Cervinia

Faktabox

157 km pister

59 liftar

40 kmBlå pister
105 kmRöda pister
12 kmSvarta pister

Cervinia

Byns höjd 2050 m

Högsta skidåkning 3883 m

Liftkapacitet 96999 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 20 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Plateau Rosa

Torgnon

Valtournenche

Chamois

La Magdeleine

En av Europas mest klassiska skidorter...

Välkommen till Cervinia

Breuil-Cervinia är stolt beläget på över 2000 meters höjd alldeles intill Matterhorn (Monte Cervino) och utgör hjärtat i Aostadalen. Med sin närhet till Zermatt i Schweiz och tillgången på snö är Cervinia en av Europas mest klassiska och imponerande skidorter.

Cervinia ligger vid foten av det 4.478 meter höga berget Matterhorn, också känt som "Toblerone berget."

Skidområdet erbjuder 132 kilometers pist som är inkluderat i priset, men du har möjlighet att udvidga ditt liftkort med ytterligare 202 km i det stora Zermatt-området i Schweiz.

Skidåkningen

Huvuddelen av nedfarterna i Cervinia är för nybörjare och medelgoda åkare. Pistlängderna är imponerande med hela 22 kilometer som längsta nedfart. Möjligheterna till off-pist och heli-skiing för både erfarna åkare såsom nybörjare är fantastiska i Cervinia. Cervinias höga läge och högsta åkhöjd på 3889 m.ö.h ger bra snögaranti. Skidsäsongen sträcker sig från december till maj.

Läs mer om Cervinia här

Benvenuti!

Hotellkarta

AccommodationTypes

En skidsemester till Cervinia

Det fenomenala skidområdet binder samman Cervinia med Valtournenche och Zermatt och liftsystemet har utökats med sex liftar nyligen, varav en direktförbindelse till Valtournenche.

På väg till liften passerar man inte mindre än tre skidskolor för barn, belägna alldeles intill uteserveringar varifrån man kan följa de första trevande svängarna. 

Byn

Byn kanske inte är någon arkitektonisk upplevelse men utbudet i centrum är rikt och varierat. Köket är en blandning av lokala specialiteter från Aostaregionen och internationella rätter.

Nöjesutbudet är rikt med allt från after-ski på engelskinspirerade pubar till sena nätter på moderna och påkostade nattklubbar.

 

Boende i Cervinia

Vi har en mängt olika boendealternativen och inkluderar allt från enklare lägenheter och mindre pensionat till tre- och fyrstjärniga hotell med halvpension.

Välkommen till Cervinia

Resor till Cervinia

Få ett reseförslag till Cervinia

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!