Nybörjare

Bambi på hal is Skidsemester för nybörjaren

Är det första gången du åker skidor?

Det kommer garanterat gå bra!
Skidåkning ska vara roligt och lättillgängligt för nybörjare - även på skidresan till Alperna. 

De flesta av oss har stått med darrande ben på toppen av en alltför brant pist och tänkt att man aldrig kommer att lära sig konsten att åka skidor. Detta är dock relativt enkelt att undvika genom att börja i de enklare nedfarterna och sakta men säkert prova dem med lite mer lutning. Ingen ska behöva ta sig ner för pister man inte är redo för.

Vi månar om att du som är ny i skidbacken får en bra upplevelse när du åker skidor för första gången. När du sedan börjar känna dig mer och mer trygg ska du ha möjlighet att utvecklas, sakta men säkert. 

Bra skidorter för dig som är nybörjare

I Alperna finns massor av härlig skidåkning för den mer oerfarne skidåkaren. När du börjar känna dig mer säker efter x antal svängar finns det även riktigt bra möjligheter för att vidareutvecklas i den takt du själv vill. 

 

Denna sida ger dig information kring utvalda skidorter där du med säkerhet kan komma tryggt och lugnt igång med ditt skidåkande under alpresan. På detta sätt kan vi försäkra oss om att du får den bästa skidupplevelsen!

Generellt sett erbjuder dessa områden breda nedfarter med gott om plats för alla och ett stort utbud av blåa och gröna pister med mindre lutning. 

Tips för dig som är nybörjare på skidor:

1) Berätta att du är nybörjare när du ska hyra dina skidor. Alla skiduthyrare har skidutrustning anpassad för nybörjare.

2) Ta en skidlektion för att komma igång med åkningen.

3) Starta lugnt! Alla skidområden har pister för mindre vana skidåkare. Starta i barnområdet och när du känner att du vill ha lite mer lutning så bege dig ut i de blå och gröna pisterna. När du känner att du behärskar dessa backar kan du ta klivet upp till de röda pisterna som ger betydligt mer utmaning!

 

 

Skidorter i Alperna som är passande för nybörjaren

Obertauern

Upp bland molnen

Läs mer om Obertauern

Byn Obertauern ligger på 1700 meters höjd och här kan du åka skidor upp till 2300 meters höjd. Skidområdet ligger runt om byn så du har aldrig mer än 100 meter till pisterna. Ortens höjd gör att många av pisterna ligger över trädgränsen, vilket i sin tur gör att ni kan njuta av en fantastisk utsikt. 

 

 

 

Vy över snötäckta pister och skog i Wagrain på skidresa med Nortlander

Wagrain

En klassisk skidort för familjen

Läs mer om Wagrain

Wagrain är en populär destination och här finns det plats till alla. Denna destination är perfekt för nybörjare och barnfamiljer eftersom den har många blå och röda pister. Destinationen har en avslappnad atmosfär som är idealt till nybörjaren. 

Här finns det en skandinavisk skidskola, där alla har en chans att utveckla sin teknik. 

 

 

Zell am Ziller

Här kan alla vara med

Läs mer om Zell am Ziller

Zell am Ziller har 639 km pist och är ett av de största skidområdena i Österrike. Även om området är så stort så är det vänligt för nybörjare. Pisterna är mjukare än pister i t.ex. Frankrike. Skidområdet har långa pister som passar bra till den som vill utveckla sitt skidåkande.

 

 

Zell am See

Utmaningar för alla

Läs mer om Zell am See

Zell am See har något för alla nivåer av skidåkare. Här finns allt från svarta pister till backar för nybörjare. Om man är nybörjare men åker med en expert så är denna skidort perfekt till båda. Med ett liftkort till Zell am See får man tillgång till tre olika berg med massor av kilometer pist. 

 

 

Livigno

Allsidigt och tullfritt

Läs mer om Livigno

Denna tullfria italienska by erbjuder skidåkning för alla nivåer. Om du är rutinerad så finns här utmaningar och om du är nybörjare så kan du känna dig säker på pisten. Eftersom orten erbjuder något för alla, så passar det perfekt att åka hit som en grupp. 

Passo Tonale

En skidsemester för alla!

Läs mer om Passo Tonale

Passo Tonales by ligger på 1883 meters höjd, vilket gör att pisterna ligger precis utanför dörren. Skidområdet är avslappnat och passar perfekt till nybörjaren. 

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez är nybörjarvänligt och här finns det nästan alltid snö och sol. Pisterna som ligger nära byn är bäst för nybörjaren. Om man vill ha mer utmaningar så ska man ta sig till pisterna som ligger längst bort från byn. Alpe d'Huez bjuder på en gammaldags fransk alpstämning mixat med en nyare mer modern bydel. Om man vill hitta på något annat än skidåkning så kan man alltid gå till byns sportcenter. 

 

 

 

Flyg från Arlanda till en nybörjarvänlig skidort

Flyg från Kastrup till en nybörjarvänlig skidort

Vi hjälper dig gärna!