Bad Gastein

Faktabox

201 km pister

45 liftar

60 kmBlå pister
117 kmRöda pister
24 kmSvarta pister

Bad Gastein

Byns höjd 1100 m

Högsta skidåkning 2686 m

Liftkapacitet 71261 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Skidresor till Bad Gastein

Skidresor till Bad Gastein ger skidåkning i naturskön miljö
Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Området sträcker sig från 1100 m.ö.h till 2700 och här finns skidåkning för alla; från nybörjare till riktigt fina offpist-möjligheter och härliga carvinglöpor. Här bjuds på natursköna omgivningar I nationalparken Hohe Tauern och över 200 kilometer pist. Skulle det inte räcka till ger liftkortet Ski Amadé över 860 kilometer pist och inkluderar även byarna Wagrain, Sankt Johan och Marie Alm. Under de senaste åren har man investerat miljoner I nya liftar och backar, därför är systemet hypermodernt och lättframkomligt. Gasteindalen är 40 kilometer lång och inkluderar fem självständiga skidområden, där de mest populära är Bad Gastein, Dorf Gastein och Sport Gastein.

Bad Gastein bjuder in till skidskola på skidsemestern
På skidresan till Bad Gastein kan du som är nybörjare eller bara vill vässa upp skidåkningen eller snowboardåkningen anmäla dig till skidskola. Här finns skandinavisk skidskola, både för vuxna och barn. Detta skall ni dock säga till om i förväg då vi bokar den på förfrågan. Välj mellan gruppundervisning eller privatundervisning, Bad Gastein har skidskola för alla.

Barnvänligt i Bad Gastein
Skidresor till Bad Gastein är minst sagt barnvänliga! Här finns skandinavisk skidskola för barn, barnområden, barnbackar och barnlift. Det breda utbudet av skidåkning med massvis av gröna och blå pister gör skidresor till Bad Gastein perfekta för familjesemester.

After Ski och uteliv i Bad Gastein
Afterskin I Bad Gastein, är som afterskin alltid är I Österrike fantastisk! Österrike är det sanna hemmet för afterski - Bad Gastein är inget undantag. Här är det fullt tryck, I en härlig blandning av österrikisk schlagermusik och skandinavisk feststämning.

Man kan bland annat besöka Lederhosen Bar eller Revolution Bar dit många svenskar kommer förbi till en dans I träskor, snus och Weissbier. Efter en lång kväll här, är ett besök I gatugrillen intill, en perfekt avslutning på en fantastisk dag. Silver Bullet är ett annat bra ställe som med live musik och DJ, garanterat sparkar igång festen. För den riktigt partysugna är ett hett tips Wührers på Club TNT Alpin Bad Gastein, som frekvent bjuder in rock- och popband från Skandinavien och internationella DJ's.

Restauranger på skidsemestern i Bad Gastein
Bad Gastein kryllar av restauranger av olika sorter så här behöver ingen gå hungrig! För dig som vill äta fin svensk mat kan vi tipsa om Salzburger Hof där kända svenska kockar gästspelar under vintersäsongen. För dig som vill prova på klassisk Österrikisk husmanskost I gemytlig atmosfär är Bäckerwirtsgut I Bradbuck ett säkert kort, restaurangen huserar I en byggnad med anor från 1400-talet. En bit upp på berget finns även Windischgrätzhöhe, en riktig höjdare med traditionella rätter på menyn!

Mer än bara skidåkning i Bad Gastein - Thermalbad
På skidsemestern I Bad Gastein är ett dopp I det helande vattnet som kommer direkt från de varma källorna I Gasteinerdalen ett riktigt måste! Här finns kurbehandlingar genom thermalbad och radonterapi. I hälsogrottorna Heilstollen kan du gå direkt till källan, ett annat tips är kanske det mest berömda Felsentherme där du från en uppvärmd utomhuspool kan blicka ut över Stubnerkogel. Här finns även bastu, vattenfall och vattenrutschbanor. Då vattnet kommer direkt från de varma källorna byts det ut varje dag och inget klor behövs I vattnet. Därför är spaanläggningarna mycket miljövänliga.

Hotell och lägenheter i Bad Gastein
Bad Gastein erbjuder ett brett utbud av hotell och lägenheter och genom de senaste åren har det tillkommit fler lyxhotell, vilket gör att fler och fler har hittat hit till denna charmiga alpby. Många utav hotellen har också dragit nytta av imagen som kurort och har bland annat egna termalbad. Ett exempel på ett sådant hotell är Hotell Grüner Baum. Skulle ni vilja spela Black Jack eller satsa alla pengar på rött, föreslår vi att ni tittar förbi Grand Hotel de l´Europe, som huserar byns populära casino.

Skidresor och skidsemester i Bad Gastein | Nortlander
För dig som vill att nästa skidresa ska innehålla mer än bara skidåkning är Bad Gastein ingen högoddsare. Den fantastiska skidåkningen, de varma källorna, butikerna, restaurangerna och barerna samt den stämningsfulla afterskin gör Bad Gastein till en helt fantastiskt utgångspunkt för en aktiv skidsemester. Här är det familjevänligt utan att rucka på festen. Skidresor till Bad Gastein bjuder in till exklusivitet utan att stänga dörren för budgetresenärer. Glöm inte att packa vandringsskorna och badkläder när du ska till Bad Gastein, byn ligger mitt I Österrikes nationalpark med fantastiska naturupplevelser och är känd för sina varma källor som förser byns många spaanläggningar med uppvärmt vatten.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skiduthyrning, skidskola och liftkort

Information om skiduthyrning

Sport Schober har ett perfekt läge precis vid huvudliften Stubnerkogel och när du hyr skidor här kan du gratis använda deras skiddepå, som ligger precis vid liften. Servicen är på topp, utrustningen håller hög kvalité och med det stora urvalet som finns här så passar sortimentet alla skidåkare oavsett ålder, erfarenhet och nivå.

Vid beställning och betalning hemifrån får du en rabatt enligt nedan.

Valmöjligheter

Skidor – inkluderar skidor och skidstavar
Skidor, komplett – inkluderar skidor, pjäxor och skidstavar
Sport Schober har ett perfekt läge precis vid huvudliften Stubnerkogel och när du hyr skidor här kan du gratis använda deras skiddepå, som ligger precis vid liften. Om du har egna skidor och pjäxor kan du hyra skiddepå för 25€ per vecka. Servicen är på topp, utrustningen håller hög kvalité och med det stora urvalet som finns här så passar sortimentet alla skidåkare oavsett ålder, erfarenhet och nivå. Vid beställning och betalning hemifrån får du en rabatt enligt nedan.

Typer av skidor

Brons – Är mjuka skidor och skidor som är enkla att åka på och rekommenderas till nybörjare och medelåkare. Utmärkta skidor att träna sin skidåkning på eller för en behaglig dag i pisten.

Silver – Är något styvare skidor som passar bra till de som åkt skidor några säsonger, en eller två veckor om året. Förstklassiga skidor till dig som söker en rolig dag på eller utanför pisten. De flesta skidor är allround/all mountain skidor men finns även andra typer (t.ex. slalom eller super g).

Guld – Är den nya toppmodellen till den krävande och ambitiösa skidåkaren. Här finns även möjlighet för att välja olika typer av skidor för t.ex. kortsväng, all mountain, fart etc.

Om man känner att de skidor man hyrt inte passar till ens nivå kan man (mot betalning) ändra till en annan kategori.

Bokning

Skidhyra kan bokas online på; Min Skidresa.

Priserna nedan är med avdragen rabatt.

Längdskidor inkl. pjäxor

1 dag: SEK 158:-
2 dagar : SEK 278:-
3 dagar : SEK 371:-
4 dagar : SEK 454:-
5 dagar : SEK 528:-
6 dagar : SEK 603:-
7 dagar : SEK 603:-
8 dagar : SEK 667:-

Snösko

1 dag: SEK 83:-
2 dagar : SEK 158:-
3 dagar : SEK 222:-
4 dagar : SEK 278:-
5 dagar : SEK 324:-
6 dagar : SEK 362:-
7 dagar : SEK 362:-
8 dagar : SEK 399:-

Inkluderar skidor, pjäxor och stavar i klassen Brons (Comfort). Brons-klassen är mjuka skidor och skidor som är enkla att åka på och rekommenderas till nybörjare och medelåkare. Utmärkta skidor att träna sin skidåkning på eller för en behaglig dag i pisten.

1 dag: SEK 324:-
2 dagar : SEK 621:-
3 dagar : SEK 899:-
4 dagar : SEK 1 149:-
5 dagar : SEK 1 372:-
6 dagar : SEK 1 576:-
7 dagar : SEK 1 576:-
8 dagar : SEK 1 715:-

Inkluderar skidor, pjäxor och stavar. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 278:-
2 dagar : SEK 501:-
3 dagar : SEK 686:-
4 dagar : SEK 844:-
5 dagar : SEK 983:-
6 dagar : SEK 1 112:-
7 dagar : SEK 1 112:-
8 dagar : SEK 1 233:-

Inkluderar skidor, pjäxor, stavar och hjälm. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 139:-
2 dagar : SEK 260:-
3 dagar : SEK 362:-
4 dagar : SEK 454:-
5 dagar : SEK 528:-
6 dagar : SEK 593:-
7 dagar : SEK 593:-
8 dagar : SEK 658:-

Inkluderar skidor, pjäxor och stavar i klassen Guld (Exclusiv). Guld-klassen Är den nya toppmodellen till den krävande och ambitiösa skidåkaren. Här finns även möjlighet för att välja olika typer av skidor för t.ex. kortsväng, all mountain, fart etc.

1 dag: SEK 510:-
2 dagar : SEK 983:-
3 dagar : SEK 1 409:-
4 dagar : SEK 1 761:-
5 dagar : SEK 2 058:-
6 dagar : SEK 2 318:-
7 dagar : SEK 2 318:-
8 dagar : SEK 2 540:-

Inkluderar skidor, pjäxor och stavar i klassen Silver (Sport). Silver-klassen är något styvare skidor som passar bra till de som åkt skidor några säsonger, en eller två veckor om året. Förstklassiga skidor till dig som söker en rolig dag på eller utanför pisten. De flesta skidor är allround/all mountain skidor men finns även andra typer (t.ex. slalom eller super g).

1 dag: SEK 417:-
2 dagar : SEK 797:-
3 dagar : SEK 1 140:-
4 dagar : SEK 1 437:-
5 dagar : SEK 1 706:-
6 dagar : SEK 1 947:-
7 dagar : SEK 1 947:-
8 dagar : SEK 2 141:-

Innefattar snowboard med bindningar och boots.

1 dag: SEK 371:-
2 dagar : SEK 705:-
3 dagar : SEK 1 010:-
4 dagar : SEK 1 279:-
5 dagar : SEK 1 530:-
6 dagar : SEK 1 761:-
7 dagar : SEK 1 761:-
8 dagar : SEK 1 937:-

Innefattar snowboard med bindningar, boots och hjälm.

1 dag: SEK 278:-
2 dagar : SEK 501:-
3 dagar : SEK 686:-
4 dagar : SEK 844:-
5 dagar : SEK 983:-
6 dagar : SEK 1 112:-
7 dagar : SEK 1 112:-
8 dagar : SEK 1 233:-

Inkluderar skidor och stavar i klassen Brons (Comfort). Brons-klassen är mjuka skidor och skidor som är enkla att åka på och rekommenderas till nybörjare och medelåkare. Utmärkta skidor att träna sin skidåkning på eller för en behaglig dag i pisten.

1 dag: SEK 204:-
2 dagar : SEK 399:-
3 dagar : SEK 584:-
4 dagar : SEK 760:-
5 dagar : SEK 918:-
6 dagar : SEK 1 066:-
7 dagar : SEK 1 066:-
8 dagar : SEK 1 149:-

Inkluderar skidor och stavar. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 158:-
2 dagar : SEK 278:-
3 dagar : SEK 371:-
4 dagar : SEK 454:-
5 dagar : SEK 528:-
6 dagar : SEK 603:-
7 dagar : SEK 603:-
8 dagar : SEK 667:-

Inkluderar skidor och stavar. Skidor för barnen som ska lära sig att åka skidor eller har provat på enstaka gånger. Skidorna är mjuka och lätta att svänga med så att barnen snabbt får känslan för skidåkningen.

1 dag: SEK 83:-
2 dagar : SEK 158:-
3 dagar : SEK 222:-
4 dagar : SEK 278:-
5 dagar : SEK 324:-
6 dagar : SEK 362:-
7 dagar : SEK 362:-
8 dagar : SEK 399:-

Inkluderar skidor och stavar i klassen Guld (Exclusiv). Guld-klassen är de nya toppmodellerna till den krävande och ambitiösa skidåkaren. Här finns även möjlighet för att välja olika typer av skidor för t.ex. kortsväng, all mountain, fart etc.

1 dag: SEK 389:-
2 dagar : SEK 760:-
3 dagar : SEK 1 094:-
4 dagar : SEK 1 372:-
5 dagar : SEK 1 604:-
6 dagar : SEK 1 808:-
7 dagar : SEK 1 808:-
8 dagar : SEK 1 975:-

Inkluderar skidor och stavar i klassen Silver (Sport). Silver-klassen är något styvare skidor som passar bra till de som åkt skidor några säsonger, en eller två veckor om året. Förstklassiga skidor till dig som söker en rolig dag på eller utanför pisten. De flesta skidor är allround/all mountain skidor men finns även andra typer (t.ex. slalom eller super g).

1 dag: SEK 297:-
2 dagar : SEK 575:-
3 dagar : SEK 825:-
4 dagar : SEK 1 048:-
5 dagar : SEK 1 251:-
6 dagar : SEK 1 437:-
7 dagar : SEK 1 437:-
8 dagar : SEK 1 576:-

Innefattar snowboard med bindningar.

1 dag: SEK 250:-
2 dagar : SEK 482:-
3 dagar : SEK 695:-
4 dagar : SEK 890:-
5 dagar : SEK 1 075:-
6 dagar : SEK 1 251:-
7 dagar : SEK 1 251:-
8 dagar : SEK 1 372:-

Innefattar snowboard med bindningar.

1 dag: SEK 158:-
2 dagar : SEK 278:-
3 dagar : SEK 371:-
4 dagar : SEK 454:-
5 dagar : SEK 528:-
6 dagar : SEK 603:-
7 dagar : SEK 603:-
8 dagar : SEK 667:-

Pjäxor, Vuxen.

1 dag: SEK 121:-
2 dagar : SEK 222:-
3 dagar : SEK 315:-
4 dagar : SEK 389:-
5 dagar : SEK 454:-
6 dagar : SEK 510:-
7 dagar : SEK 510:-
8 dagar : SEK 565:-

1 dag: SEK 121:-
2 dagar : SEK 222:-
3 dagar : SEK 315:-
4 dagar : SEK 389:-
5 dagar : SEK 454:-
6 dagar : SEK 510:-
7 dagar : SEK 510:-
8 dagar : SEK 565:-

Pjäxor, Barn upp till stl 36

1 dag: SEK 56:-
2 dagar : SEK 102:-
3 dagar : SEK 139:-
4 dagar : SEK 176:-
5 dagar : SEK 204:-
6 dagar : SEK 232:-
7 dagar : SEK 232:-
8 dagar : SEK 260:-

Hjälm, Vuxen

1 dag: SEK 56:-
2 dagar : SEK 102:-
3 dagar : SEK 139:-
4 dagar : SEK 176:-
5 dagar : SEK 204:-
6 dagar : SEK 232:-
7 dagar : SEK 232:-
8 dagar : SEK 260:-

Hjälm, Barn

1 dag: SEK 37:-
2 dagar : SEK 65:-
3 dagar : SEK 83:-
4 dagar : SEK 102:-
5 dagar : SEK 121:-
6 dagar : SEK 139:-
7 dagar : SEK 139:-
8 dagar : SEK 158:-

Telemarkskidor och skidstavar för vuxna.

1 dag: SEK 297:-
2 dagar : SEK 575:-
3 dagar : SEK 825:-
4 dagar : SEK 1 048:-
5 dagar : SEK 1 251:-
6 dagar : SEK 1 437:-
7 dagar : SEK 1 437:-
8 dagar : SEK 1 576:-

Randonee Skidor och Skidstavar, Vuxen

1 dag: SEK 297:-
2 dagar : SEK 575:-
3 dagar : SEK 825:-
4 dagar : SEK 1 048:-
5 dagar : SEK 1 251:-
6 dagar : SEK 1 437:-
7 dagar : SEK 1 437:-
8 dagar : SEK 1 576:-

Ryggskydd

1 dag: SEK 83:-
2 dagar : SEK 158:-
3 dagar : SEK 222:-
4 dagar : SEK 278:-
5 dagar : SEK 324:-
6 dagar : SEK 362:-
7 dagar : SEK 362:-
8 dagar : SEK 399:-

Lavin ryggsäck m. ABS-airbag, sökare/transceiver, spade och sond

1 dag: SEK 389:-
2 dagar : SEK 760:-
3 dagar : SEK 1 094:-
4 dagar : SEK 1 372:-
5 dagar : SEK 1 604:-
6 dagar : SEK 1 808:-
7 dagar : SEK 1 808:-
8 dagar : SEK 1 975:-

Ryggsäck inkl. spade och sond.

1 dag: SEK 121:-
2 dagar : SEK 222:-
3 dagar : SEK 315:-
4 dagar : SEK 389:-
5 dagar : SEK 454:-
6 dagar : SEK 510:-
7 dagar : SEK 510:-
8 dagar : SEK 565:-

Lavin transceiver

1 dag: SEK 83:-
2 dagar : SEK 158:-
3 dagar : SEK 222:-
4 dagar : SEK 278:-
5 dagar : SEK 324:-
6 dagar : SEK 362:-
7 dagar : SEK 362:-
8 dagar : SEK 399:-

Du kan beställa skiduthyrning, när du beställt din resa.

Information om skidskola

Oavsett om det är till ditt barn eller dig själv är skidskola är en god investering! Att gå i skidskola är också socialt, och man träffar andra som också är nybörjare och i samma sits.

Gastein Schneesport Schule är den skidskolan vi samarbetar med i Bad Gastein. Skolan är ytterst välrenommerad och byns största och leds av Hr. Kravanja. Här erbjuds undervisning i toppklass till både skid- och snowboardåkare på alla olika nivåer. Både som grupp- och privatundervisning.

Skolan har en hel del skandinaviska instruktörer och undervisningen sker först och främst på skandinaviska, tyska och engelska. Barn kan gå i skidskola först när de är 4 år och en del av skolans nybörjarundervisning förekommer i barnområdet. Som privatperson kan du hyra in dig där för 9 € per dag även om du inte har barn i skidskolan. I barnskidskolan ingår lunch i priset.

Skidskola kan bokas online under Min skidresa.

Pris SEK 2 020:-
Pris SEK 2 420:-
Pris SEK 2 940:-
Pris SEK 2 020:-
Pris SEK 2 270:-
1 person: 1 485:-
2 personer: 885:-
3 personer: 700:-
4 personer: 595:-
1 person: 1 485:-
2 personer: 885:-
3 personer: 700:-
4 personer: 595:-
1 person: 1 485:-
2 personer: 885:-
3 personer: 700:-
4 personer: 595:-
1 person: 1 485:-
2 personer: 885:-
3 personer: 700:-
4 personer: 595:-
1 person: 1 485:-
2 personer: 885:-
3 personer: 700:-
4 personer: 595:-
1 person: 2 225:-
2 personer: 1 330:-
3 personer: 1 030:-
4 personer: 885:-
1 person: 2 225:-
2 personer: 1 330:-
3 personer: 1 030:-
4 personer: 885:-
1 person: 2 225:-
2 personer: 1 330:-
3 personer: 1 030:-
4 personer: 885:-
1 person: 2 225:-
2 personer: 1 330:-
3 personer: 1 030:-
4 personer: 885:-
1 person: 2 225:-
2 personer: 1 330:-
3 personer: 1 030:-
4 personer: 885:-
1 person: 2 965:-
2 personer: 1 770:-
3 personer: 1 380:-
4 personer: 1 175:-
1 person: 2 965:-
2 personer: 1 770:-
3 personer: 1 380:-
4 personer: 1 175:-
1 person: 2 965:-
2 personer: 1 770:-
3 personer: 1 380:-
4 personer: 1 175:-
1 person: 2 965:-
2 personer: 1 770:-
3 personer: 1 380:-
4 personer: 1 175:-
1 person: 2 965:-
2 personer: 1 770:-
3 personer: 1 380:-
4 personer: 1 175:-
6 dagar : Inkluderat i priset
7 dagar : tilläggspris: SEK 250:-
8 dagar : tilläggspris: SEK 500:-