Trygghet på din skidresa

Åk tryggt på en skidresa i vinter

Vill du känna dig lugn och trygg när du bokar en skidresa till Alperna? Då har du hittat rätt. På den här sidan hittar du tips för att få en trygg skidresa.

Nortlander har många års erfarenhet av att arrangera skidresor till glada skidgäster. För Nortlander är det viktigt att du känner dig trygg med att boka och åka på en skidresa till Alperna.

Genom att boka en paketresa hos Nortlander så har du redan kommit långt när det kommer till trygghet före och under skidresan. Nortlander är nämligen medlem i danska Rejsegarantifonden (medlemsnummer 3329). Anledningen till att Nortlander är medlem i den danska motsvarigheten till Kammarkollegiet är för att Nortlander tillhör är en dansk skidresebyrå - Skinetworks 2020 A/S. Detta innebär att du kan känna dig trygg när du bokat en paketresa.

Hela resan samlat på ett ställe - vi gör arbetet

Skulle det hända något oförutsett, t.ex. en strejk eller att ett flygbolag går i konkurs, så är det Nortlander som står för att du har tryggheten på din sida. Det trygga och sköna för dig som gäst hos Nortlander är att du inte behöver krångla med att kommunicera med flygbolag, skiduthyrningar, hotell, restauranger, bussbolag, liftkortkontor och så vidare, om olyckan skulle vara framme.

Du har nämligen köpt en paketresa på ett ställe, nämligen hos Nortlander, så avtalet är mellan Nortlander och dig. Det är Nortlanders “huvudvärk” att reda ut allt med underleverantörerna och se till så att du kommer vidare på din resa. Det är även Nortlanders uppgift att kommunicera så att du vet vad som händer. Det är Nortlander som resebyrå som ansvarar och står för din resegaranti.

Reserekommendationer, ditt ansvar och riktlinjer

Som resenär ansvarar du själv för att ha ett giltigt pass, eventuella vaccinationer samt leva upp till respektive lands krav och villkor för inresa. Du ska även informera dig om eventuella formaliteter för inresa som gäller före eller under själva resan.

I nuläget förekommer det inte några restriktioner i förhållande till COVID-19 i Alperna. Om detta ändrar sig ser Nortlander till att du som bokat en resa får information. Vi rekommenderar dig dock att alltid följa med i informationen från Utrikesdepartementet om det land du reser till.

Försäkringar ger dig ännu mer trygghet

Eftersom Nortlander är medlem i Rejsegarantifonden kan du känna dig trygg med att om Nortlander exempelvis skulle gå i konkurs så täcker Rejsegarantifonden förluster och utgifter såsom ersättning och hemresor för kunder som har köpt en paketresa av en dansk researrangör.

Detta innebär att du kan känna dig trygg när du bokar en paketresa. En paketresa består per definition av minst två av dessa fyra resetjänster: transport, boende, turistservice (till exempel liftkort eller skiduthyrning) och biluthyrning. Om du sätter ihop din resa själv och köper till exempel hotell, transport, skidhyra och liftkort på egen hand så omfattas det inte av Rejsegarantifonden. I princip alla Nortlanders resor är paketresor.

Om du saknar en försäkring kan resan snabbt bli ett dyrt nöje även om du har köpt en paketresa. Vi rekommenderar alla våra gäster att teckna både en avbeställningsförsäkring och en reseförsäkring. På så sätt kan du tryggt boka och åka på en skidresa med försäkringar som täcker vid både sjukdom innan avresa och om olyckan är framme under skidresan.

Avbeställningsförsäkring - trygghet inför skidresan

Du kan lägga till en avbeställningsförsäkring i samband med att du bokar en resa eller innan du betalar anmälningsavgiften. Den skyddar dig om en plötslig oförutsedd händelse inträffar innan resan som gör att du inte kan delta på den bokade resan.

En avbeställningsförsäkring gäller:

  • Om du eller någon annan i ressällskapet som har avbeställningsförsäkring drabbas av akut sjukdom eller olycksfall.
  • Om en nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall.
  • Om din bostad blir utsatt för brand eller inbrott.
  • Om resan måste ställas in på grund av komplikationer i graviditet.
  • Om du som student inte klarar din tentamen eller på grund av akut sjukdom inte kan genomföra en tentamen och därför behöver göra en omtentamen.
  • Om du går i skilsmässa.
  • Om egen verksamhet utsätts för bedrägeri eller olovlig strejk.
  • Om du blir uppsagd och ska påbörja en ny anställning nära avresedatumet.

Läs mer om avbeställningsförsäkringen här.

Reseförsäkring - trygghet under skidresan

Ett vanligt missförstånd är att det blåa EU-sjukförsäkringskortet täcker allt på resan men det är tyvärr inte hela sanningen. Det blå kortet gör dig likställd med en medborgare i det land du är i gällande offentlig behandling om du blir sjuk eller skadad.

Det innebär att när det gäller annan behandling ska denna betalas för på egen hand. Det blå kortet täcker inte heller hemtransport samt transport till och från sjukhus och skidområden ligger i regel rätt långt ifrån närmaste offentliga sjukhus.

För att du ska kunna känna dig ordentligt trygg på resan rekommenderar vi dig varmt att teckna en reseförsäkring som täcker oväntade sjukvårds- och resekostnader som kan uppstå på en skidresa. Därför har vi valt att samarbeta med Gouda Reseförsäkring.

Läs mer om reseförsäkringen här.

Frågor eller funderingar?

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa till oss på 040-664 70 80.

Vi ser fram emot att träffa dig i Alperna i vinter!