Zell am See

Faktabox

135 km pister

57 liftar

56 kmBlå pister
63 kmRöda pister
16 kmSvarta pister

Zell am See

Byns höjd 760 m

Högsta skidåkning 3029 m

Liftkapacitet 80000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 4 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Schmittenhöhe

Sonnkogel

Zell am See

Zeller See

Skidresor till Zell am See

Europa Sport Region är namnet på Zell am Sees 130km stora skidområde, med allt från gröna nedfarter för nybörjare till ett flertal svarta för den avancerade åkaren. Man har lagt ner mycket tid och arbete för att skapa ett område som passar alla nivåer och lyckats skapa de perfekta förutsättningarna för en typisk familj med både nybörjare och mer avancerade åkare i sällskapet.

Glaciären Kaprun ligger cirka femton minuters kostnadsfri bussresa från Zell am See och erbjuder skidåkning året runt. På toppen finns en terrass med en imponerande utsikt över bland annat Österrikes högsta berg Grossglockner (3797 meter över havet).

NYHET! Skidåkning till Saalbach-Hinterglemm

Från och med vintern 2019 / 20 är liftsystemet kraftigt utvidgat vilket förbinder Zell am See med grannområdet Saalbach - Hinterglemm.

Från att tidigare haft 135km pist i Zell am See kommer nu ytterligare 270km pist ingå liftkortet. Det betyder att du har över 400km pist att vältra runt i! För att utnyttja alla pist-km ska du en kort busstur från Zell am See på ”ditvägen” medan du på vägen hem kan komma tillbaka till Zell am See med lift. 

Barnvänliga Zell am See

Zell am See är som framgår av namnet beläget intill en sjö vilket skiljer byn från den typiska österrikiska skidorten. I övrigt är det en av Österrikes mest kända skidorter med internationell atmosfär och ett stort utbud av aktiviteter efter skiddagens slut. Här finns bla. en ishall, inomhusbad och kegelbahn (typ av bowling). Stämningen är avslappnad och centrum är bilfri vilket gör Zell am See lämpligt för barnfamiljer.

Skidskola

Till dig som ska på skidsemester med barnen erbjuder vi skandinavisk skidskola. 

Byn

Centrum erbjuder affärer, restauranger, mysiga fik och naturligtvis after-ski. Köket är österrikiskt och restaurangutbudet är omfattande med allt från enklare ställen till eleganta lyxkrogar. Det breda utbudet gör Zell am See till ett utmärkt resmål för såväl familjer och par som större grupper.

Våra prisvärda boendealternativ är belägna i centrum. Upplev Zell am See och du kommer inte att bli besviken!

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidresor till Zell am See