Skidsemester med barn

Skidresor med Nortlander Skidsemester med barn i Österrike, Frankrike och Italien

Att åka på skidsemester med barn är en fantastisk semesterform! Det är en aktiv semesterform där ni upplever och gör saker tillsammans som familj på ett annat sätt, än om ni "bara" ligger vid poolen.

Barnfamiljer har självklart särskilda krav när det kommer till val av skidort och boende på en skidsemester. Nedanför har vi samlat ett urval av våra bästa förslag till en lyckad semester med familjen.

De valda hotellen passar bra när det kommer till läget, faciliteter och barnvänlighet. 

 

 

3 riktmärken när du väljer skidort med barnfamiljen: 


Välj ett barnvänligt skidområde med många nybörjarbackar.  


Bo nära skidområdet så de små inte behöver gå så långt i sina pjäxor.


Kom ihåg att välja en destination som erbjuder fler aktiviteter än endast skidåkning - en hel dag i backen kan bli kämpigt för de minsta...

Österrike

Wagrain

Wagrain erbjuder den trygghet som man letar efter när man reser med barn. Här är skidsystemet barnvänligt och barnen kan gå i skandinavisk skidskola. Med 350 km pist finns det även möjligheter för föräldrarna att få det mesta ur sin skidsemester.

 

Haus Knappensteig

Detta lyxiga lägenhetskomplex har mycket att bjuda på. Här finns det bland annat en solterrass, spa- och wellnesscenter (med bastu), skidförvaring och lekrum för barnen. Lägenheterna är byggda för sällskap på 2-10 personer. Det finns två olika komplex nr.1 och nr.2. Efter en lång skiddag kan ni njuta av ett fri-pass till ”Wagrain-Kleinarl”. Hause Knappensteig erbjuder nämligen alla sina gäster på ett dagligt 3 timmars pass till detta äventyrsbad.

 

LÄS MER HÄR

Obertauern

Obertauern är en av de högst belägna skidorterna I Österrike. Skidområdet består av mer än 100 km pist och är barnvänligt. Här finns skandinavisk skidskola för barnen. Obertauern passar till familjen som värdesätter snösäker skidåkning, mysig stämning, bra service och goda restauranger.

 

Hotell Marietta

Hotell Marietta har många möjligheter för en lyxig skidsemester. Här finns 2 wellness-avdelningar, lekrum, minibiografi, swimmingpool, lounge, bastu och mycket mer. Hotellet ligger endast 100 meter från pisten. Hotellet har halvpension med både barnmeny och en stor middagsbuffé. Här finns något för alla.

 

LÄS MER HÄR

Frankrike

Alpe d'Huez

Alpe d’Huez har ett genomtänkt skidområde och här skiner solen många timmar om året. Byn är mysig och barnvänlig och här finns det mycket att hitta på!

 

Le Chamois

Hotellet Le Charmois ligger i den gamla delen av Alpe d’Huez. Här är det nära till lift och endast 50 meter till pist. På hotellet serveras det halvpension i form av en smakfull 3-rätters middag. Hotellet har även en solterrass där ni kan njuta av Alpe d’Huez många soltimmar.

 

LÄS MER HÄR

Italien

Livigno skylt i Livigno

Livigno

Livigno erbjuder en äkta italiensk atmosfär med ett barnvänligt skidområde. Här kan man välja att åka på två olika sidor av berget, Carosello och Mottolino. Orten är tullfri och har över 125 olika restauranger som bjuder på smakfull mat. I Livigno kan barnen delta i SnowKids olika arrangemang.

 

Hotell San Rocco

Hotell San Rocco ligger 50 meter från pisten på Carosello-sidan. Hotellet har halvpension i 6 dagar och en dag för att äta ute så passa på att njuta av någon av Livignos restauranger. Efter en lång skiddag kan barnen hänga i tv-rummet med playstation medans föräldrarna sitter på hotellets solterrass och njuter av de sista soltimmarna.

 

LÄS MER HÄR

Passo Tonale

Passo Tonale ligger på 1.883 meters höjd och byn är byggd på berget. Detta innebär att ni alltid har nära till pisten. Detta skidområde är barnvänligt och här finns det skidlärare som talar skandinaviska. Detta är super om man är liten och ska lära sig att åka skidor.

 

Recidence Anna

Recidence Anna ligger i lugna omgivningar med endast 100 meter till pisten. Huset har renoverats och erbjuder fina lägenheter för 4-8 personer. Recidence Anna har ett avtal med ett närliggande hotell så att ni kan få tillgång till en stor wellnesavdelning/pool mot betalning. Här finns även garage och hiss så lättare än så blir det inte!

 

LÄS MER HÄR 

Vi hjälper dig gärna!