Trygghet på din skidresa

Skidresa eller pengarna tillbaka Paketresan är din trygghet

I grund och botten finns det två möjliga scenarier: Antingen kommer du iväg på din skidresa eller så får du pengarna tillbaka (såvida du inte själv väljer att avboka resan).

Hos Nortlander har du fri avbokning fram till den 1 september 2021. Det betyder att du kan ångra dig och få hela anmälningsavgiften tillbaka. Du kan alltså tryggt boka din skidresa och börja drömma om skidåkning utan risk. Härifrån kommer vårt motto: Åk på skidresa eller få pengarna tillbaka. 

Medlem av Rejsegarantifonden

Det allra bästa och viktigaste med att boka en skidresa hos oss är att du är säker vid köp av en paketresa hos oss eftersom vi är medlemmar av Rejsegarantifonden (danska resegarantifonden). Du får inte en tryggare utgångspunkt! 

Resevägledningar och din paketresas trygghet

Vi korsar skidor och stavar för att vi alla kan resa tryggt till Alperna i vinter. Men en sak är säker! Antingen kommer du iväg på din skidresa eller så får du pengarna tillbaka.

Om Utrikesdepartementet (UD) avråder från alla icke nödvändiga resor till ditt resmål och det är så 14 dagar före din avresa får du hela det inbetalda beloppet tillbaka. Det samma gäller om avrådan kommer inom 14 dagar före avresa.

Paketresor och Rejsegarantifonden

Nortlander har alltid varit medlem i Rejsegarantifonden (danska resegarantifonden) som täcker förlust och utgifter såsom ersättning och hemresa om kunder köpt en resa hos en dansk researrangör som går i konkurs. Försäkringsreglerna gäller endast för paketresor. Vårt medlemsnummer är 3329.

Paketresor består per definition av minst två av dessa fyra resetjänster: transport, inkvartering, turisttjänst (t.ex. liftkort eller skidhyra) och bilhyra. Om man sätter ihop sin resa själv och bokar t.ex. hotell, transport, skidhyra, liftkort på egen hand så gäller inte försäkringsreglerna. Alla våra resor är som regel paketresor.

Hela paketresan samlad på ett ställe

Om det skulle hända något oförutsett, till exempel en strejk eller att ett flygbolag går i konkurs, är det även Rejsegarantifonden som ser till så att du har tryggheten på din sida. Det smarta för dig som kund hos Nortlander är att om olyckan är framme så behöver du inte krångla med att kommunicera med flygbolag, skiduthyrningar, hotell, restauranger, bussbolag, liftkortskontor osv.

Du har köpt din paketresa på ett ställe, nämligen hos Nortlander. Avtalet är alltså mellan dig och Nortlander. Det är m.a.o. vår “huvudvärk” att reda ut trådarna med våra underleverantörer och se till så att du kommer vidare på din resa. Det är vi som din resebyrå som ansvarar och står för din resegaranti.

Trygghet på våra egna boenden 

Det är viktigt för oss att du känner dig säker när du besöker våra hotell och lägenheter i Alperna till vintern. Vi följer naturligtvis de svenska och lokala myndigheternas rekommendationer och försäkrar oss att vi lever upp till de riktlinjer som gäller vid tidpunkten för din resa så du tryggt kan bo hos oss.

Din trygghet i två "lager"

Du är alltså täckt dubbelt upp när du köper en skidresa hos Nortlander. Först och främst täcks du alltid av Pakkerejseloven (danska paketreselagen) men även av Rejsegarantifonden i Danmark.