Tågresor

Starta resan i kupén Ta tåget till Alperna

Som enda resebyrå erbjuder vi nattåg ner till din skidort i Alperna. Kliv på under fredagen, njut av resan i din kupé och få en skön natts sömn så att du kommer fram utvilad till Alperna under lördagen. Som grädde på moset får du möjlighet att åka skidor upp till minst 7 dagar!

Kom fram utvilad till de österrikiska Alperna på ett miljövänligt sätt. Tåget drivs av grön el från vind, vatten eller sol vilket gör resan extra klimatvänlig.

4 anledningar till att välja skidtåget på skidresan:

 • Semestern börjar redan i Sverige
 • Möjlighet för fler skiddagar
 • Bekvämt med sovkupé
 • God mat i restaurangen

Vi erbjuder skidresor med tåg till de flesta av våra skidorter i både Salzburgerland och Tyrol.

Salzburgerland: Bad Gastein, Obertauern, Saalbach-Hinterglemm, Schladming, Wagrain och Zell am See.

Se populära skidresor med tåg till Salzburgerland

Tyrol: Ischgl, Mayrhofen, ObergurglSt. Anton och Sölden.

Se populära skidresor med tåg till Tyrol

Tidtabell & transfertider

Vi har samlat tidtabellerna och transfertiderna på ett och samma ställe.

Se tidtabell & transfertider här

Populära skidresor med tåg till Salzburgerland

Sovkupé & god mat Res bekvämt med tåg

Kupé för 6 sovande personer

Tåget består av flertalet vagnar med 10 kupéer per vagn. I varje kupé finns det plats för 6 personer. När det är dags att sova fälls bäddarna ut. Sängkläder ingår. Sängarna är 180 cm långa och 60 cm breda. I varje vagn finns 2 toaletter och 2 tvättrum med handfat.

Extra skiddagar

Tåget/transfern ankommer till skidorterna i Salzburgerland under lördag förmiddag och under lördag eftermiddag till skidorterna i Tyrol. Vänligen notera att transferbussarna inte alltid stannar vid hotellet/lägenheten och du kan därför behöva gå en kort bit till ditt boende. Tåget går sedan åter mot Sverige nästkommande lördag eftermiddag. När du reser med tåg har du därmed möjlighet för minst 7 dagars skidåkning. I resans pris ingår ett 6-dagars liftkort men du kan enkelt uppgradera liftkortet till 7 eller 8 dagar via MIN BOKNING.

Tåg från Malmö

Tåget avgår fredag eftermiddag från Malmö C och är framme i Alperna lördag. Tåget hem avgår lördag kväll och ankommer till Malmö C söndag eftermiddag.

Tåg från anslutande stationer

Vi erbjuder anslutningar från Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta och Lund.

Från Stockholm avgår tåget på fredagsmorgonen. Detta är ett vanligt tåg, utan sovkupéer och sedan sker byte i Malmö. Tåget från Malmö ned mot Alperna avgår fredag eftermiddag.

På hemvägen sker också ett byte i Malmö. Tåget avgår från Alperna lördag kväll och ankommer till Malmö på söndag eftermiddag. Anslutningståget mot Stockholm avgår senare under eftermiddagen/kvällen och ankommer till Stockholm C sent söndag kväll.

Se avgångs- och hemresetider här

Anslutningen tur och retur från Stockholm, Södertälje, Norrköping och Linköping till Malmö kostar 730 kr extra per person. Anslutningen tur och retur från Nässjö och Alvesta till Malmö kostar 370 kr extra per person. Anslutningen från Lund kostar 120 kr extra per person.

Givetvis kan du även boka en resa med oss från Malmö och sedan på egen hand boka ett anslutande tåg från din närmaste station, till exempel från Göteborg.

Bagage & skidfrakt

I kupén finns plats för bagage. Vi rekommenderar att packa i mjuka väskor för att få bättre plats i kupén. Bagaget placeras på en liten hatthylla och under nedersta sängen. Utrymmet under sängen är cirka 40 cm högt och 165 cm brett. Vänligen notera att kupén inte kan låsas.

Vill man ha med sin skidutrustning kan man köpa till skidfrakt. Detta ska beställas i förväg. Skidfrakten inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar. OBS! Pjäxbag placeras i din kupé. Det är begränsat med plats för skidor på tåget så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Priset är 799 kr per skidfrakt och bokas enkelt via MIN BOKNING.

Mat, dryck & betalningsmöjligheter

På tåget finns en restaurangvagn där det finns möjlighet att boka bord på förhand. Här är det bordsservering och à la carte med plats till 40 personer. Du kan även köpa med dryck och lättare mat såsom sallad och smörgås till din kupé. OBS! Du ska förboka bord och mat i restaurangen och det kan du göra här (eng.). Efter klockan 22.00 görs restaurangvagnen om till en bar.

Det finns också möjlighet att beställa frukost som serveras till kupén. Frukosten består av en varm dryck, en ostsmörgås, en kanelbulle, juice och lite frukt. Vill man hellre ta med sig egen mat och dryck är det också tillåtet. Detta läggs enkelt till på MIN BOKNING. Det finns bord i kupéerna där den medhavda maten kan ätas. Det är generellt en bra idé att ta med Euro i kontanter till betalning under resan.

Tågpersonalen kommer under resan att sälja öl, vin, läsk, smörgåsar och snacks i två kupéer i tåget.

Praktisk information om resan

Det finns ingen exakt sängtid men vi uppmuntrar alla att respektera om ens medresenärer vill sova. Generellt brukar vi säga att man ska prata dämpat så att andra resenärer kan sova vid kl. 22.00.

Det finns WiFi på tåget men om du vill se på film eller serie bör du ladda ner detta på förhand. Det trådlösa nätverket fungerar bra i Sverige och Danmark men blir mer instabilt längre söderut. I varje kupé finns USB-uttag men inga vanliga eluttag.

Tåget är rökfritt men stannar till en kort stund på kvällen och en gång på morgonen. På dessa pauser är det möjligt att röka.

Servicepersonalen på tåget är svensk.

Res i samma kupé

Vi gör vårt yttersta för att se till så att ni reser i samma kupé om ni bokar tillsammans men vi kan tyvärr inte garantera detta. Det är mycket ovanligt att vi tvingas dela upp sällskap.

Är ni färre än 6 men vill vara helt säkra att på att resa i samma kupé kan ni köpa till de resterande tomma sätena och på så vis få er egen kupé. Som regel är chansen större att ni får sitta tillsammans ju tidigare ni bokar.

Ta med hunden på tåget

Om du vill ta med dig din hund på tåget så är det möjligt. Utöver de stopp som du kan se på denna sida, stannar tåget i Hamburg cirka kl. 22:00 och i München cirka kl. 07:00 så att du kan ge hunden lite luft. Det kräver dock två saker: För det första måste det vara ledigt i kupé 101-106 då det endast är här det är tillåtet med hund. Därutöver ska du köpa hela kupén och det mot extra betalning. Ring oss för mer information.

Populära skidresor med tåg till Tyrol

Tidtabell & transfertider

Vi erbjuder tågresor till de flesta av våra skidorter i Österrike från vecka 52 till vecka 13 och du kan stiga på tåget på flera ställen i Sverige.

Avgångstider från Sverige

Här följer avgångstiderna från de svenska stationerna på fredagen. Det är byte av tåg i Malmö alla veckor utom vecka 9.

 • Stockholm C (vecka 9), utan byte (+345 kr) - kl. 08:50
 • Stockholm C (övriga veckor), byte i Malmö (+750 kr) - kl. 09:33
 • Södertälje Syd, byte i Malmö (+750 kr) - kl. 09:52
 • Norrköping C, byte i Malmö (+750 kr) - kl. 10:57
 • Linköping C, byte i Malmö (+750 kr) - kl. 11:23
 • Nässjö C, byte i Malmö (+370 kr) - kl. 12:17
 • Alvesta station, byte i Malmö (+370 kr) - kl. 12:55
 • Lund C, byte i Malmö (+120 kr) - kl. 14:10
 • Anslutningståg, ankomst Malmö C: kl. 14:25
 • Malmö C - kl. 14:43

I julveckan (vecka 52) erbjuds tåg från Malmö C och Alvesta. Från nyårsveckan (vecka 1) till vecka 13 erbjuds anslutningståg från alla stationer.

Från tågstationen till skidorten

Se vilken tågstation du ska kliva av på för att nå din skidort och den ungefärliga transfertiden från tågstationen till skidorten.

St. Johann im Pongau Bahnhof
Ankomst: kl. 10:11

Zell am See
Ankomst: kl. 10:55

Jenbach
Ankomst: kl. 12:37

Innsbruck Hbf
Ankomst: kl. 13:00

Avgångstider från Österrike

Tåget avgår från de österrikiska tågstationerna följande tider på lördagen:

 • Innsbruck Hbf - kl. 18:00
 • Jenbach - kl. 18:31
 • Zell am See - kl. 20:22
 • St. Johann im Pongau Bahnhof - kl. 21:13

Ankomsttider till Sverige

Tåget förväntas ankomma till de svenska tågstationerna enligt följande tider på söndagen:

 • Ankomst, Malmö C - kl. 15:35
 • Avgång, Malmö (vecka 9) - kl. 17:05
 • Anslutningståg, avgång Malmö: kl. 17:14
 • Ankomst, Lund C - kl. 17:25
 • Ankomst, Alvesta station - kl. 18:41
 • Ankomst, Nässjö C - kl. 19:17
 • Ankomst, Linköping C - kl. 20:17
 • Ankomst, Norrköping C - kl. 20:46
 • Ankomst, Södertälje Syd - kl. 21:52
 • Ankomst, Stockholm C (vecka 9) - kl. 22:40
 • Ankomst, Stockholm C (övriga veckor) - kl. 22:10

På grund av banarbeten sätts det in ersättningsbussar på hemresan på sträckan Malmö-Alvesta den 21/1, 4/2 och 17/3. Sträckan Alvesta-Stockholm trafikeras med tåg.

Den 17/3 är Öresundsbron stängd för tågtrafik. Till följd av detta sätts det in ersättningsbussar på hemresan på sträckan Kastrup-Malmö.

Få ett reseförslag på en skidresa med tåg

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!