Trygghet på din skidresa

Alla ska känna sig trygga Paketresan är din trygghet

Det viktigaste är givetvis att säkerheten kommer först! Här får du en samlad överblick över hur världssituationen har inflytelse på skidresor och hur du bör förhålla dig samt vilka riktlinjerna är i de olika länderna.

På denna sida kan du läsa mer om:

 • Utrikesdepartementets reseråd
 • Riktlinjer gällande Covid-19 i EU-länder
 • Din paketresa med oss
 • Rejsegarantifonden
 • FAQ - vanliga frågor & svar
 • Frankrike, Covid-19 restriktioner
 • Italien, Covid-19 restriktioner
 • Österrike, Covid-19 restriktioner

Skidresa eller pengarna tillbaka

Med rådande världssituation tagen i beaktning, finns det två scenarion när du har en skidresa bokad. Antingen är det fritt fram att resa och du kommer iväg på din härliga skidsemester, eller så avråder UD från resande till ditt resmål 14 dagar före avresa och du får istället pengarna i retur. Detsamma gäller givetvis även i tillfälle att UD kommer ut med en avrådan när det är närmare avresa än 14 dagar.

Kort sagt - antingen kommer du iväg på din skidresa eller så får du pengarna tillbaka (såvida du inte själv väljer att avboka trots att UD inte avråder från resor förstås).

Paketreselagen

Våra skidresor faller in under paketreselagen vilket ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Denna lagstiftning täcker endast paketresor, vilket betyder en resa som inkluderar transport, boende, aktivitet (t.ex. liftkort/transfer) och biluthyrning. 

Om du själv skulle sätta ihop din resa och separat köpa hotell, transport etc., kan du med andra ord inte använda dig av denna laggivning. 

 

Rejsegarantifonden

Vid köp av en paketresa hos oss som är medlem av organisationen "Rejsegarantifonden" får du bästa möjliga utgångspunkt för din utlandsresa. 

Nortlander är  sedan flera år tillbaka medlem av Rejsegarantifonden, vilket ger dig en extra säkerhet när du reser på semester genom oss. Alla resebyråer i Europa skall vara med i en resegarantifond. Denna resegarantifond ger skydd till konsumenten vid köp av resor.

En resebyrå kan fritt välja vilken resegarantifond man vill vara medlem av. Vi har valt att vara medlemmar av den danska Rejsegarantifonden som ger maximalt skydd till dig som konsument.

Det innebär att du får återbetalt 100% av resans pris om resan avbokas. Det gäller även vid konkurs, även när konkursen beror på utvecklingen av Covid-19.

Hela resepaketet samlat på ett ställe

När du har köpt en paketresa hos oss tar vi hand om eventuella företeelser. Du behöver bara alltså hålla reda på en enda kontakt om något skulle inträffa, oavsett om det handlar om en strejk eller att flygbolaget går i konkurs. 

Du slipper även att tänka på en mängd olika kontakter, försäkringar och dokument, utan har allt samlat på ett ställe. Det har vi som resebyrå ordning på! 

Gratis och riskfri avbokning av skidresan

Eftersom världssituationen ser ut som den gör har vi utformat en riskfri bokningsklausul som ger dig fri avbokning till den 1:a oktober helt utan förbehåll. Det vill säga, du får 100% återbetalning av din bokade resa om du ångrar dig, utan att du behöver specificera anledning varför. 

Det betyder att du tryggt kan boka vinterns resa redan nu, och om omvärldssituationen är oförändrad, eller om du av andra orsaker önskar att inte resa, så kan du avboka din resa ochfull återbetalning fram till och med 1 oktober 2020. 

I händelse av att svenska UD skulle avråda från icke nödvändiga resor till ditt resmål 14 dagar innan avresetidpunkten får du givetvis även vid det tillfället din resa avbokad och fullt återbetalad 

 

Covid-19 - råd, regler och rekommendationer

Utrikesdepartementet och Svenska Ambassadens reseråd

Som resenär har du ett eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål. I dagsläget uppmanar Utrikesdepartementet och Svenska Ambassaden till generell försiktighet när du reser utomlands.

Svenska Ambassaden har samlat ett rad reseråd, där du kan se hur du bör förhålla dig före, under och efter resan.

Du hittar råden här

Via appen “UD Resklar” kan du också få aktuell information om ditt resmål.

Läs mer om appen här

 

Lokala riktlinjer på ditt resmål

Vi uppmanar alla våra gäster till att följa de lokala hälsomyndigheternas riktlinjer och vara aktsamma och försiktiga på skidresan.

EU:s officiella sida, "Re-open EU", hittar du information om samtliga medlemsländers regler och riktlinjer.

Du kan
hålla dig uppdaterad här

Läs mer här, om du ska resa till Italien.  

Läs mer här, om du ska resa till Frankrike.   

Läs mer här, om du ska resa till Österrike.  

Transport

Alla våra samarbetspartners håller sig givetvis fullt uppdaterade gällande regler och riktlinjer beträffande trygghet i förbindelse med transport med flyg, tåg eller buss.  
Vi ser naturligtvis till att du som gäst får all nödvändig information innan din skidresa.

På Skinetworks hotell

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du besöker våra hotell och lägenheter i Alperna 

Vi följer givetvis noga med i de svenska och lokala myndigheternas rekommendationer och försäkrar oss om att vi lever upp till de rådande riktlinjerna, så att du tryggt kan bo hos oss i Alperna.

Afterski och Covid-19

Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning och med den traditionella kulturen omkring livlig afterski i Alperna i åtanke, uppmanar vi kraftigt till att våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktigaskidresan. Det är i slutändan ditt personliga ansvar huruvida du väljer att delta i aktiviteter och evenemang under din resa.  

Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19.  

FAQ - Frågor & Svar om Covid-19

Kan vi åka på skidsemester i 20/21?

Som utgångspunkt ja – och vi håller givetvis tummarna för att situationen gällande Covid-19 förbättras ännu mer så du kan resa till Alperna med ro i magen.  
 
Vi rättar oss alltid efter UD´s resevägledningar och så länge de inte avråder från icke nödvändiga resor till ditt resmål kan du tryggt resa på skidsemester.  
 
Vi vill betona att vi alltid till 100% rättar oss efter UD´s resevägledningar. 

Vad händer om jag inte kommer iväg på min skidresa (efter avrådan från UD)?

Om du bokat en skidresa med oss och UD ändrar sina resevägledningar och avråder från icke nödvändiga resor till ditt resmål 14 dagar före avresa får du alla dina pengar återbetalde av oss. Detsamma gäller givetvis även i tillfälle att UD kommer ut med en avrådan när det är närmare avresa än 14 dagar.  
 
Du kan även välja  att flytta din resa till ett resmål där det inte finns avrådan att resa till. Du löper alltså ingen risk för att intetillbaka dina pengar om UD avråder från icke nödvändiga resor till ditt resmål 14 dagar från avresa.  
 
Om du SJÄLV avbokar din resa - trots att UD inte avråder från resor, återbetalar vi inte dina pengar såvida du inte har tecknat ett avbeställningsskydd och kan uppvisa ett giltigt läkarintyg.

Kan jag vara säker på att få tillbaka mina pengar?

Ja.länge UD avråder från icke nödvändiga resor till ditt resmål 14 dagar före avresa får du tillbaka alla dina pengar. Detsamma gäller givetvis även i tillfälle att UD kommer ut med en avrådan när det är närmare avresa än 14 dagar.  

Om skidområdet själva stänger ned för svenska turister gäller samma sak - du får tillbaka dina pengar.  

I händelse av att vi som resebyrå skulle gå i konkurs, får du tillbaka alla dina pengar genom Rejsegarantifonden.  

Om du SJÄLV avbokar din resa - trots att UD inte avråder från resor, återbetalar vi inte dina pengar såvida du inte har tecknat ett avbeställningsskydd och kan uppvisa ett giltigt läkarintyg. Läs mer om vårt avbeställningsskydd här

Hur är jag säkrad om jag bokat resan under tiden UD avrått från resor till mitt resmål?

När du bokar din skidresa genom något av Skinetworks varumärken väljer vi som researrangör att stå med risken oavsett UD´s rekommendationer, och därför får du fritt avbeställa din resa fram till 1/10 2020 utan förbehåll  

Detta gäller generellt inte vid köp av en paketresa, men vi har valt att erbjuda denna extra trygghet till våra gäster.
 
Du skal dock undersöka om din eventuella reseförsäkring gäller om du bokar en resa när UD avrått från att resa, så kom ihåg att undersöka det innan du bokar!

Om du bokat en resa under tiden UD avråder från resa till ditt resmål och avrådan fortfarande gäller 14 dagar före din avresa får du återbetalar vi alla dina pengar.
 
I händelse av konkurs går Rejsegarantifonden in och betalar tillbaka resans belopp.
 

Öppnar alla skidorter?

Svaret i dagsläget är - ja både i Frankrike, Österrike och Italien förväntar man att öppna. Bemärk att situationen i respektive länder kan förändras.  
 
Det kan även att finnas restriktioner och förhållningsregler på de olika resmålen, så håll dig välinformerad och följ lokala myndigheters råd och anvisningar på plats. Restriktioner på våra specifika resmål hittar du längre ned på sidan.

Vilka förhållningsregler kommer det vara på mitt resmål?

Vi har samlat reseinformation och råd gällande ditt resmål längre ned på sidan.

Via appen “UD Resklar” kan du också få aktuell information om ditt resmål.

Håll dig gärna uppdaterad genom att kika på turistkontorets hemsida för det resmål du ska till.

Läs mer om "UD Resklar"

Kan man gå på afterski i Österrike, Frankrike och Italien?

Vi uppfordrar kraftigt till att våra gäster följer lokala myndigheters och folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppvisar aktsamhet och försiktighet under skidsemestern.

Barer och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda grund av Covid-19. Du kan mer information om ditt resmål längre ned denna sida.

Öppnar restaurangerna och barerna i Österrike, Frankrike och Italien?

Vi förväntar oss att de flesta barer och restauranger har öppet, men detta kan ändras från dag till dag. Längre ned på denna sida kan du läsa mer om specifika restriktioner för ditt resmål. Håll dig gärna uppdaterad genom att kika på turistkontorets hemsida för det resmål du ska till.

Öppnar lifterna och kommer det vara restriktioner?

Du behöver inte vara nervös, du kommer inte behöva gå uppför backarna med pjäxor. Lifterna öppnar och transporterar dig uppför backarna. Det kan förekomma restriktioner, vilka restriktioner det är i liftar och liftköer varierar mellan skidorterna. Läs mer om detta längre ned på sidan

Vilka restriktioner finns det om jag ska flyga?

Vi är i löpande kontakt med de olika flygresebolagen och vi ser till att alla som ska flyga med oss får all nödvändig information minst 14 dagar före avresa. Du hittar även vilka restriktioner respektive flygplats har på deras egna hemsidor.

Vilka restriktioner finns det om jag ska åka tåg?

Vi är i löpande kontakt med Snälltåget som kör ned alla våra tågresenärer till Österrike och vi ser till att alla som ska åka tåg med oss får all nödvändig information minst 14 dagar före avresa.

Vad händer om jag tar bilen till Alperna och Tyskland stänger gränserna?

Tyskland har länge haft låga smittotal för Covid-19 och har krav munskydd bensinstationer och restauranger. Detta kommer troligtvis även att gälla under vintersäsongen 
 
Om situationen förvärras och Tyskland beslutar sig för att stänga gränserna kan man inte köra igenom landet på väg ned till era resmål.  
 
Är ni på väg hem och behöver passera Tyskland för att ta er till ert hemland förväntar vi oss att de låter er passera genom Tyskland. Om detta scenario blir aktuellt ger vi er givetvis löpande information. 

Kan jag bli nekad inresa i Sverige om jag kommer från ett land man avråder resor från?

Nej – om du är svensk medborgare, alternativt har hemort i Sverige, kan du inte bli nekad att komma tillbaka in i Sverige.

Det kan dock förekomma regler om karantän vid hemkomsten

Kan jag riskera att fastna på resmålet och inte komma hem?

Nej – i händelse av att UD skulle meddela att svenskar som är på resande fot ska evakueras är det vårt ansvar att transportera hem våra resenärer så fort som möjligt.  
 
När detta inträffade i mars lyckades vi få hem alla våra gäster samt personal på 48 timmar.  
 
Om du själv kör ned sätter du dig helt enkelt i din bil och kör hem. Så länge du har ditt svenska pass med dig ser tulltjänstemännen i Tyskland, Danmark etc. att du är på genomresa och är på väg hem.  

Får jag återbetalat min skidsemester om den avbryts på grund av Covid-19? (under tiden jag är på semester)

Om din semester ofrivilligt måste avbrytas på grund av att UD plötsligt avråder för icke nödvändiga resor eller alla resor till ditt resmål gäller följande:

Om svenska UD uppmanar samtliga svenskar att lämna resmålet och resa hem på grund av Covid-19 får du återbetalat de dagar av skidresan du går miste om. Detsamma gäller om skidområdet skulle stänga och informerar alla turister att resa hem på grund av Covid-19.  Om du till exempel bokat en resa lördag - lördag med ett 6-dagars liftkort och du behöver avbryta semestern efter 2 dagar, får du återbetalat 4/6 av resans pris. 
 
Om inte något av ovanstående kriterier är uppfyllda, men du själv väljer att avbryta semestern får du inte återbetalat något för de dagar du inte utnyttjar.
 
Om något av de två kriterierna är uppfyllda ser vi naturligtvis till att du kommer hem, så länge du bokat transport med oss. Om du bokat egen transport är det inte researrangören som står för hemtransport. När gäster i Canaze i uppmanades att avbryta sin semester i mars 2020 lyckades vi tryggt och säkert transportera hem samtliga gäster inom 1 dygn och all personal efter 3 dygn.

Förhållningsregler i Frankrike

Gällande för hela Frankrike

I Frankrike ska man alltd bära munskydd när du är innanför. Det betyder alltså att du alltid ska ha ditt munsskydd på när du besöker restauranger, i affärer och i offentlig transport. Du får först ta av ditt munskydd när du sitter ner.

Uppdateret den 26:e augusti 2020

Alpe d´Huez

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Alpe d'Huez här

 • Munskydd och handskar är obligatoriskt innomhus på alla offentliga platser såsom restauranger (får tas av när man sitter ned och äter) affärer, hotell, sportcenter, biografer, banker och bibliotek.

 • Du får inte vara fler än 10 personer i ett sällskap. Detta gäller även på restauranger som har maxkrav på 10 personer per bord. Det ska vara minst 1 meters avstånd mellan borden, alternativt en skiljevägg som förhindrar fysisk kontakt.


 • Obligatoriskt att bära munskydd i liftar och liftköer.

 • Liftar blir löpande desinfekterade.

 • Munskydd obligatoriskt i alla skidbussar.

Uppdaterat den 10 september 2020

Avoriaz

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Avoriaz här

 • Munskydd och handskar är obligatoriskt innomhus på alla offentliga platser såsom restauranger (får tas av när man sitter ned och äter) affärer, hotell, sportcenter, biografer, banker och bibliotek.
  Detta gäller även på restauranger som har maxkrav på 10 personer per bord. Det ska vara minst 1 meters avstånd mellan borden, alternativt en skiljevägg som förhindrar fysisk kontakt.


 • Obligatoriskt att bära munskydd i liftar och liftköer.

 • Liftar blir löpande desinfekterade.

 • Munskydd obligatoriskt i alla skidbussar.

Uppdaterat den 21 september 2020

La Rosiere

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i La Rosiere här

 • Munskydd och handskar är obligatoriskt innomhus på alla offentliga platser såsom restauranger (får tas av när man sitter ned och äter) affärer, hotell, sportcenter, biografer, banker och bibliotek.
  Detta gäller även på restauranger som har maxkrav på 10 personer per bord. Det ska vara minst 1 meters avstånd mellan borden, alternativt en skiljevägg som förhindrar fysisk kontakt.


 • Obligatoriskt att bära munskydd i liftar och liftköer.

 • Liftar blir löpande desinfekterade.

 • Munskydd obligatoriskt i alla skidbussar.

Les Arcs

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Les Arcs här

Les Arcs har till den kommande vinter beslutat att: 


 • Munskydd och handskar är obligatoriskt innomhus på alla offentliga platser såsom restauranger (får tas av när man sitter ned och äter) affärer, hotell, sportcenter, biografer, banker och bibliotek.
 • Det är obligatoriskt att bära munskydd i alla köer och liftar.
 • Alla gondoler blir extra rengjorda en gång per dag
 • Alla ska ha med sig en avfallspåse som de kan lägga använda munskydd i.
 • Les Arcs föredrar kortbetalning och vill inte gärna att turister betalar med kontanter (i bästa mån).
 • All personal i affärer, restauranger, hotell ska bära munskydd.

Uppdaterat den 26:e augusti 2020

Tignes

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Tignes här

 • Munskydd är obligatoriskt i alla liftar samt i offentlig transport.

 • Munskydd är obligatoriskt inne i skiduthyrningen. Skiduthyrningen arrangeras med ett enkelriktat kösystem.
   
 • Munskydd är obligatoriskt i alla gemensamma utrymmen på alla hotell såsom i lobby och bar.

 • Skidskolorna reducerar antal elever per grupp. Skidlärarna måste bära munskydd. (Barnen behöver inte bära det)

 • Munskydd och handskar är obligatoriskt innomhus på alla offentliga platser såsom restauranger (får tas av när man sitter ned och äter) affärer, hotell, sportcenter, biografer, banker och bibliotek.
  Detta gäller även på restauranger som har maxkrav på 10 personer per bord. Det ska vara minst 1 meters avstånd mellan borden, alternativt en skiljevägg som förhindrar fysisk kontakt.


 • Munskydd obligatoriskt i alla skidbussar.

Uppdaterat den 10 september 2020

Val d'Isère

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Val d'Isère här

 • Det är obligatoriskt att bära munskydd i alla köer och liftar samt offentlig transport (Gäller alla över 11 år).
 • Alla gondoler blir extra rengjorda.
 • Alla ska ha med sig en avfallspåse som de kan lägga använda munskydd i.
 • Munskydd är obligatoriskt inne i skiduthyrningen.
 • Munskydd är obligatoriskt inomhus på alla offentliga platser såsom restauranger (får tas av när man sitter ned och äter) affärer, hotell, sportcenter, biografer, banker och bibliotek.
 • Skidlärare måste bära munskydd i starten och slutet av alla lektioner. Detsamma gäller deltagare över 11 år.
 • Munskydd obligatoriskt i alla skidbussar.

Uppdaterat den 16 september 2020

Val Thorens

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Val Thorens här

 • Det är obligatoriskt att bära munskydd i alla köer. 


 • Tillgång till handsprit/gel vid liftarna.
 • Alla gondoler blir extra rengjorda 2 gånger per dag.


 • Munskydd är obligatoriskt inne i skiduthyrningen.


 • Munskydd är obligatoriskt på alla restauranger när man står upp/rör sig i lokalen. Det ska vara minst 1 meters avstånd mellan borden, alternativt en skiljevägg som förhindrar fysisk kontakt.


 • Skidlärare måste bära munskydd i starten och slutet av alla lektioner. Detsamma gäller deltagare över 11 år.

  Uppdaterat den 21 september 2020

Förhållningsregler i Italien

Gällande för hela Italien

På flygplatsen

När man kommer med flyg till Italien blir alla tagit temperatur på vid gränskontrollen. Detsamma sker när man ska resa ut från landet efter sin semester.

Munskydd ska bäras under hela vistelsen på flygplatsen.

På hotellen

Det är krav att man ska använda munskydd när man är på alla offentliga / gemensamma utrymmen på hotellen. Det gäller från att man kliver in på hotellet, tills att man checkar ut. När du ska äta på hotellet ska du bära munskydd tills att du sitter ned vid ditt bord - då kan du ta det av dig.

Är det buffé ska du bära munskyddet när du är uppe och hämtar mat.

Rengöring på hotellrummen genomförs enligt normal ritual, men när det ska komma nya gäster använder många hotell speciell desinfektion samt luftar extra ut.

Bor man på ett hotell med hiss får man endast åka hiss med sina medresenärer, är det andra som redan står i hissen får du vänta på nästa!

Uppdateret den 26:e augusti 2020

Canazei

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Canazei här

Cervinia

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Cervinina här

Champoluc

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Champoluc här

Gressoney

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Gressoney här

Livigno

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Livigno här

Passo Tonale

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Passo Tonale här

Ponte di Legno

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Ponte di Legno här

Sauze d'Oulx

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Sauze d'Oulx här

Sestriere

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Sestriere här

Val Gardena

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Val Gardena här

 • Liftar desinfekteras dagligen
 • Skidbussarna kör oftare för att undvika trängsel 
 • Skidskolorna och aktiviteter, såsom snow hiking, reducerar antalet personer per grupp
 • Munskydd som täcker mun och näsa ska bäras vid köp av liftkort, i liftkö och lift, i butiker och på restauranger (kan tagas av när du sitter vid bordet)

Uppdaterat den 11 september 2020

 

Förhållningsregler i Österrike

Bad Gastein

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Bad Gastein här.

Följande är beslutat inför vintersäsongen i Bad Gastein:

 • Det ska bäras munskydd i all offentlig transport, liftar och gondoler. Du får en ansiktsmask (tubhalsduk med inbyggt munskydd) samtidigt som du får ditt liftkort. Du behöver inte bära munskydd i själva pisterna - där kan du åka i full fart som vanligt. 
 • Alla liftar kommer luftas så mycket som möjligt under hela turen samt rengöras ofta. All personal omkring liftarna är utbildade i en särskild Covid-19 procedur för ökad säkerhet. 

 • Eftersom man har munskydd i liften kommer liftarna fyllas upp som vanligt. 

 • Det ska bäras munskydd i alla supermarkets, på apotek, banker och postkontor.

 • De lokala spa och termiska bad är öppna, men vidtar givetvis försiktighetsåtgärder. 

 • På alla restauranger är det gott om avstånd mellan borden eller installerat avskärmande glas. Det ska hållas minst 1 meters avstånd till personer utanför ditt resesällskap. 

 • Self-service på restauranger i pisten är tillåtet, såvida restaurangen kan säkerställa att hygienregler följs. 

 • På alla hotell ska det hållas minst 1 meters avstånd i alla gemensamma utrymmen. 

 • Överallt i skidområdet kommer det finnas information om Covid-19, så att du hela tiden kan hålla dig uppdaterad kring säkerhetsåtgärder. 

 • I skidskolan ska det hållas 1 meters avstånd. Om detta inte är möjligt ska det bäras ansiktsmask. Det kommer maximalt vara 10 personer i en grupp. 

 • All personal i Bad Gastein kommer testas regelbundet för Covid-19.

Uppdaterat 17 september 2020.

Ischgl

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Ischgl här

I Ischgl gäller följande för vintern 2020/2021:

 • Alla som arbetar i Ischgl ska kunna uppvisa ett negativt test innan de går på arbete.

 • Som turist kan du komma att bli bedd om att ta ett frivillig test när du är på plats i Ischgl. Dessutom ska alla gäster kunna påvisa ett negativt Covid-19 test taget max 72 h före avresa. 

 • Vid check in på hotellet får du ta din temperatur och en app ska hjälpa till med kontaktspårning vid eventuellt smitta. 

 • Byns grundvatten kommer bli undersökt för att tidigt kunna hitta eventuell smitta.

 • Alla kabin-liftar blir desinfekterade flera gånger om dagen med sprit som eliminerar 99,99% av alla virus, bakterier och övriga spår. Detsamma sker i bussar, skiduthyrning, på toaletter och läkarmottagningar. 

 • Varje dag mäts temperaturen på alla som arbetar i liftområdet. 

 • På restaurangerna på berget kommer det vara gott om avstånd mellan borden. 

 • Man ska alltid bära munskydd på de platser man står nära varandra.

 • Skidåkare får en speciell scarf med filter man kan knyta runt munnen när man hämtar sitt liftkort. Denna ska bäras i liften och på alla andra ställen där man står tätt. 

 • Alla typiska afterski-fester är inställda säsongen 2020/2021

Uppdaterat den 21 september 2020.

Obertauern

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Obertauern här.

I Obertauern är följande beslutat inför vintersäsongen intill vidare:

 • Det ska bäras munskydd i alla supermarkets, bensinstationer, banker, postkontor, bagerier med mera. 

 • Det ska hållas avstånd på minst 1 meter mellan dig och dina medresenärer och andra grupper. 

 • I alla liftar ska det bäras munskydd som täcker både mun och näsa. 

 • I skidskolan kommer alla mötesplatser vara utomhus. 

 • På alla restauranger rekommenderas kortbetalning. 

Uppdaterat 15 september 2020.

Schladming

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Schladming här

St. Anton

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i St. Anton här.

Följande är intill vidare beslutat inför vintersäsongen 20-21 i St. Anton:

 • Alla anställda i byn har möjlighet att, varje vecka, få ta en frivilligt test. Om en anställd får ett positivt resultat har man upprättat en standardprocedur för att smittan inte ska spridas.

 • I Arlberger Bergbahn är det krav att näsa och mun är täckt med munskydd. Det är dessutom ett krav att man ska hålla 1 meters avstånd på alla områden runtom på berget. Är man i samma hushåll gäller inte krav om 1 meters avstånd. 

 • Man ska bära munskydd i all offentlig transport, affärer, postkontor och banker. Man ska även hålla 1 meters avstånd. Är man i samma hushåll gäller inte krav om 1 meters avstånd.  

 • Om du besöker turistinformationen ska du bära munskydd.
 • Afterski kommer inte ske på traditionellt vis, för att vidta säkerhetsåtgärder. Exakt vad som kommer att gälla är ännu inte beslutat.

Uppdaterat den 21 september 2020

Sölden

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Sölden här.

I Sölden är följande beslutat inför vintersäsongen intill vidare:

 • Alla företagare kan få sina medarbetare testade på frivillig basis. Med hjälp av en QR-kod kan medarbetarna testas en gång i veckan. 

 • Om en medarbetare testar positivt för Covid-19 sätts en prövad och standardiserad process igång för att förhindra smittospridning.

 • Alla restauranger, barer och liknande stänger klockan 01.00. Alla menyer är engångs eller blir desinficerade mellan användande. Det kommer även vara gott om avstånd mellan borden och all mat får endast förtäras vid bordet. 

 • Det kommer vara restriktioner kring hur många som får åka i en lift samtidigt, vilket kan innebära väntetid. Det ska bäras munskydd i alla liftområden. 

 • I alla supermarkets, bagerier, restauranger, butiker osv. ska det vara minst 1 meter avstånd och det ska bäras munskydd.

Uppdaterat 15 september 2020.

Saalbach-Hinterglemm

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Saalbach här

 • I Saalbach-Hinterglemm är mottot: Alltid uppmärksam, men utan bekymmer.

 • Lifterna erbjuder rör-formade halsdukar (likt en polokrage) som man ska dra upp för mun och näsa i de stora liftarna.

 • Köerna vid liftarna blir mer organiserade, och det kommer att finnas handsprit till förfogande.

 • Liftarna blir desinfekterade löpande. Det gäller också för rullband och andra ytor runtom liftarna. Liftpersonalen blir löpande testade för smitta.

 • Man reducerar platserna i liftarna så att det är färre människor per gång.
 • Du ska alltid bära munskydd i affärer, bagerier, banker, posthus, bensinstationer samt offentlig transport.

 • Afterski blir reducerat.

Uppdaterat den 10 september 2020

Wagrain

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Wagrain här

Wagrain är en del av Ski Amandé och här är följande beslutat inför säsongen - läs mer om bestämmelserna här.

 • På skidbussen, på liftkort-kontoret och i alla liftområden ska det bäras ansiktsmask. När du får ditt liftkort av våra guider får du även en ansiktsmask (förmodligen en tubhalsduk med inbyggt munskydd). Det betyder även att liftarna kommer fyllas, alltså att det kommer sitta sex personer i en gondol för sex, och så vidare. 
 • Man behöver inte ha ansiktsmask/munskydd när man åker skidor i själva pisterna. 

 • Alla liftar och gondoler kommer rengöras och desinficeras hela dagen, och all personal har fått grundlig upplärning i hur man bäst organiserar liftkö och säkerhetsförordningar i förhållande till Covid-19. 

 • Handsprit kommer tillhandahållas på alla toaletter, liftkort-kontor och ski depoter. 

 • Alla medarbetare som är i direktkontakt med kunder ska ha ansiktsmask på eller kommer skiljas från kunderna med exempelvis plexiglas. Dessutom kommer alla medarbetare som arbetar i liftsystemet testas i början av säsongen och därefter mäta temperatur varje dag. Vid misstanke om sjukdom isoleras medarbetaren och gör ett Covid-19 test.

Uppdaterat 15 september 2020.

Zell am See

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Zell am See här

Zell am Ziller

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Zell am Ziller här

Zillertal

Hitta information om Covid-19 direkt på hemsidan för turistkontoret i Zillertal här