Skidsemester med barn till Alperna

Skidresor med Nortlander Skidsemester med barn i Österrike, Frankrike och Italien

Att åka på skidsemester med barn är en fantastisk semesterform! Det är en aktiv semesterform där ni upplever och gör saker tillsammans som familj på ett annat sätt än att "bara" ligga vid poolen.

Barnfamiljer har ofta speciella önskemål när det kommer till val av skidort och boende på en skidsemester.

Nortlander har lång erfarenhet av att arrangera skidresor anpassade för familjer med barn.

Nedanför har vi samlat några av våra bästa förslag till en lyckad semester med familjen där både vuxna och barn får en härlig alpresa. 

 

3 tips när du väljer skidort som barnfamilj:

  • Välj ett barnvänligt skidområde med många nybörjarbackar.  

  • Bo nära skidområdet så de små inte behöver gå så långt i sina pjäxor.

  • Kom ihåg att välja en skidort som erbjuder fler aktiviteter än endast skidåkning - en hel dag i backen kan bli kämpigt för de minsta...

Till alla barnfamiljer har vi samlat en "frågor & svar" längst ned på denna sida. Här hittar du de flesta funderingar du som förälder kan tänkas ha inför en skidsemester med barnen.

Frågor & Svar

Familjevänliga boenden i Österrike

Familjevänliga boenden i Italien

Familjevänliga boenden i Frankrike

Barnfamiljernas favoriter

Frågor & Svar Skidresor med barn

Var kan jag hitta en billig skidresa när jag reser med barn?

Om du gärna vill komma iväg på en billig skidresa med barnen är en skidresa med Nortlander ett bra alternativ. På våra Heart Hotels i Alperna får du mycket för pengarna och du behöver inte tänka på så mycket annat än att ha det härligt ihop hela familjen.

En gyllene regel är att det är absolut dyrast att resa på skidsemester med familjen samtidigt som alla andra familjer också gör det under sportlov och påsklov. Håll utkik efter billiga skidresor på vår erbjudandesida där vi samlat alla våra prissänkta skidresor.

Hur gamla bör barnen vara för att klara av att åka skidor i Alperna?

Det är det svårt att ge ett simpelt svar på. Det är nämligen mycket beroende på varje enskilt barn och var de befinner sig i utvecklingen, både gällande mental mognad och rent motoriskt.

Med andra ord - det finns inget rakt svar på när de är redo.

Vilket land i Alperna är bäst att välja för en skidresa med barn?

Det har inte något med landet att göra - däremot är det viktigt att välja rätt skidort. Skidorter som vi rekommenderar till barnfamiljer är Wagrain, Obertauern, Alpe d'Huez, Livigno, Les Menuires och Passo Tonale.

Ska man välja lägenhet eller hotell när man åker på skidresa med familjen?

Som vi nämnt ovan är det ett enkelt och bra alternativ att välja ett av Nortlanders egna hotell när man åker med familjen, men vi kan också erbjuda en rad olika lägenheter på barnvänliga skidorter.

Vill ni hellre bo i lägenhet rekommenderar vi att ni ringer in så ska vi ge er lämpliga alternativ.

Vilken skidutrustning borde mitt barn ha?

Är ni en skidintresserad familj med många barn och har för avsikt att åka på skidsemester flera år kan det löna sig att köpa pjäxor framför att hyra dem. Så kan pjäxorna gå i arv mellan barnen.

Ska barn ha skidhjälm? 

JA! Vi kan inte säga det tydligt nog. I Österrike och Italien är det också ett krav att barn under 15 år har skidhjälm i backarna. Vi rekommenderar dock att man alltid har skidhjälm när man är i pisterna - oavsett ålder och skidort!

Har du fler frågor om en barnvänlig skidsemester? 

Du är mer än välkommen att skriva till oss på info@nortlander.se eller ringa oss på 040 - 664 70 80.

Vi hjälper dig gärna!