Flygresor till Alperna

Skidresa med flyg Flygresor till Alperna

Vi erbjuder ett av marknadens största och bästa flygprogram till Alperna med moderna och bekväma flygplan från välkända bolag.

Att flyga till våra skidorter i Alperna innebär oftast att du får ett antal olika flygtider att välja mellan.

Flyg från Köpenhamn/Kastrup

Från Kastrup flyger vi på lördagar till Lyon i Frankrike, Torino och Verona i Italien, Salzburg och Innsbruck i Österrike samt till Friedrichshafen i Tyskland.

Med flyg från Kastrup kan du åka till följande skidorter:

FRANKRIKE: Alpe d'Huéz, La PlagneLes Arcs, Les Deux Alpes, Les MenuiresTignes, Val d'Isère och Val Thorens.

ÖSTERRIKE: Bad GasteinIschgl, MayrhofenObergurglObertauern, Saalbach-HinterglemmSchladming, St. AntonSöldenWagrain, Zell am See-Kaprun och Zell Am Ziller.

ITALIEN: CanazeiCervinia, Champoluc, Livigno, Madonna di CampiglioPasso TonaleSauze d'Oulx och Sestriere.

För dig som har svårt för att eller helt enkelt inte vill vara borta en hel vecka erbjuder vi även korta skidresor till Frankrike med flyg från Kastrup. Flygen går till/från Lyon på onsdagar och lördagar.

Vi har även korta skidresor till Österrike med flyg från Kastrup. Flygen går till/från Salzburg och Friedrichshafen på onsdagar och lördagar. På våra korta skidresor i december går flygen till/från Salzburg.

Flyg från Stockholm/Arlanda

Från Arlanda flyger vi på lördagar till Lyon i Frankrike, Torino i Italien samt till Salzburg och Innsbruck i Österrike.

Med flyg från Arlanda kan du åka till följande skidorter:

FRANKRIKE: Alpe d'Huéz, La PlagneLes Arcs, Les Deux Alpes, Les MenuiresTignes, Val d'Isère och Val Thorens.

ÖSTERRIKE: Bad GasteinIschgl, Mayrhofen, ObergurglObertauern, Saalbach-HinterglemmSchladming, St. AntonSöldenWagrain, Zell am See-Kaprun och Zell Am Ziller.

ITALIEN: CanazeiCervinia, Champoluc, Livigno, Madonna di CampiglioPasso TonaleSauze d'Oulx och Sestriere.

Flyg från Göteborg/Landvetter

Från Landvetter flyger vi på lördagar till Geneve i Schweiz, Torino i Italien samt till Innsbruck i Österrike.

Med flyg från Landvetter kan du åka till följande skidorter:

FRANKRIKE: Les ArcsLes Menuires och Val Thorens.

ÖSTERRIKE: Ischgl, MayrhofenObergurglSt. AntonSölden och Zell Am Ziller.

ITALIEN: CanazeiCervinia, Champoluc, Livigno, Madonna di CampiglioPasso TonaleSauze d'Oulx och Sestriere.

Tips! Tänk på att utöka ditt liftkort på de flygningar som ger möjlighet att åka skidor på avresedagen och därmed få sju skiddagar. Hör med din säljare på vilka flygresor det gäller.

Tidtabellerna är preliminära

Samtliga tidtabeller är preliminära fram till 20 dagar innan avresa och kan komma att ändras. Gällande tid och flygnummer framgår dessa på ditt resebevis.

Möjlighet att endast köpa flygstol till Alperna

För dig som endast behöver en stol till Alperna har vi förmånliga priser. Till våra skidorter i Alperna finns det möjlighet att endast köpa buss- eller flygtransport. I priserna ingår inte boende, liftkort eller guideservice.

Läs mer om denna möjlighet här

Skid-/snowboardtransport

Skidtransport är inte inkluderat vid bokning av skidresa med flyg utan ska köpas till om du önskar ta med din egna skidutrustning. Skidfrakt kostar 799 kr. Skidfrakten inkluderar ett par skidor och stavar eller en snowboard i en egen skidbag och ett par pjäxor eller snowboardboots i en egen pjäxbag.

Skidtransport kan bokas under MIN BOKNING.

Vi rekommenderar att boka skidtransport hemifrån då det är begränsat antal platser för skidtransport på flyget.

Bagageförvaring på skidorten

Om du har en tidig ankomst tillhandahåller våra guider information om skidorten och anvisar plats för bagageförvaring tills dess att lägenheter/hotellrum blir tillgängliga.

I anknytning till bagageförvaringen finns även möjlighet att byta om till skidkläder för skidåkning på ankomstdagen. Oftast sker det under relativt enkla former. Observera att förvaringsplatsen för bagaget är obevakad och att förvaring därför alltid sker på eget ansvar.

Vid hemresa finns det även tillgång till plats för förvaring av bagage och ombyte som vid ankomst och anvisas av guiderna.

Vi gör er uppmärksamma på att ombyte av kläder och förvaring av bagage ofta sker under relativt enkla former och alltid på eget ansvar. Möjlighet till dusch anvisas av våra guider, ofta mot ett tillägg (ca 3-10 Euro).

Transfer

Transfern från ankomstflygplatsen till skidorten ingår i priset när du reser med våra charterflyg och en Skinetworks-guide möter dig på flygplatsen.

OBS! Har du bokat din resa med reguljärflyg är transfer till och från skidorten inte inkluderat i priset. Vi rekommenderar dig då att förboka hyrbil, shuttlebuss eller taxi. På större flygplatser kan det även vara ett alternativ att åka kommunalt.

Transfertiden varierar mellan 1-4 timmar beroende på vilken skidort som din skidresa går till. Transfertiderna är cirkatider och kan variera beroende på exempelvis väder- och trafikförhållanden och då vi ibland måste vänta in andra flyg osv.

Transfer ingår i priset om du köpt en paketresa med både flyg och boende. Har du enbart köpt flyg skall du köpa till transfer om du önskar det. 

Transferbussen kan även vara gemensam med andra orter och under högsäsong kan det ta lite längre tid pga. mycket trafik. Normalt tar det cirka en timme från flyget har landat till bussen avgår mot skidorten. Vänligen notera att transferbussarna inte alltid stannar vid hotellet/lägenheten och du kan därför behöva gå en kort bit till ditt boende.

På hemresan avgår transferbussen i god tid från skidorten för att hinna i tid till flygplatsen. Transferbussen skall vara på flygplatsen cirka 2 timmar innan flyget avgår.

I högsäsongen (vecka 52, 1 och 5-10) planläggs vår transfer med 2-3 timmars extra marginal. Detta är för att gardera oss mot eventuell kraftig trafik så att du hinner med ditt flyg.

Några gånger innebär det därför att man ankommer till flygplatsen lite tidigare men det är nödvändigt för att inte riskera att fastna i trafiken och missa flyget.

Avgångstiderna för hemresa med transferbussen får du av vår personal nere på skidorten.

Se transfertider till våra skidorter i Alperna


OBS! Det är inte säkert att bussen är utrustad med barnstolar. Det är inte heller toalett på bussen men det hålls "toalett-paus" längs turen under längre transfers där man stannar på rastplats och har möjlighet att utnyttja wc.

Transferguide

Vi strävar efter att ha guider med på våra transferbussar. Men ibland kör bussarna med gäster till två skidorter och guiden kan då kliva av på första stoppet. Det kan även uppstå problem eller inträffa saker som gör att guiden inte kan åka med vid gästernas ankomst när bussen kör från flygplatsen eller vid hemresa från skidorten. När transferbussen ankommer på orten möts ni av vår personal.

Beställ privat transfer

Det är även möjligt för dig att istället för att åka på våra gemensamma stora transferbussar istället boka en privat shuttle buss.

Läs mer om vår "VIP-transfer" här

Förlorat/skadat bagage

Skulle ditt bagage mot all förmodan försvinna eller skadas måste detta anmälas redan på flygplatsen för att ersättning ska kunna betalas ut. Gå till "Lost and Found" och fyll i en s.k. "PIR-rapport" för ditt bagage.

Behåll alltid rapporten som underlag för eventuell ersättning och som bevis på att ditt bagage är borta. Mer information om hur du sen går till väga får du av Nortlanders guider. 

Tänk på att ersättningen genom flygbolagen är begränsad enligt lag. Det är därför bra att teckna en reseförsäkring.

Har du en reseförsäkring/hemförsäkring gäller den oftast även skadat och förkommet bagage. Hör efter med ditt försäkringsbolag.

Nortlander är ej ansvariga och ersätter ej försenat/förlorat bagage. Kontakta alltid ditt eget försäkringsbolag i dessa ärenden.

Populära skidresor med flyg från Arlanda

Populära skidresor med flyg från Kastrup

Flygregler - flygbolag

Atlantic Airways

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med Atlantic Airways.

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 15 kg. Tillåtet handbagage är högst 5 kg, med maximalt mått på 50 x 40 x 25 cm. Barn under 2 år får totalt ha 10 kg incheckat bagage men ej handbagage. Reser du med barn under 2 år är barnvagn (max. 10kg) tillåtet utan extra kostnader. Barnvagnen ska paketeras in för att undvika skador och det är inte tillåtet att packa annat i barnvagnen. OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa Se regler på resebeviset

Skidfrakt:

Du måste beställa skidfrakt i förväg. En skidfrakt inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Totalt ska detta tillsammans väga högst 12 kg. Kom ihåg att det bara är tillåtet med ett par skidor i varje skidfodral. Det är begränsat med plats för skidor på flyget så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått. Atlantic Airways tillåter inte multibags.

ABS Lavinryggsäck:

Atlantic Airways tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Särskilt godkännande krävs. Önskar du att ta med dig en ABS lavinryggsäck så ska du kontakta oss senaste 7 arbetsdagar före avresa.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Reservera sittplatser:

Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 60 dagar och fram till 48 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://secure.paxport.net/shop/atlanticairways/

Du loggar in med ditt bokningsnummer som du hittar på ditt resebevis.

OBS! Det går inte att reservera plats på flyget under vintern 2021/2022.

Check-in:

När du flyger med Atlanic Airways och har förbeställt sittplats kan du checka-in online från 14 dagar till 4 dagar innan avresa. https://secure.paxport.net/shop/sas/ Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är tillgängligt för alla. Du måste välja Atlantic Airways och följa instruktionerna på skärmen. På Köpenhamns flygplats, Kastrup sker check-in i terminal 2.

Austrian Airlines

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med Austrian Airlines.

Bagageregler

1 stk incheckat bagage, max. 20 kg. Tillåtet handbagage är högst 8 kg, med maximalt mått på 55 x 40 x 23 cm.Barn under 2 år får ta med ett incheckat bagage men ej handbagage. Reser du med barn under 2 år är barnvagn (max. 10kg) tillåtet utan extra kostnader. Barnvagnen ska paketeras in för att undvika skador och det är inte tillåtet att packa annat i barnvagnen. 

Skidfrakt

Du måste beställa skidfrakt i förväg. En skidfrakt inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor. Det är begränsat med plats för skidor på flyget så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått. Austrian Airlines tillåter inte multibags. 

ABS Lavinryggsäck

Austrian Airlines tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Särskilt godkännande krävs. Önskar du att ta med dig en ABS lavinryggsäck så ska du kontakta oss senaste 7 arbetsdagar före avresa. 

Mat ombord

Det serveras en lättare måltid eller smörgås ombord på flyget till Alperna. Har du speciell diet eller matpreferenser och din flygning är över 2 timmar och 20 minuter kan du beställa specialmåltider via denna länk https://myholiday.austrian.com/en/services/seat-reservation.html

Reservera sittplats

Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 14 dagar och fram till 48 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://myholiday.austrian.com/en/services/seat-reservation.html

Check-in

Reser du från Arlanda, Landvetter, Kastrup eller Innsbruck flyplats kan du checka-in online 24 timmar innan avresa. https://myholiday.austrian.com/en/information/web-check-in.html

Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är möjligt för alla gäster. Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är möjligt för alla gäster. På Arlanda sker check-in i terminal 5.

Miles & More

Är du medlem i Miles & More kan du samla Miles på din resa med Austrian Airlines. För mer information se här https://myholiday.austrian.com/en/information/web-check-in.html

Norwegian

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med Norwegian.

Bagageregler:

1 st incheckat bagage, max 20 kg. Handbagaget får max väga 10 kg och ha måtten 55 x 40 x 23 cm. Barn under 2 år får sammanlagt ha med sig 1 st incheckat bagage på max 10 kg. Handbagage ej tillåtet. Reser du med barn under 2 år får du utan extra kostnad ta med en barnvagn. Du får inte packa annat i barnvagnen och den ska packas in för att undvika skador. OBS! Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna för både ut- och hemresa. Se regler på resebeviset.

Skidfrakt:

Du ska beställa skidfrakt i förväg. Köpt skidfrakt innebär ett skidfodral med ett par skidor/snowboard samt stavar, och ett pjäxfodral med ett par pjäxor. Det är ett begränsat antal som kan frakta sina skidor, så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage, så länge det är inom de övergripande reglerna för vikt och storlek på handbagage. Norwegian Charter accepterar inte multibags.

ABS-lavinryggsäck

Norwegian tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S.

Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Lavinryggsäck måste checkas in och får inte tas med som handbagage.

Kontakta Norwegian

Om du behöver komma i kontakt med Norwegian efter flygresan kan du kontakta dem här.

OBS! Flygningarna Arlanda-Salzburg och Arlanda-Lyon är inte charter. Kontakta oss på info@nortlander.se för att få ett PNR-nummer.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Check-in

Det är möjligt för alla gäster att checka in på flygplatsen.
På Kastrup flygplats checkar du in i terminal 2.

SAS Charter

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med SAS Charter.

Bagageregler:

1 stk incheckat bagage, max. 15 kg. Tillåtet handbagage är högst 5 kg, med maximalt mått på 55 x 40 x 23 cm. Barn under 2 år får totalt ha 10 kg incheckat bagage men ej handbagage. Reser du med barn under 2 år är barnvagn (max. 10kg) tillåtet utan extra kostnader. Barnvagnen ska paketeras in för att undvika skador och det är inte tillåtet att packa annat i barnvagnen. OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa.  Se regler på resebeviset

Skidfrakt:

Du måste beställa skidfrakt i förväg. En skidfrakt inkluderar ett skidfodral med ett par skidor och stavar samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Totalt ska detta tillsammans väga högst 12 kg. Kom ihåg att det bara är tillåtet med ett par skidor i varje skidfodral. Det är begränsat med plats för skidor på flyget, så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är möjligt att ha pjäxor som handbagage så länge det uppfyller reglerna för vikt och mått.

ABS Lavinryggsäck:

SAS Charter tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S. Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Det krävs inte särskilt godkännande.

Mat ombord:

Ombord på alla flyg med SAS kan du köpa ett mindre utbud av snacks och dryck.

Reservera sittplats:

Du kan mot betalning reservera en plats på flyget från 60 dagar och fram till 72 timmar innan avgång. Du reserverar på: https://secure.paxport.net/shop/sas/. Du loggar in med det bokningsnummer du hittar på ditt resebevis.

OBS! Det går inte att reservera plats på flyget under vintern 2021/2022.

Check-in:

När du flyger med SAS Charter och har förbeställt sittplatser kan du checka-in online från 14 dagar till 4 dagar innan avresa. https://secure.paxport.net/shop/sas/
Self-service check-in i automaterna på flygplatsen är möjligt för alla. Du ska välja SAS Charter och följa instruktionerna på skärmen.

På Arlanda sker check-in i terminal 5*. 

På Köpenhamns flygplats, Kastrup sker check-in i terminal 3.

Du kan se den slutgiltiga terminalen på ditt slutliga resebevis som du får 14 dagar innan avresa.

*Trafikomläggning 

Vecka 9 (26/2) är en av de veckor med flest avgångar från Arlanda. För att underlätta incheckningen har Swedavia och SAS därför valt att flytta några av sina avgångar från Terminal 5 till Terminal 2.  

På Terminal 2 kommer det att vara tydligt skyltat om vilken incheckningsdisk och/eller incheckningsautomat som gäller och extra terminalvärdar kommer att finnas på plats. 

SAS EuroBonus:

Det kan inte samlas EuroBonus-poäng på SAS-charterflygningar.

Läs mer om SAS regler här

Transavia

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med Transavia.

Bagageregler:

1 st incheckat bagage, max. 17 kg. Handbagaget får väga upp till 5 kg och ha måtten 45 x 40 x 25 cm. Barn under 2 år får sammanlagt ha med sig ett incheckat bagage på max 10kg. Det kan antingen vara vanligt bagage eller en klappvagn.

OBS: Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna både ut - och hemresa. Se regler på resebeviset

Skidfrakt:

Du ska beställa skidfrakt i förväg. Köpt skidfrakt innebär ett skidfodral med ett par skidor/snowboard samt stavar, och ett pjäxfodral med ett par pjäxor. Det är begränsat antal som kan frakta sina skidor så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage så länge det är inom de övergripande reglerna för vikt och storlek på handbagage. Transavia accepterar inte multibags.

ABS lavinryggsäck:

Transavia tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en patron med komprimerad luft i Div. 2.2. Ryggsäcken kan även vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 250 mg netto av Div. 1.4S.

Ryggsäcken ska packas så att den inte kan aktiveras oavsiktligen. Ryggsäckens airbags ska vara utrustade med tryckutlösningsventiler. Det krävs inte ytterligare specialgodkännande. Lavinryggsäcken ska checkas in och får inte tas med som handbagage.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Check-in:

Det är möjligt för alla gäster att checka in på flygplatsen. På Kastrup flygplats checkar du in i terminal 2.

Airseven

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med AirSeven.

Bagageregler

I din flygresa ingår 1 incheckat bagage på max 15 kg. Du får även ta med 1 gratis handbagage på max 5 kg och inom måttgränserna 56 x 45 x 25 cm, inklusive hjul och handtag.

Om du reser med ett barn på under 2 år kan du utan extra kostnad ta med en barnvagn. Det får inte packas annat i barnvagnen och barnvagnen ska packas ordentligt för att undvika skador. Spädbarn får alltså inte ha handbagage eller incheckat bagage.

Skidfrakt

Om du önskar ta med din egen utrustning ska du förboka skidfrakt. En skidfrakt inkluderar en skidväska med ett par skidor och stavar eller en snowboard samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Allt detta ska vara inom maxvikten på 12 kg. Det är begränsad plats för skidfrakt på flyget så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid.

Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage så länge det följer reglerna om storlek och vikt.

ABS Lavinryggsäck

AirSeven tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en patron med komprimerat luft i Div. 2.2. Ryggsäcken får även vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller 200 mg netto av Div. 1.4S.

Ryggsäcken ska packas på så sätt att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags ska vara utrustade med tryckutlösningsventiler. Lavinryggsäcken kan checkas in eller tas med som handbagage, dock enligt de generella bagagereglerna.

OBS! Om du flyger till Frankrike ska lavinryggsäcken checkas in och kan inte tas med som handbagage.

Mat på flyget

Det går att köpa ett litet urval av snacks och dryck ombord på flyget. Se vad du kan köpa här.

Boka sittplats på flyget

På en del flygningar med AirSeven kan du boka sittplats hemifrån. Detta gör du enkelt genom att logga in på MIN BOKNING.

Check-in

Det är möjligt att använda självbetjäningsautomaterna på flygplatsen för att checka in. Du väljer AirSeven och följer instruktionerna på skärmen.

På Kastrup checkar du in på Terminal 2.

SWISS

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med SWISS.

Bagageregler

I din flygresa ingår 1 incheckat bagage på max 23 kg. Du får även ta med 1 gratis handbagage på max 8 kg och inom måttgränserna 55 x 40 x 23 cm.

Om du reser med ett barn på under 2 år kan du utan extra kostnad ta med en barnvagn. Det får inte packas annat i barnvagnen och barnvagnen ska packas ordentligt för att undvika skador.

Skidfrakt

Om du önskar ta med din egen utrustning ska du förboka skidfrakt. En skidfrakt inkluderar en skidväska med ett par skidor och stavar eller en snowboard samt en pjäxväska med ett par pjäxor och en hjälm. Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage så länge det följer reglerna om storlek och vikt.

SWISS accepterar inte multibags. Det är begränsad plats för skidfrakt på flyget så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid.

Mat på flyget

Det går att köpa ett litet urval av snacks och dryck ombord på flyget.

Check-in

Check-in görs på flygplatsen om inget annat anges.

Eurowings

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med Eurowings.

Bagageregler:

1 st incheckat bagage, max 23 kg. Handbagaget får max väga 8 kg och ha måtten 55 x 40 x 23 cm. Samma regler gäller för barn under 2 år. Reser du med barn på 0-11 år får du utan extra kostnad ta med en barnvagn. Du får inte packa annat i barnvagnen och den ska packas in för att undvika skador. OBS! Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna för både ut- och hemresa. Se regler på resebeviset.

Skidfrakt:

Du ska beställa skidfrakt i förväg. Köpt skidfrakt innebär ett skidfodral med ett par skidor/snowboard samt stavar, och ett pjäxfodral med ett par pjäxor. Det är ett begränsat antal som kan frakta sina skidor, så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage, så länge det är inom de övergripande reglerna för vikt och storlek på handbagage. Eurowings accepterar inte multibags.

ABS-lavinryggsäck

Eurowings tillåter en lavinryggsäck per person som innehåller en tryckluftspatron i Div. 2.2. Den kan också vara utrustad med en pyroteknisk utlösningsmekanism som innehåller mindre än 200 mg netto av Div. 1.4S.

Det är viktigt att ryggsäcken är förpackad så att den inte kan aktiveras oavsiktligt. Ryggsäckens airbags måste vara utrustade med tryckventiler. Lavinryggsäck måste checkas in och får inte tas med som handbagage. Du ska kontakta Eurowings om du önskar ta med en lavinryggsäck.

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Check-in

Det är möjligt för alla gäster att checka in på flygplatsen. Det är även möjligt att checka in 72 timmar innan avgång på Eurowings hemsida genom att fylla i bokningsnummer och efternamn. Följ länken nedanför och välj "login for customers of Touroperators". Via samma länk går det att välja sittplats (mot betalning) när det är mindre än 7 dagar till avgång.

Länk till incheckning och att välja sittplats: www.eurowings.com/en/my-trip/checkin.html

Air Explore

Här kan du läsa om villkoren för flygningar med Air Explore.

Bagageregler:

1 st incheckat bagage, max 17 kg. Handbagaget får max väga 5 kg och ha måtten 55 x 40 x 23 cm. Barn under 2 år får sammanlagt ha med sig 1 st incheckat bagage på max 5 kg. Handbagage ej tillåtet. Reser du med barn under 2 år får du utan extra kostnad ta med en barnvagn. Du får inte packa annat i barnvagnen och den ska packas in för att undvika skador. OBS! Om du reser med flera olika flygresebolag gäller de strängaste bagagereglerna för både ut- och hemresa. Se regler på resebeviset.

Skidfrakt:

Du ska beställa skidfrakt i förväg. Köpt skidfrakt innebär ett skidfodral med ett par skidor/snowboard samt stavar, och ett pjäxfodral med ett par pjäxor. Det är ett begränsat antal som kan frakta sina skidor, så kom ihåg att boka skidfrakt i god tid. Det är tillåtet att ta med pjäxor som handbagage, så länge det är inom de övergripande reglerna för vikt och storlek på handbagage. Air Explore accepterar inte multibags.

ABS-lavinryggsäck

En lavinryggsäck med CO2-patron kan antingen checkas in eller tas med som handbagage. (CO2-patronen ska vara under 200 mg). Batteridrivna lavinryggsäckar måste tas med som handbagage. Du måsta kontakta Nortlander för att registrera detta..

Mat ombord:

Du har möjlighet att köpa ett litet urval av snacks och dricka ombord på flyget.

Check-in

Det är möjligt för alla gäster att checka in på flygplatsen.

Om du behöver komma i kontakt med flygplatsen

Information om de svenska flygplatserna finner du på www.swedavia.seKlicka på välj flygplats och välj den flygplats som du önskar information om.

Information om Kastrup finns på www.cph.dk.

Arlanda

► Flygplats: 010-109 10 00 www.swedavia.se/arlanda

► Flygbuss: 0771-51 52 52 www.flygbussarna.se

► Arlanda Express: 020-22 22 24 www.arlandaexpress.com

► Långtidsparkering på Arlanda: 010-109 68 05

 

Kastrup

► Flygplats: +45 32 31 32 31 www.cph.dk

► Parkering Hyllie www.pmalmo.se/hyllie 

► Långtidsparkering på Kastrup: +45-32 52 83 00 www.cph.dk gå vidare till parkering

 

Landvetter

► Flygplats: 010-10 93 100 www.swedavia.se/landvetter

► Flygbuss: 0771-51 52 52 www.flygbussarna.se

► Parkeringsservice: 010-109 68 07

 

 

Färjor

► Scandlines: 042-18 60 00 www.scandlines.se

Tåg

► Sj: 0771-75 75 75 www.sj.se

► DSB: +45-70 13 14 15 www.dsb.dk

► Skånetrafiken: 0771-77 77 77 www.skanetrafiken.se