Par

Romantisk vinteridyll Skidsemester för par

Vad är mer romantiskt än att åka ner för pister medan solen skiner starkt på en blå himmel? Så långt ögat kan nå är snötäckta berg. Detta är precis det som ni kan uppleva på en skidsemester.

IDYLLISKA OCH CHARMIGA ORTER

Våra bästa skidorter ligger i idylliska och charmiga delar av Alperna, här är stämningen mysig och romantisk.

- Helt perfekt för en partur!

ROMANTIK PÅ HÖG NIVÅ

Nedanför har vi samlat några skidorter som vi rekommenderar till denna slags av skidsemester där ni endast är två och har fokus på mys och bekvämlighet.

Dessa sju destinationer - Canazei, La Rosiere, Champoluc, Sauze d'Oulx, Cervinia, Obertauern och Schladming har allt som en romantisk skidsemester kräver. 

Destinationer

Canazei

Skidåkning och romantik på italienska

Läs mer om Canazei

I Canazei får ni både skidåkning och romantik på långa pister. Med sina 1.200 km pist, bjuder Canazei på mer skidåkning än vad ni kommer hinna med. Canazei är ett av det största skidområdena i Europa. Detta innebär att byn är något större än de flesta skidområde i Alperna. Trots detta, lyckas Canazei med att behålla sin italienska charm och idyll. 

La Rosiere

Mer romantiskt än så här blir det inte

Läs mer om La Rosiere

La Rosiere är byggt av romantik och romantik är byggt av La Rosiere. Med sin avslappnade atmosfär, snötäckta berg, vackra utsikt över dalen så garanterar orten en romantisk semester. Här är ni långt borta från oljud och kan njuta av semester och varandras sällskap. 

Champoluc

Rent, rustikt och romantiskt i Champoluc

Läs mer om Champoluc

Champoluc är en gammal landsby som bjuder på en romantisk stämning. Uppe på berget finns det välpreparerade pister som utgör den perfekta kombinationen av rustikt och romantiskt. Ni som värdesätter skidåkning i romantiska omgivningar kommer trivas i Champoluc. 

Sauze d'Oulx

Romantiskt och off-pist i Sauze d'Oulx

Läs mer om Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx är en by med gamla stenhus och stengator. Skidområdet ligger på trädgränsen så här kan du och din älskade njuta av långa skogspister. Sauze d'Oulx har dessutom 1000 km off-pist som ni kan njuta av. 

Cervinia

Romantisk skidåkning för två i Cervinia

Läs mer om Cervinia

Cervinia är det högsta skidområdet i Italien. Här får ni möjligheten till att åka skidor tätt på Toblerone-berget Matterhorn. Mer romantiskt än så blir det inte! 

Om ni har det stora liftkortet kan ni åka över till Schweiz till det mysiga Zermatt. 

Obertauern

Det bästa av allting samlat på en ort - Obertauern i Österrike

Läs mer om Obertauern

 I Obertauern får ni det bästa av två världar. Här finns ett framgående skidområde som ligger runt byn, så ni är aldrig lång från pisterna. Byn är välorganiserad och mysig så ni lätt kan ta er runt. De flesta pister befinner sig över trädgränsen vilket innebär att ni får en fantastisk utsikt över bergen.

Schladming

Charmig by i Österrike. Här får ni allt som ni behöver på skidsemestern.

Läs mer om Schladming

Schladming var värd för VM 2013. Skidområdet är extraordinärt och liftkortet kan ta dig till 25 olika skidområden. Byn har en charmig österrikisk stämning. Schladming är därför en perfekt destination till er som vill åka på en romantisk skidsemester. 

Vi hjälper dig gärna!