Les Menuires

Snösäker skidåkning Skidresa till Les Menuires

Med pisterna precis utanför huvuddörren och en lekplats på 1.850 meters höjd får Les Menuires skidåkarhjärtat att slå lite snabbare än vanligt.

Du har säkert hört talas om de tre dalarna och Val Thorens. Även Les Menuires är del av detta stora område som sägs ha bland världens bästa skidåkning. Les Menuires är skidorten som ligger precis innan du kommer upp till Val Thorens. Det går inte att jämföra dessa skidorter men låt dig inte luras – Les Menuires har mycket att erbjuda!

Fem snabba om Les Menuires

  • Ski-in/ski-out
  • Del av världens bästa skidområde
  • Familjevänligt
  • Snösäkert
  • Goda offpistmöjligheter

Läs mer om skidåkningen i Les Menuires.

ExploreFrance

Flyg & transfer på skidresan till Les Menuires

Vi erbjuder skidresor till Les Menuires med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Les Menuires med flyg från Arlanda

Se skidresor till Les Menuires med flyg från Kastrup

Se skidresor till Les Menuires med flyg från Landvetter

Korta skidresor till Les Menuires

Få hela skidsemestern på halva tiden och åk på en kort skidresa till Les Menuires. Våra korta skidresor till Les Menuires erbjuds med flyg och transfer från Kastrup samt med egen transport.

Se våra korta skidresor till Les Menuires

Faktabox

600 km pister

163 liftar

312 kmBlå pister
216 kmRöda pister
72 kmSvarta pister

Les Menuires

Byns höjd 1850 m

Högsta skidåkning 3230 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Populära skidresor till Les Menuires med flyg från Arlanda

Populära skidresor till Les Menuires med flyg från Kastrup

Populära skidresor till Les Menuires med flyg från Landvetter

Ett snömekka med skidåkning för alla Skidåkningen i Les Menuires

Skidåkning som tar dig från byn på 1.850 meters höjd till toppen av Les Menuires på 2.850 meters höjd väntar på dig! Les Menuires bjuder på 160 km pist och 33 liftar med skidåkning i världsklass. Dessutom får du skidåkning på två bergssidor - Mont de Chambre och La Masse.

La Masse bjuder på morgonsol och en fantastisk utsikt över de tre dalarna. På toppen hittar du även det populära fotostället med den ikoniska stenbocken. Den nya gondolliften Point de la Masse från 2020 tar dig till toppen på bara åtta minuter vilket gör den till den snabbaste gondolliften i Frankrike. Det finns ingen anledning till att frukta nedfarten eftersom du kan välja den härligt blå pisten som tar dig hela vägen ner. Om du föredrar lite mer utmaning kan du istället välja en röd eller svart pist på denna bergssida.

Den andra bergssidan, Mont de la Chambre, bjuder på den härliga eftermiddagssolen och många pister för alla skidåkarnivåer. Om du vill utmana din inre världsstjärna kan du kasta dig ut i boerdercross-banan eller i snowparken. Från toppen av Mont de la Chambre har du en fantastisk utsikt över Mont Blanc och det är även från denna sida som du tar dig till resten av de tre dalarna.

Tillgång till 600 km pist

I Les Menuires är det skidåkning i världsklass men om du vill ha tillgång till hela lekplatsen ska du utöka ditt liftkort så att du får tillgång till hela det stora skidområdet “De tre dalarna” med 600 km pist.

De tre dalarna är logiskt och naturligt sammanlänkade med ett liftsystem som effektivt tar dig runt. Med de 600 km pist att leka på kommer du inte att bli uttråkad under veckan!

OBS!

Liftkort som ingår i resans pris är det lokala liftkortet med 160 km pist i Les Menuires och St. Martin de Belleville. Om du vill ha tillgång till hela de tre dalarna (“Les 3 Vallées”) behöver du uppgradera liftkortet i din bokning.

Många pister som ger självförtroende

Kort sagt: Les Menuires är ett paradis för skidåkare som helst åker snyggt i lite lättare pister än snabbt i avancerade pister. I Les Menuires och St. Martin de Belleville hittar du breda och välpreparerade blå boulevarder med plats för alla. Nybörjare har med andra ord inget att frukta med skidåkningen i Les Menuires i dess bra nybörjarområden och gröna pister att träna i. Om du vill ha mer lutning och högre svårighetsgrad finns det självklart även möjlighet att åka röda pister här.

Om du däremot är expert eller erfaren skidåkare rekommenderar vi dig att utöka liftkortet till de tre dalarna. Här hittar du nämligen flera röda och svarta pister. Om du föredrar offpist så rekommenderar vi dig att tillsammans med en instruktör uppleva tre hemliga spots i offpisten: Encombre Valley, Lou Valley och Yvoses Area. Apropå offpist - det finns mängder av möjligheter för alla puderhundar.

Tillgång till skidåkarnas favoritlekplatser i Frankrike

Med ett utökat liftkort till de tre dalarna behöver du inte vara rädd för att du inte ska ha fler pister att utforska under din skidresa. Det finns så många pister i området att det är svårt att utpeka de bästa. Men om du har liftkortet till Les Menuires ska du passa på att kasta dig nedför pisten Jerusalem som tar dig från toppen av Tougnete hela vägen ned till St. Martin de Belleville.

Magiska tider på skidsemestern i Frankrike Om skidorten Les Menuires

Les Menuires är en fransk pärla. Byn ligger på 1.850 meters höjd och är därför snösäker. Om du vill ha den fantastiska skidåkningen som Val Thorens bjuder på men vill ha en lite lugnare by så är helt klart Les Menuires en skidort för dig.

Les Menuires kan inte skryta om att vara den äldsta byn i Alperna då den byggdes 1964 men de kan däremot skryta om att de har stått värd för OS 1992 när männens slalom kördes här.

Byn är byggd på 60-talet med syftet att skapa en bra skidort i Frankrike. Låt oss vara helt ärliga: Det bär också byns prägel! Den kallas ofta för “den fula ankungen” eftersom det långt ifrån är arkitekternas största inspirationskälla. Men byn har så mycket annat att erbjuda!

Fyra bydelar

Byn är uppdelad i flera mindre bydelar: La Croisette, Preyerand, Les Fontanettes, Grand Reberty och Les Bruyéres. La Croissete är hjärtat av byn. Då byn enbart är byggd som en skidort är det korta avstånd till både liftar och pister. Till och från de flesta hotell och lägenheter kan du åka skidor hela vägen. I Les Menuires har du alltså nästan alltid ski-in/ski-out.

Vacker utsikt på skidresan

Med det läge Les Menuires har med två bergssidor kan du inte låta bli att hänföras av de vackra panoramavyerna som finns överallt på skidorten. Les Menuires är bokstavligen omgivet av bergstoppar – en utsikt du aldrig tröttnar på.

Parkering

Ankommer du i bil finns det flera parkeringsmöjligheter. Det finns gratis utomhusparkering i alla bydelarna men om du vill ha tak över bilen finns det ett parkeringshus med tak i bydelen La Croisette.

Ankommer du i elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Skiset i bydelen Les Bruyéres och vid Parking De La Croisette. Fråga guiderna när de ringer veckan innan avresa för mer information.

Restauranger i Les Menuires

Om det är något de är bra på i Frankrike så är det mat. I alla bydelarna hittar du trevliga brasserier, bistros och restauranger. De värnar alla om den lokala och kulinariska matkulturen med fokus på tre klassiker: Fondue Savoyard, Raclette Savoyard och La Tartiflette. Missa inte att prova något av de goda vinerna från området i kombination med de lokala alpostarna.

Det är inte Les Menuires du ska åka till om du vill besöka Michelinrestauranger. Men oroa dig inte för det är inte långt till närmsta Michelinrestaurang. Ta bara bilen 10 kilometer uppför berget till Val Thorens där du hittar den en-stjärniga Michelinrestaurangen Les Explorateurs.

Afterski & nattliv i Les Menuires

Låt oss vara helt ärliga. Les Menuires är inte i närheten så livligt som Val Thorens men om du är en festglad skidgäst är en skidresa till Les Menuires inte förgäves. Efter en lång dags skidåkning finns det gott om möjligheter att avsluta dagen på. Här finns både ställen med livemusik eller om du vill ta ett glas lokalt vin, en varm Lumumba eller en iskall drink i de sista eftermiddagssolstrålarna på någon av de många solterrasserna. Om festen inte slutar efter lite afterski kan du dansa vidare in i natten på diverse nattklubbar runt om i byn.

Familjevänlig skidresa till Frankrike

I Les Menuires finns det gott om underhållning och aktiviteter för hela familjen. Les Menuires är “Famille plus”-certifierat sedan 2006 vilket innebär att skidorten gör det enkelt för barnfamiljer att vara på skidsemester. Självklart finns det både underhållande aktiviteter för vuxna och barn.

Läs mer om aktiviteter i Les Menuires.

Våra boenden i Les Menuires

AccommodationTypes

Mycket mer än skidåkning Aktiviteter i Les Menuires

Om 600 km pist tömmer dig på all din energi finns det gott om möjligheter för flera andra aktiviteter i byn. Du kommer inte bli uttråkad på en skidresa till Les Menuires.

Les Menuires är en skidort där stor vikt läggs på en aktiv vistelse. Du kan krydda din skidresa med allt från svettiga utmaningar i sportcentret till en adrenalinkick i pulkabacken eller Zipline.

Behöver du istället avkoppling efter dagens skidåkning är SPA- & wellnessområdet i sportcentret väl värt ett besök. Här får du en överblick över vad skidorten har att erbjuda.

Sportcentret

Här hittar du allt vad hjärtat kan önska för nöjen och aktiviteter. Du kan plaska runt i poolen eller delta i vattenaerobics. Det finns naturligtvis även skoj aktiviteter för de minsta där barnpoolen är något av det populäraste.

Här hittar du allt mellan himmel och jord av skoj saker som gör barnen trötta. Du hittar bland annat trampoliner, hoppborgar och mycket annat kul som uppfyller alla barns drömmar.

Reser du med vännerna rekommenderar vi även att arrangera en turnering ni sent kommer att glömma. Här finns nämligen bordtennis, squash, badminton och basket. Det är bara fantasin som sätter gränser för vilka aktiviteter ni kan tävla i här.

Behöver du däremot avkoppling hittar du här ett wellnessområde där du kan ta en välförtjänt paus. Här kan musklerna vila upp efter en lång dags skidåkning i bastun, hamamen, jacuzzin eller genom en massage. Glöm inte att boka tid för massage.

Om musklerna däremot behöver stimuleras ytterligare behöver du inte leta länge. I sportcentret hittar du även ett välutrustat gym där det finns möjlighet för både styrketräning och konditionsträning.

Zipline

Om du vill få en adrenalinkick utöver det vanliga kan du prova på en linbana över pisterna.

Om du tar dig till Val Thorens finns det möjlighet att få en adrenalinkick med skidorna på ryggen. Här kan du nämligen åka linbana över pisterna och ned till Val Thorens.

Bee Flying Zip Line är en 1.800 meter lång tur ned till byn från berget. Här kan du njuta av utsikten och susa fram upp till 65 meter över marken.

Toboggan – Roc'n’Bobs pulka

Har du tagit med ditt inre lekbarn på skidresan kan du skapa goda minnen med familj eller vänner i den fyra kilometer långa pulkabacken.

Här har du möjlighet att testa din hand- eller armstyrka i pulkabacken med 22 svängar och ett fall på 450 meter på de fyra kilometerna. Fart och en rolig upplevelse garanteras!

Om fyra kilometer inte är tillräckligt hittar du Frankrikes längsta pulkabacke i Val Thorens som är hela sex kilometer lång och tar 45 minuter.

Arrangemang med guiderna

I Les Menuires har vi även ett bra veckoprogram till dig som våra duktiga guider arrangerar. Arrangemangen varierar från säsong till säsong och några är mot extra betalning.

  • Piste-briefing
  • Pulka
  • Gemensam lunch

I Frankrike får vi tyvärr inte arrangera pistvisning på grund av fransk lag. Istället kör vi en piste-briefing i början av resan där vi berättar om de bästa pisterna i området, vad som är bra att veta och mycket mer. Guiderna ser fram emot att träffa dig och berätta om sina erfarenheter i området.

Utöver de nämnda aktiviteterna finns det många fler möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränsen. För mer information kan du fråga guiderna när de ringer veckan innan avresa.

Skidhyra i Les Menuires

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8
Hjelm u. 13 109 119 149 159 189 199 219 239 259 269 289 309
Hjelm 139 149 189 199 229 239 279 289 319 339 369 389
Ski og støvler u. 6 år u. 5 379 409 509 539 559 589 589 629 679 719 769 819
Ski og støvler bronze 929 979 1229 1309 1449 1539 1529 1619 1699 1799 1899 2009
Ski og støvler u. 14 øvet u. 13 629 669 839 889 949 1009 989 1049 1129 1199 1279 1349
Ski og støvler u. 12 år begynder u. 11 549 579 729 769 749 799 769 819 899 949 1029 1089
Ski og støvler guld 1249 1329 1669 1769 1989 2109 2069 2199 2359 2499 2649 2809
Ski og støvler sølv 1089 1149 1449 1539 1719 1819 1799 1909 2049 2179 2309 2449
Ski u. 6 år u. 5 329 349 439 459 469 489 489 519 569 599 639 679
Ski u. 12 år begynder u. 11 439 459 579 619 639 679 679 719 799 849 919 969
Snowboard u. 14 år u. 13 519 549 689 729 859 909 889 939 1029 1089 1159 1229
Snowboard og støvler u. 14 år u. 13 629 669 839 889 949 1009 989 1049 1129 1199 1279 1349
Ski u. 14 år øvet u. 13 519 549 689 729 859 909 889 939 1029 1089 1159 1229
Snowboard bronze 739 779 979 1039 1219 1299 1399 1489 1579 1669 1749 1849
Snowboard og støvler bronze 929 979 1229 1309 1449 1539 1529 1619 1699 1799 1899 2009
Snowboard sølv 869 919 1159 1229 1449 1539 1529 1619 1739 1839 1949 2059
Snowboard og støvler sølv 1089 1149 1449 1539 1719 1819 1799 1909 2049 2179 2309 2449
Snowboard guld 1049 1119 1399 1489 1719 1819 1759 1859 2009 2129 2249 2389
Snowboard og støvler guld 1249 1329 1669 1769 1989 2109 2069 2199 2359 2499 2649 2809
Ski bronze 739 779 979 1039 1219 1299 1399 1489 1579 1669 1749 1849
Ski sølv 869 919 1159 1229 1449 1539 1529 1619 1739 1839 1949 2059
Ski gold 1049 1119 1399 1489 1719 1819 1759 1859 2009 2129 2249 2389

I Les Menuires samarbetar vi med Skiset. De har flera butiker i byn och du får alltid den som är närmast ditt boende. Barn under 8 år kan inte hyra snowboard.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Boka skidhyran på MIN BOKNING eller ring till oss på 040-664 70 80 om du behöver hjälp.

MIN BOKNING

Få ett reseförslag till Les Menuires

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Les Menuires något för dig?