Trygghet - med guideservice och på egen hand

Kompetens och engagemang Guideservice i Alperna

Våra guider är välutbildade inom jobbet, professionella och stävar alltid efter att ge dig god service!

Med vår personliga guideservice i Alperna kan du förvänta:

  • Välkomnande och mottagande vid ankomst till flygplats/destination
  • Informationsförmedling
  • Finns till hjälp vid skiduthyrningen när ni ska hyra skidor
  • Finns till hjälp vid frågor om skidskola
  • Utdelning av liftkort
  • Dygnet rundt service vid nödsituationer
  • Tips och information om skidorten och skidområdet 

Vi rekommenderar alla gäster som reser med oss att ladda ner vår app där vi förmedlar nyheter, tips kring skidområdet, guidernas servicetelefonnummer samt mycket mer!

>> Ladda ner appen till iPhone
>> Ladda ner appen till Andriod

Pistvisning och andra aktiviteter 

Vi vill gärna ge våra gäster den bästa skidupplevelsen som möjligt. Det betyder att vi i Italien och Österrike erbjuder pistvisning och picknick i snön.

På grund av sträng fransk lagstiftelse har vi tyvärr inte lov att genomföra pistvisningvåra franska destinationer. Picknick i snön får vi däremot gärna arrangera även i Frankrike!  

 

Pistvisning med guiderna i Österrike och Italien 

Pistvisning innebär att guiderna visar dig runt i skidområdet och är ett av våra mest populära arrangemang. Det finns många fördelar att delta vid gemensam skidåkning med guidena. 

  • Du behöver inte tänka på var du ska åka för attupplevamycket som möjligt 
  • Du lär området bättre att känna  
  • Du lär känna andra gäster  

Picknick i snön 

Picknick i snön är ett populärt arrangemang! Här får du njuta av massor av god mat, musik och trevligt sällskap. Det är även ett utmärkt sätt att träffa andra skidglada människor.

Kontakta dina guider
Du är alltid välkommen att kontakta dina guider. Guiderna finns även tillgängliga vid afterski eller via vår servicetelefon som är öppen varje dag. Guiderna hjälper även gärna till vid bokning av diverse evenemang på skidorten.

Våra guider ser fram emot att hälsa dig välkommen till Alperna!

Upplev nya skiddestinationer Trygg på egen hand

Planera din skidsemester som du vill, när du vill och hur du vill!

Trygg på egen hand med Nortlander

Med Nortlanders – trygg på egen hand, har du möjlighet att själv planlägga din skidsemester precis som du själv vill, men du betalar inte för guideservice. Detta gör resan något billigare än resor med inkluderad guideservice.

Det betyder att det inte finns guider på skidorten, men du har fortfarande en extra trygghet som du inte skulle ha om du bokade på egen hand. Nortlander är medlem av rejsegarantifonden och du kan alltid komma i kontakt med huvudkontoret i våra öppningstider. 

När du bokar en resa genom oss omfattas du också av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand.

Vad innebär trygg på egen hand?

När du väljer att resa till en "trygg på egen hand" destination finns det inte några guider på plats att hjälpa dig med praktiska ändamål. Det innebär att du ansvarar själv för att hämta ut liftkort, nyckel till ditt boende och övriga praktiska görmål.

En resa med trygg på egen hand kan endast bokas online och har denna symbol:

Trygg på egen hand-destinationer

Två skidåkare som står vid nypistad pist i soluppgång i Val Gardena

Val Gardena

Val Gardena ligger i hjärtat av de italienska Dolomiterna och är en del av världens största skidområde.

Läs mer om Val Gardena

Val Gardena är samlingsnamnet på de tre byarna Selva, St Christina och Ortisei, som ligger i samma dal. Upptäck hela 1.220 pistkm i Super Dolomitski med många långa spännande turer ner för perfekt preparerade pister. Njut av ett stort urval av italienska restauranger och pizzerior av god kvalitet.