Danmark men blir mer instabilt längre söderut. I varje kupé finns USB-uttag men inga vanliga eluttag.

Tåget är rökfritt men stannar till en kort stund på kvällen och en gång på morgonen. På dessa pauser är det möjligt att röka.

Servicepersonalen på tåget är svensk.

Res i samma kupé

Givetvis gör vi vårt bästa för att ni som bokar tillsammans ska resa i samma kupé men vi kan tyvärr inte garantera detta. Det är sällan att det blir nödvändigt att dela på er som har bokat tillsammans, faktiskt under 1% av alla resor, men det kan alltså hända. Om ni är 6 personer som bokar tillsammans kan ni vara helt säkra på att få en egen kupé. Är ni färre än 6 men vill vara helt säkra att på att resa i samma kupé kan ni köpa till de resterande tomma sätena och på så vis få er egen kupé.

Förslag på din skidresa med tåg till Alperna

Tidtabell och transfertider

01

Avgångstider från Sverige

Här följer avgångstiderna från de svenska stationerna på fredagen. Vecka 5, 6, 7, 8, 10 och 11 är det byte av tåg i Malmö.

 • Stockholm C, byte i Malmö (+550 kr) - kl. 09:00
 • Södertälje Syd, byte i Malmö (+550 kr) - kl. 09:20
 • Norrköping C, byte i Malmö (+550 kr) - kl. 10:27
 • Linköping C, byte i Malmö (+550 kr) - kl. 10.53
 • Nässjö C, byte i Malmö (+275 kr) - kl. 11.49
 • Alvesta station, byte i Malmö (+275 kr) - kl. 12:25
 • Anslutningståg, ankomst Malmö C: kl. 13:55
 • Malmö C - kl. 14:40

På avgången för vecka 9 kör tåget direkt till Österrike från Stockholm (utan stopp mellan Stockholm och Malmö). Från övriga stationer är det ett anslutningståg och samma avgångstider som ovan som gäller. Observera att tillägget för påstigning i Stockholm vecka 9 är 575 kr/pers. Övriga veckor är det tågbyte i Malmö.

Avvikande avgångstider vecka 9:

 • Stockholm C (+575 kr/pers) - kl. 10:00
 • Malmö C - kl. 14:55

I nästa flik hittar du transfertiderna från tågstationen till din skidort.

Från tågstationen till skidorten

Se vilken tågstation du ska kliva av på för att nå din skidort och den ungefärliga transfertiden från tågstationen till skidorten.

På nästa flik hittar du tidtabellen för hemresan.

Avgångstider från Österrike

Här hittar du tidtabellen för hemresan, det vill säga avgångstiderna från de österrikiska tågstationerna lördag.

 • Schwarzach / St. Veit Bahnhof - kl. 18:00
 • Zell am See - kl. 18:36
 • Wörgl Hbf - kl. 20:25

Ankomst, Malmö C - kl. 15:55
Anslutningståg, avgång Malmö: kl. 16:10
Ankomst, Alvesta station - kl. 17:36
Ankomst, Nässjö C - kl. 18:15
Ankomst, Linköping C - kl. 19:22
Ankomst, Norrköping C - kl. 19:47
Ankomst, Södertälje Syd - kl. 20:55
Ankomst, Stockholm C (vecka 9) - kl. 21:35
Ankomst, Stockholm C (övriga veckor) - kl. 21:15

Få ett reseförslag på en skidresa med tåg

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!