Friskvårdsbidrag & skidresor till Alperna

Visste du att friskvårdsbidraget kan användas för skidåkning och skidskola i Alperna?

Sedan den 1 januari 2018 godkänns skidåkning och skidskola som skattefria friskvårdsförmåner. Det innebär att fler människor nu kan förbättra sin skidåkning och åka ännu mera skidor i Alperna.

Vad ingår i friskvårdsbidraget?

Friskvårdsbidraget täcker kostnader för liftkort och skidskola.

Vad ingår inte i friskvårdsbidraget?

Friskvårdsbidraget täcker inte kostnader för att köpa eller hyra utrustning då detta inte anses vara motion eller friskvård.

Maxbelopp per år och dag

Maxbeloppet för det skattefria friskvårdsbidraget är 5000 kr per år och 1000 kronor per dag/aktivitet.

Vad behövs för att använda friskvårdsbidraget?

De flesta arbetsgivare kräver uppvisande av intyg på ditt liftkort eller din skidskola. Detta hjälper vi på Nortlander dig gärna med. Fyll bara i formuläret längst ner på denna sida.

OBS! Fyll i formuläret efter hemkomst från Alperna. Intyg kan nämligen endast ges på resor som genomförts.

Arbetsgivaren bestämmer

Viktigt att tänka på att det fortfarande är arbetsgivaren som bestämmer beloppet vilket innebär att beloppet kan varierar beroende på var du jobbar. Det är dessutom upp till arbetsgivaren att godkänna skidåkningen eller skidskola som friskvårdsförmån. Detta innebär att även om aktiviteterna inkluderas av Skatteverket så kan din chef sätta stopp för att du använder friskvårdsbidraget till liftkort eller skidskola.

Intyg liftkort/skidskola

Fyll i formuläret så återkopplar vi med ett intyg inom några dagar. OBS! Fyll endast i formuläret om du kommit hem från resan. Förfrågningar på intyg som inkommer innan resan genomförts kommer att tas bort.