Skidresor för två till Alperna

Resetips för två ❤️

Romantisk vinteridyll Skidsemester för par

Letar du efter en romantisk skidort dit du kan åka med din respektive?

Vill du uppleva en skidsemester med det där lilla extra tillsammans med din partner? För vad kan vara mer romantiskt än att åka ner för böljande pister samtidigt som solen skiner starkt från en blå himmel?

Detta är precis det du kan uppleva på en skidsemester tillsammans med din bättre halvdel.

På denna sida hittar du charmiga skidorter med riktigt många bra restauranger samt bra hotell där stämningen är mysig och bäddar upp för lite härlig romantik.

- Helt perfekt för en par-resa till Alperna!

Utmanande pister eller "trivsel-skidåkning"...

Vem säger att ni måste spendera varje minut tillsammans på er skidresa?

Bara för att ni åker på skidsemester tillsammans behöver det ju inte betyda att ni är jämnbra skidåkare.

Välj därför gärna en skidort som har ett skidområde som har lite av vardera, så kan ni med fördel varva gemensam skidåkning med ett par rundor där ni delar på er och möts upp i slutet av backen / till lunch på någon trevlig restaurang.

På så sätt kan både du och din partner få ut så mycket av skidåkningen som möjligt under alpresan.

TIPS på paraktiviteter när efter dagens skidåkning

  • Ta en sväng ner till SPA / bastu
  • Utforska orten med en kvällspromenad
  • Testa ortens afterski!
  • Ta en drink på hotellet
  • Om möjlighet finns, boka in en tur med kälke eller hundspann

Romantik på höga höjder!

Nedanför har vi samlat några skidorter som vi rekommenderar till denna slags av skidsemester där ni endast är två och har fokus på mys och bekvämlighet.

Dessa sex skidorter - CanazeiChampolucSauze d'Oulx, Cervinia, Obertauern och Schladming har allt som en romantisk skidsemester kräver. 

Skidorter i Alperna som är passande för par

01

Canazei

I Canazei får ni både skidåkning och romantik på långa pister. Med sina 1.200 km pist, bjuder Canazei på mer skidåkning än vad ni kommer hinna med. Canazei är ett av det största skidområdena i Europa. Detta innebär att byn är något större än de flesta skidområde i Alperna. Trots detta, lyckas Canazei med att behålla sin italienska charm och idyll. 

Läs mer om Canazei

Cervinia

Cervinia är det högsta skidområdet i Italien. Här får ni möjligheten till att åka skidor tätt på Toblerone-berget Matterhorn. Mer romantiskt än så blir det inte! 

Om ni har det stora liftkortet kan ni åka över till Schweiz till det mysiga Zermatt. 

Läs mer om Cervinia

Champoluc

Champoluc är en gammal landsby som bjuder på en romantisk stämning. Uppe på berget finns det välpreparerade pister som utgör den perfekta kombinationen av rustikt och romantiskt. Ni som värdesätter skidåkning i romantiska omgivningar kommer trivas i Champoluc. 

Läs mer om Champoluc

Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx är en by med gamla stenhus och stengator. Skidområdet ligger på trädgränsen så här kan du och din älskade njuta av långa skogspister. Sauze d'Oulx har dessutom 1000 km off-pist som ni kan njuta av. 

Läs mer om Sauze d'Oulx

Obertauern

 I Obertauern får ni det bästa av två världar. Här finns ett framgående skidområde som ligger runt byn, så ni är aldrig lång från pisterna. Byn är välorganiserad och mysig så ni lätt kan ta er runt. De flesta pister befinner sig över trädgränsen vilket innebär att ni får en fantastisk utsikt över bergen.

Läs mer om Obertauern

Schladming

Schladming var värd för VM 2013. Skidområdet är extraordinärt och liftkortet kan ta dig till 25 olika skidområden. Byn har en charmig österrikisk stämning. Schladming är därför en perfekt destination till er som vill åka på en romantisk skidsemester. 

Läs mer om Schladming

Vi hjälper dig gärna!