Cervinia

En av Europas mest klassiska skidorter Skidresor till Cervinia

Välkommen till Cervinia

Breuil-Cervinia ligger stolt beläget på över 2 000 meters höjd alldeles intill Matterhorn (Monte Cervino) och utgör hjärtat i Aostadalen. Med sin närhet till Zermatt i Schweiz och tillgången på snö är Cervinia en av Europas mest klassiska och imponerande skidorter.

Cervinia ligger vid foten av det 4 478 meter höga berget Matterhorn, också känt som "Toblerone berget."

Huvuddelen av nedfarterna i Cervinia är för medelgoda åkare. Pistlängderna är imponerande med hela 22 kilometer som längsta nedfart. Möjligheterna till offpist och heli-skiing för både erfarna åkare och nybörjare är fantastiska i Cervinia. Cervinias höga läge och högsta åkhöjd på 3 889 meter över havet ger bra snögaranti. Skidsäsongen sträcker sig från december till maj.

Skidorten kännetecknas av:

  • Skidåkning i världsklass med långa backar och härlig offpist
  • Utmanande skidåkning för den erfarna skidåkaren
  • Högt belägen och snösäker skidort, med glaciärskidåkning upp till 3 883 m.ö.h.
  • Möjlighet till skidåkning i schweiziska Zermatt med cirka 200 extra pistkilometer
  • Gemytlig italiensk bergsby med charmiga butiker och restauranger 

Läs mer om skidåkningen i Cervinia här

 

 

 

Faktabox

350 km pister

53 liftar

80 kmBlå pister
230 kmRöda pister
40 kmSvarta pister

Cervinia

Byns höjd 2050 m

Högsta skidåkning 3883 m

Liftkapacitet 127520 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 22 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Plateau Rosa

Torgnon

Valtournenche

Chamois

La Magdeleine

Populära skidresor till Cervinia med flyg från Arlanda

Populära skidresor till Cervinia med flyg från Landvetter

Populära skidresor till Cervinia med flyg från Kastrup

En upplevelse för livet! Skidåkning i Cervinia

Det fenomenala skidområdet binder samman Cervinia med Valtournenche och Zermatt. Liftsystemet utvecklas hela tiden och på en skidresa till Cervinia kommer man att uppleva att det finns flera nya moderna stolliftar och att det är en bra direktförbindelse till grannbyn Valtournenche.

Det första man passerar på väg ner till liften är inget mindre än tre skidskolor för barn, belägna alldeles intill uteserveringar varifrån man kan följa de första trevande svängarna. 

Skidsystemet i Cervinia utgörs av såväl blåa, röda och svarta pister, men majoriteten av pisterna är av den medelsvåra typen, alltså röd. Många av dessa röda pister är mjuka och vänliga, så Cervinia passar även för lätt övade skidåkare. För den mer erfarne skidåkaren finns massor av utmaning att vänta. De mest kräsna och krävande expertskidåkarna bör undersöka den schweiziska sidan av området. Här är pisterna generellt brantare, mer utmanande och i större grad omgivna av skog. 

En av skidsystemets höjdpunkter är den 11 kilometer långa Ventina pisten, som löper hela vägen ner till byn. Om man åker ner för hela denna nedfart i ett enda åk, är det goda chanser för att även de starkaste benen omvandlas till spaghetti. 

 

Här kan du skåda det kända Toblerone-berget

En stor del av skidområdet utgörs som tidigare nämnt av det berömda Toblerone-berget, Matterhorn. Berget ligger på gränsen mellan Italien och Schweiz och binder på så vis samman skidområdena. Ju närmre man kommer den schweiziska gränsen, ju mer avancerad blir skidåkningen. För att få en spektakulär utsikt kan man ta sig till Matterhorns höjdrygg, Plateau Rosa, på en höjd på 3 480 meter över havet. Därifrån kan man sedan ta sig ner för en av världens längsta pister på hela 22 kilometer - garanterad mjölksyra utlovas! 

Vänligen observera: Liftkortet i Cervinia inkluderar cirka 150 pistkilometer på den italienska sidan. Vill man ha tillgång till alla cirka 350 pistkilometer kan man utvidga sitt liftkort. Det kan vi naturligtvis hjälpa dig med när du bokar. 

Läs gärna vår artikel om 3 pister i Cervinia som inte får missas, för vidare information om den härliga skidåkningen i Cervinia. 

Läs mer om byn Cervinia här

Om skidorten Cervinia

Snösäker skidåkning, blå himmel, bra offpist, italiensk gästfrihet och bland de vackraste bergen i Alperna - på en skidsemester till Cervinia fås allt en skidåkare kan önska.

En skidsemester till Cervinia passar den som vill njuta av livet och uppleva fantastisk skidåkning i två länder - med breda långa pister och enastående pudersnö. I Cervinia blandas gamla och nya byggnader och bergskulisserna som ramar in byn skapar en charmig atmosfär. Här är det alltid trivsamt och afterski-stämningen är på topp! 

Restauranger i Cervinia

Byn bjuder på en charmig italiensk gågata där mycket av byns rika och varierade utbud är centrerat kring. Det är riktigt mysigt att strosa längs den långa gågatan och upptäcka Cervinias italienska kvalitet.

Köket bjuder på en blandning av lokala specialiteter från Aostaregionen och internationella rätter. Utbudet av restauranger i Cervinia är brett, varierat och av hög kvalitet. Det är även många hotell med bra restauranger som välkomnar alla att äta, och inte enbart hotellgäster. 

Om du blir hungrig uppe på berget och vill äta något enkelt och lite billigare, rekommenderas det att pausa på den italienska sidan istället för att besöka det dyrare Zermatt. 

Aostadalen och Cervinia ligger turligt nog nära italienska Piemonte, varifrån några av världens mest ikoniska viner härstammar. Så om du tycker om Barolo, Barberesco eller saftig Barbera d'Alba befinner du dig på helt rätt ställe. Dessutom är Piemonte hem till den bästa tryffeln som kan hittas - det får absolut inte missas! 

Läs gärna mer om matupplevelser i Cervinia i vår artikel om Cervinias bästa och mest prisvärda restauranger.

Nattliv och afterski i Cervinia

Nöjesutbudet i Cervinia är rikt med allt från afterski på engelskinspirerade pubar till sena nätter på moderna och påkostade nattklubbar.

De flesta av barerna ligger koncentrerade kring centrum, som med sin särskilda Aosta-alpstil är ett trivsamt område att befinna sig i. Givetvis finns det även massvis av andra ställen på gatorna omkring Cervinias centrum. 

Boende i Cervinia

Vi har en mängd olika boendealternativ, allt från enklare lägenheter och mindre pensionat till tre- och fyrstjärniga hotell med halvpension.

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland en laddstation på den allmänna parkeringen vid Metzelet Bar Ristaurante. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Välkommen till Cervinia!

Vi älskar Cervinia för dess snösäkerhet, den högkvalitativa och vackra skidåkningen och den världsberömda italienska gästfriheten. Här bjuds man på en skidresa i absolut toppklass!

Om du vill veta mer om Cervinia kan du läsa vår artikel:

Hotell i Cervinia

AccommodationTypes

Skidhyra i Cervinia

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 5 6 7
Hjälm, Nol-Ski 259 299 329
Skidor u. 12 år, Nol-Ski u. 11 559 639 709
Skidor silver, Nol-Ski 1349 1569 1779
Skidor och pjäxor u. 12 år, Nol-Ski u. 11 909 1049 1169
Skidor och pjäxor silver, Nol-Ski 2039 2379 2689
Skidor och pjäxor guld, Nol-Ski 2329 2729 3079
Skidor och pjäxor bronze, Nol-Ski 1719 2039 2299
Skidor gold, Nol-Ski 1639 1919 2179
Skidor bronze, Nol-Ski 1039 1219 1399
Snowboard u. 12 år, Nol-Ski u. 11 739 879 989
Snowboard bronze, Nol-Ski 1039 1219 1399
Snowboard och boots u. 12 år, Nol-Ski u. 11 1079 1279 1439
Snowboard och boots bronze, Nol-Ski 1529 1799 2039
Skidor och pjäxor platin, Nol-Ski 2649 3079 3459
Skidor platin, Nol-Ski 1969 2269 2559

I Cervinia samarbetar vi med NOL-SKI och skiduthyrningen vid Stambecco. Vi väljer alltid den skiduthyrning som är närmast ditt boende.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Boka skidhyran på MIN BOKNING eller ring till oss på 040-664 70 80 om du behöver hjälp.

MIN BOKNING

Få ett reseförslag till Cervinia

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Cervinia något för dig?