Bad Gastein

Skidresor till Bad Gastein

Skidresor till Bad Gastein ger skidåkning i naturskön miljö
Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Området sträcker sig från 1100 m.ö.h till 2700 och här finns skidåkning för alla; från nybörjare till riktigt fina offpist-möjligheter och härliga carvinglöpor. Här bjuds på natursköna omgivningar I nationalparken Hohe Tauern och över 200 kilometer pist. Skulle det inte räcka till ger liftkortet Ski Amadé över 860 kilometer pist och inkluderar även byarna Wagrain, Sankt Johan och Marie Alm. Under de senaste åren har man investerat miljoner I nya liftar och backar, därför är systemet hypermodernt och lättframkomligt. Gasteindalen är 40 kilometer lång och inkluderar fem självständiga skidområden, där de mest populära är Bad Gastein, Dorf Gastein och Sport Gastein.

Bad Gastein bjuder in till skidskola på skidsemestern
På skidresan till Bad Gastein kan du som är nybörjare eller bara vill vässa upp skidåkningen eller snowboardåkningen anmäla dig till skidskola. Här finns skandinavisk skidskola, både för vuxna och barn. Detta skall ni dock säga till om i förväg då vi bokar den på förfrågan. Välj mellan gruppundervisning eller privatundervisning, Bad Gastein har skidskola för alla.

Barnvänligt i Bad Gastein
Skidresor till Bad Gastein är minst sagt barnvänliga! Här finns skandinavisk skidskola för barn, barnområden, barnbackar och barnlift. Det breda utbudet av skidåkning med massvis av gröna och blå pister gör skidresor till Bad Gastein perfekta för familjesemester.

After Ski och uteliv i Bad Gastein
Afterskin I Bad Gastein, är som afterskin alltid är I Österrike fantastisk! Österrike är det sanna hemmet för afterski - Bad Gastein är inget undantag. Här är det fullt tryck, I en härlig blandning av österrikisk schlagermusik och skandinavisk feststämning.

Man kan bland annat besöka Lederhosen Bar eller Revolution Bar dit många svenskar kommer förbi till en dans I träskor, snus och Weissbier. Efter en lång kväll här, är ett besök I gatugrillen intill, en perfekt avslutning på en fantastisk dag. Silver Bullet är ett annat bra ställe som med live musik och DJ, garanterat sparkar igång festen. För den riktigt partysugna är ett hett tips Wührers på Club TNT Alpin Bad Gastein, som frekvent bjuder in rock- och popband från Skandinavien och internationella DJ's.

Restauranger på skidsemestern i Bad Gastein
Bad Gastein kryllar av restauranger av olika sorter så här behöver ingen gå hungrig! För dig som vill äta fin svensk mat kan vi tipsa om Salzburger Hof där kända svenska kockar gästspelar under vintersäsongen. För dig som vill prova på klassisk Österrikisk husmanskost I gemytlig atmosfär är Bäckerwirtsgut I Bradbuck ett säkert kort, restaurangen huserar I en byggnad med anor från 1400-talet. En bit upp på berget finns även Windischgrätzhöhe, en riktig höjdare med traditionella rätter på menyn!

Mer än bara skidåkning i Bad Gastein - Thermalbad
På skidsemestern I Bad Gastein är ett dopp I det helande vattnet som kommer direkt från de varma källorna I Gasteinerdalen ett riktigt måste! Här finns kurbehandlingar genom thermalbad och radonterapi. I hälsogrottorna Heilstollen kan du gå direkt till källan, ett annat tips är kanske det mest berömda Felsentherme där du från en uppvärmd utomhuspool kan blicka ut över Stubnerkogel. Här finns även bastu, vattenfall och vattenrutschbanor. Då vattnet kommer direkt från de varma källorna byts det ut varje dag och inget klor behövs I vattnet. Därför är spaanläggningarna mycket miljövänliga.

Hotell och lägenheter i Bad Gastein
Bad Gastein erbjuder ett brett utbud av hotell och lägenheter och genom de senaste åren har det tillkommit fler lyxhotell, vilket gör att fler och fler har hittat hit till denna charmiga alpby. Många utav hotellen har också dragit nytta av imagen som kurort och har bland annat egna termalbad. Ett exempel på ett sådant hotell är Hotell Grüner Baum. Skulle ni vilja spela Black Jack eller satsa alla pengar på rött, föreslår vi att ni tittar förbi Grand Hotel de l´Europe, som huserar byns populära casino.

Skidresor och skidsemester i Bad Gastein | Nortlander
För dig som vill att nästa skidresa ska innehålla mer än bara skidåkning är Bad Gastein ingen högoddsare. Den fantastiska skidåkningen, de varma källorna, butikerna, restaurangerna och barerna samt den stämningsfulla afterskin gör Bad Gastein till en helt fantastiskt utgångspunkt för en aktiv skidsemester. Här är det familjevänligt utan att rucka på festen. Skidresor till Bad Gastein bjuder in till exklusivitet utan att stänga dörren för budgetresenärer. Glöm inte att packa vandringsskorna och badkläder när du ska till Bad Gastein, byn ligger mitt I Österrikes nationalpark med fantastiska naturupplevelser och är känd för sina varma källor som förser byns många spaanläggningar med uppvärmt vatten.

Faktabox

201 km pister

45 liftar

60 kmBlå pister
117 kmRöda pister
24 kmSvarta pister

Bad Gastein

Byns höjd 1100 m

Högsta skidåkning 2686 m

Liftkapacitet 71261 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skiduthyrning, skidskola och liftkort

Information om skiduthyrning

Sport Schober har ett perfekt läge precis vid huvudliften Stubnerkogel och när du hyr skidor här kan du gratis använda deras skiddepå, som ligger precis vid liften. Servicen är på topp, utrustningen håller hög kvalité och med det stora urvalet som finns här så passar sortimentet alla skidåkare oavsett ålder, erfarenhet och nivå.

Vid beställning och betalning hemifrån får du en rabatt enligt nedan.

Typer av skidor

Comfort – Är mjuka skidor och skidor som är enkla att åka på och rekommenderas till nybörjare och medelåkare. Utmärkta skidor att träna sin skidåkning på eller för en behaglig dag i pisten.
Sport – Är något styvare skidor som passar bra till de som åkt skidor några säsonger, en eller två veckor om året. Förstklassiga skidor till dig som söker en rolig dag på eller utanför pisten. De flesta skidor är allround/all mountain skidor men finns även andra typer (t.ex. slalom eller super g).
Exclusiv – Är den nya toppmodellen till den krävande och ambitiösa skidåkaren. Här finns även möjlighet för att välja olika typer av skidor för t.ex. kortsväng, all mountain, fart etc.

Om man känner att de skidor man hyrt inte passar till ens nivå kan man (mot betalning) ändra till en annan kategori.

Valmöjligheter

Skidor – inkluderar skidor och skidstavar
Skidor, komplett – inkluderar skidor, pjäxor och skidstavar
Snowboard – inkluderar endast snowboarden med bindningar.
Snowboard, komplett – inkluderar snowboarden med bindningar och pjäxor.

Bokning

Skidhyra kan bokas online under Min skidresa.

Priserna nedan är med avdragen rabatt. 

Skiduthyrning

Info

1 dag: SEK 140:-
2 dagar : SEK 245:-
3 dagar : SEK 330:-
4 dagar : SEK 405:-
5 dagar : SEK 470:-
6 dagar : SEK 535:-
7 dagar : SEK 535:-
8 dagar : SEK 595:-

1 dag: SEK 75:-
2 dagar : SEK 140:-
3 dagar : SEK 200:-
4 dagar : SEK 245:-
5 dagar : SEK 290:-
6 dagar : SEK 320:-
7 dagar : SEK 320:-
8 dagar : SEK 355:-

Inkluderar skidor, pjäxor och stavar i klassen Comfort. Comfort-klassen är mjuka skidor och skidor som är enkla att åka på och rekommenderas till nybörjare och medelåkare. Utmärkta skidor att träna sin skidåkning på eller för en behaglig dag i pisten.

1 dag: SEK 290:-
2 dagar : SEK 550:-
3 dagar : SEK 800:-
4 dagar : SEK 1 020:-
5 dagar : SEK 1 220:-
6 dagar : SEK 1 400:-
7 dagar : SEK 1 400:-
8 dagar : SEK 1 525:-

Inkluderar skidor, pjäxor och skidstavar. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 245:-
2 dagar : SEK 445:-
3 dagar : SEK 610:-
4 dagar : SEK 750:-
5 dagar : SEK 875:-
6 dagar : SEK 990:-
7 dagar : SEK 990:-
8 dagar : SEK 1 095:-

Inkluderar skidor, pjäxor, skidstavar, och hjälm. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 125:-
2 dagar : SEK 230:-
3 dagar : SEK 320:-
4 dagar : SEK 405:-
5 dagar : SEK 470:-
6 dagar : SEK 525:-
7 dagar : SEK 525:-
8 dagar : SEK 585:-

Inkluderar skidor, pjäxor och stavar i klassen Exclusiv. Exclusiv-klassen Är den nya toppmodellen till den krävande och ambitiösa skidåkaren. Här finns även möjlighet för att välja olika typer av skidor för t.ex. kortsväng, all mountain, fart etc.

1 dag: SEK 455:-
2 dagar : SEK 875:-
3 dagar : SEK 1 250:-
4 dagar : SEK 1 565:-
5 dagar : SEK 1 830:-
6 dagar : SEK 2 060:-
7 dagar : SEK 2 060:-
8 dagar : SEK 2 255:-

Inkluderar skidor, pjäxor och stavar i klassen Sport. Sport-klassen är något styvare skidor som passar bra till de som åkt skidor några säsonger, en eller två veckor om året. Förstklassiga skidor till dig som söker en rolig dag på eller utanför pisten. De flesta skidor är allround/all mountain skidor men finns även andra typer (t.ex. slalom eller super g).

1 dag: SEK 370:-
2 dagar : SEK 710:-
3 dagar : SEK 1 015:-
4 dagar : SEK 1 275:-
5 dagar : SEK 1 515:-
6 dagar : SEK 1 730:-
7 dagar : SEK 1 730:-
8 dagar : SEK 1 900:-

Innefattar snowboard med bindningar och skor.

1 dag: SEK 330:-
2 dagar : SEK 625:-
3 dagar : SEK 900:-
4 dagar : SEK 1 135:-
5 dagar : SEK 1 360:-
6 dagar : SEK 1 565:-
7 dagar : SEK 1 565:-
8 dagar : SEK 1 720:-

Innefattar snowboard med bindningar och skor, och hjälm.

1 dag: SEK 245:-
2 dagar : SEK 445:-
3 dagar : SEK 610:-
4 dagar : SEK 750:-
5 dagar : SEK 875:-
6 dagar : SEK 990:-
7 dagar : SEK 990:-
8 dagar : SEK 1 095:-

Inkluderar skidor och stavar i klassen Comfort. Comfort-klassen är mjuka skidor och skidor som är enkla att åka på och rekommenderas till nybörjare och medelåkare. Utmärkta skidor att träna sin skidåkning på eller för en behaglig dag i pisten.

1 dag: SEK 180:-
2 dagar : SEK 355:-
3 dagar : SEK 520:-
4 dagar : SEK 675:-
5 dagar : SEK 815:-
6 dagar : SEK 945:-
7 dagar : SEK 945:-
8 dagar : SEK 1 020:-

Inkluderar Skidor och Skidstavar. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 140:-
2 dagar : SEK 245:-
3 dagar : SEK 330:-
4 dagar : SEK 405:-
5 dagar : SEK 470:-
6 dagar : SEK 535:-
7 dagar : SEK 535:-
8 dagar : SEK 595:-

Inkluderar Skidor och Skidstavar. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 75:-
2 dagar : SEK 140:-
3 dagar : SEK 200:-
4 dagar : SEK 245:-
5 dagar : SEK 290:-
6 dagar : SEK 320:-
7 dagar : SEK 320:-
8 dagar : SEK 355:-

Inkluderar skidor och stavar i klassen Exclusiv. Exclusiv-klassen Är den nya toppmodellen till den krävande och ambitiösa skidåkaren. Här finns även möjlighet för att välja olika typer av skidor för t.ex. kortsväng, all mountain, fart etc.

1 dag: SEK 345:-
2 dagar : SEK 675:-
3 dagar : SEK 970:-
4 dagar : SEK 1 220:-
5 dagar : SEK 1 425:-
6 dagar : SEK 1 605:-
7 dagar : SEK 1 605:-
8 dagar : SEK 1 755:-

Inkluderar skidor och stavar i klassen Sport. Sport-klassen är något styvare skidor som passar bra till de som åkt skidor några säsonger, en eller två veckor om året. Förstklassiga skidor till dig som söker en rolig dag på eller utanför pisten. De flesta skidor är allround/all mountain skidor men finns även andra typer (t.ex. slalom eller super g).

1 dag: SEK 265:-
2 dagar : SEK 510:-
3 dagar : SEK 735:-
4 dagar : SEK 930:-
5 dagar : SEK 1 110:-
6 dagar : SEK 1 275:-
7 dagar : SEK 1 275:-
8 dagar : SEK 1 400:-

Innefattar snowboard med bindningar.

1 dag: SEK 220:-
2 dagar : SEK 430:-
3 dagar : SEK 620:-
4 dagar : SEK 790:-
5 dagar : SEK 955:-
6 dagar : SEK 1 110:-
7 dagar : SEK 1 110:-
8 dagar : SEK 1 220:-

Innefattar snowboard med bindningar.

1 dag: SEK 140:-
2 dagar : SEK 245:-
3 dagar : SEK 330:-
4 dagar : SEK 405:-
5 dagar : SEK 470:-
6 dagar : SEK 535:-
7 dagar : SEK 535:-
8 dagar : SEK 595:-

Pjäxor, Vuxen.

1 dag: SEK 105:-
2 dagar : SEK 200:-
3 dagar : SEK 280:-
4 dagar : SEK 345:-
5 dagar : SEK 405:-
6 dagar : SEK 455:-
7 dagar : SEK 455:-
8 dagar : SEK 500:-

1 dag: SEK 105:-
2 dagar : SEK 200:-
3 dagar : SEK 280:-
4 dagar : SEK 345:-
5 dagar : SEK 405:-
6 dagar : SEK 455:-
7 dagar : SEK 455:-
8 dagar : SEK 500:-

Pjäxor, Barn upp till stl 36

1 dag: SEK 50:-
2 dagar : SEK 90:-
3 dagar : SEK 125:-
4 dagar : SEK 155:-
5 dagar : SEK 180:-
6 dagar : SEK 205:-
7 dagar : SEK 205:-
8 dagar : SEK 230:-

Hjälm, Vuxen

1 dag: SEK 50:-
2 dagar : SEK 90:-
3 dagar : SEK 125:-
4 dagar : SEK 155:-
5 dagar : SEK 180:-
6 dagar : SEK 205:-
7 dagar : SEK 205:-
8 dagar : SEK 230:-

Hjälm, Barn

1 dag: SEK 35:-
2 dagar : SEK 60:-
3 dagar : SEK 75:-
4 dagar : SEK 90:-
5 dagar : SEK 105:-
6 dagar : SEK 125:-
7 dagar : SEK 125:-
8 dagar : SEK 140:-

1 dag: SEK 265:-
2 dagar : SEK 510:-
3 dagar : SEK 735:-
4 dagar : SEK 930:-
5 dagar : SEK 1 110:-
6 dagar : SEK 1 275:-
7 dagar : SEK 1 275:-
8 dagar : SEK 1 400:-

1 dag: SEK 265:-
2 dagar : SEK 510:-
3 dagar : SEK 735:-
4 dagar : SEK 930:-
5 dagar : SEK 1 110:-
6 dagar : SEK 1 275:-
7 dagar : SEK 1 275:-
8 dagar : SEK 1 400:-

1 dag: SEK 75:-
2 dagar : SEK 140:-
3 dagar : SEK 200:-
4 dagar : SEK 245:-
5 dagar : SEK 290:-
6 dagar : SEK 320:-
7 dagar : SEK 320:-
8 dagar : SEK 355:-

1 dag: SEK 345:-
2 dagar : SEK 675:-
3 dagar : SEK 970:-
4 dagar : SEK 1 220:-
5 dagar : SEK 1 425:-
6 dagar : SEK 1 605:-
7 dagar : SEK 1 605:-
8 dagar : SEK 1 755:-

1 dag: SEK 105:-
2 dagar : SEK 200:-
3 dagar : SEK 280:-
4 dagar : SEK 345:-
5 dagar : SEK 405:-
6 dagar : SEK 455:-
7 dagar : SEK 455:-
8 dagar : SEK 500:-

1 dag: SEK 75:-
2 dagar : SEK 140:-
3 dagar : SEK 200:-
4 dagar : SEK 245:-
5 dagar : SEK 290:-
6 dagar : SEK 320:-
7 dagar : SEK 320:-
8 dagar : SEK 355:-

Du kan beställa skiduthyrning, när du beställt din resa.

Information om skidskola

Gastein Schneesport Schule är den skidskolan vi samarbetar med i Bad Gastein. Skolan är ytterst välrenommerad och byns största och leds av Hr. Kravanja. Här erbjuds undervisning i toppklass till både skid- och snowboardåkare på alla olika nivåer. Både som grupp- och privatundervisning.

Skolan har en hel del skandinaviska instruktörer och undervisningen sker först och främst på skandinaviska, tyska och engelska. Barn kan gå i skidskola först när de är 4 år och en del av skolans nybörjarundervisning förekommer i barnområdet. Som privatperson kan du hyra in dig där för 9 € per dag även om du inte har barn i skidskolan. I barnskidskolan ingår lunch i priset.

Skidskola kan bokas online under Min skidresa.

Skidskola

Info

Liftkort

0 dagar : SEK 2 200:- dras från priset
1 dag: SEK 1 750:- dras från priset
2 dagar : SEK 1 300:- dras från priset
3 dagar : SEK 900:- dras från priset
4 dagar : SEK 500:- dras från priset
5 dagar : SEK 200:- dras från priset
6 dagar : Inkluderat i priset
7 dagar : tilläggspris: SEK 350:-
8 dagar : tilläggspris: SEK 550:-
9 dagar : tilläggspris: SEK 750:-
10 dagar : tilläggspris: SEK 900:-
11 dagar : tilläggspris: SEK 1 100:-
12 dagar : tilläggspris: SEK 1 250:-
13 dagar : tilläggspris: SEK 1 450:-
14 dagar : tilläggspris: SEK 1 600:-
15 dagar : tilläggspris: SEK 1 750:-