Bad Gastein

Faktabox

201 km pister

45 liftar

60 kmBlå pister
117 kmRöda pister
24 kmSvarta pister

Bad Gastein

Byns höjd 1100 m

Högsta skidåkning 2686 m

Liftkapacitet 71261 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Bergstation

Talstation

Snowpark

Skidresor till Bad Gastein

Skidresor till Bad Gastein ger skidåkning i naturskön miljö

Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Området sträcker sig från 1100 m.ö.h till 2700 och här finns skidåkning för alla; från nybörjare till riktigt fina offpist-möjligheter och härliga carvinglöpor.

Här bjuds på natursköna omgivningar i nationalparken Hohe Tauern och över 200 kilometer pist. Skulle det inte räcka till ger liftkortet Ski Amadé över 860 kilometer pist och inkluderar även byarna Wagrain, Sankt Johan och Marie Alm.

Under de senaste åren har man investerat miljoner i nya liftar och backar, därför är systemet hypermodernt och lättframkomligt. Gasteindalen är 40 kilometer lång och inkluderar fem självständiga skidområden, där de mest populära är Bad Gastein, Dorf Gastein och Sport Gastein.

Fem snabba om Bad Gastein

  • Skidåkning för alla nivåer 
  • Wellness 
  • Livlig by
  • Trevlig afterski
  • Perfekt til nybörjare eller lätt övade

Läs mer om Bad Gastein här

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidsemester till Bad Gastein

Skidresor och skidsemester i Bad Gastein

För dig som vill att nästa skidresa ska innehålla mer än bara skidåkning är Bad Gastein ingen högoddsare. Den fantastiska skidåkningen, de varma källorna, butikerna, restaurangerna och barerna samt den stämningsfulla afterskin gör Bad Gastein till en helt fantastiskt utgångspunkt för en aktiv skidsemester. Här är det familjevänligt utan att rucka på festen.

Skidresor till Bad Gastein bjuder in till exklusivitet utan att stänga dörren för budgetresenärer. Glöm inte att packa vandringsskorna och badkläder när du ska till Bad Gastein, byn ligger mitt i Österrikes nationalpark med fantastiska naturupplevelser och är känd för sina varma källor som förser byns många spaanläggningar med uppvärmt vatten.

Restauranger på skidsemestern i Bad Gastein

Bad Gastein kryllar av restauranger av olika sorter så här behöver ingen gå hungrig! För dig som vill prova på klassisk Österrikisk husmanskost I gemytlig atmosfär är Bäckerwirtsgut i Bradbuck ett säkert kort, restaurangen huserar i en byggnad med anor från 1400-talet. En bit upp på berget finns även Windischgrätzhöhe, en riktig höjdare med traditionella rätter på menyn!

Mer än bara skidåkning i Bad Gastein - Thermalbad

På skidsemestern i Bad Gastein är ett dopp i det helande vattnet som kommer direkt från de varma källorna i Gasteinerdalen ett riktigt måste! Här finns kurbehandlingar genom thermalbad och radonterapi. I hälsogrottorna Heilstollen kan du gå direkt till källan, ett annat tips är kanske det mest berömda Felsentherme där du från en uppvärmd utomhuspool kan blicka ut över Stubnerkogel. Här finns även bastu, vattenfall och vattenrutschbanor. Då vattnet kommer direkt från de varma källorna byts det ut varje dag och inget klor behövs i vattnet. Därför är spaanläggningarna mycket miljövänliga.

Hotell och lägenheter i Bad Gastein

Bad Gastein erbjuder ett brett utbud av hotell och lägenheter och genom de senaste åren har det tillkommit fler lyxhotell, vilket gör att fler och fler har hittat hit till denna charmiga alpby. Många utav hotellen har också dragit nytta av imagen som kurort och har bland annat egna termalbad. Ett exempel på ett sådant hotell är Hotell Grüner Baum. Skulle ni vilja spela Black Jack eller satsa alla pengar på rött, föreslår vi att ni tittar förbi Grand Hotel de l´Europe, som huserar byns populära casino.

Skidresor till Bad Gastein

Få ett reseförslag till Bad Gastein

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!