Nybörjare

Bambi på hal is Skidsemester för nybörjaren

Är det första gången du åker skidor? Det kommer garanterat gå bra!

Vi har samlat de bästa destinationerna för dig som är nybörjare. På dessa destinationer kan du med säkerhet komma tryggt och lugnt igång med ditt skidåkande.

När du börjar känna dig mer och mer trygg så finns det även utmaningar på dessa destinationer. Här får du möjligheten till utvecklas, sakta men säkert. På dessa destinationer samarbetar vi med olika skidskolor som kan hjälpa dig att bli världsmästare på ingen tid. 

Det är viktigt för oss att du har en bra upplevelse när du åker skidor men det är ännu mer viktigt att din första skidsemester blir en succé.

Många av oss har någon gång stått med darrande ben på toppen av en brant, svart pist. Det finns få saker som är så obehagliga som att bli pressad till att göra något man inte är redo för.

Vi vill gärna skona dig från detta med att rekommendera de destinationer som är bäst för dig som inte än är expert på skidor. På detta sätt kan vi försäkra oss om att du får den bästa skidupplevelsen. 

Destinationer

Wagrain

En klassisk destination för familjen

Läs mer om Wagrain

Wagrain är en populär destination och här finns det plats till alla. Denna destination är perfekt för nybörjare och barnfamiljer eftersom den har många blå och röda pister. Destinationen har en avslappnad atmosfär som är ideellt till nybörjaren. 

Här finns det en skandinavisk skidskola, där alla har en chans för att utveckla sin teknik. 

 

 

Zell am Ziller

Här kan alla vara med

Läs mer om Zell am Ziller

Zell am Ziller har 639 km pist och är ett av de största skidområdena i Österrike. Även om området är så stort så är det vänligt för nybörjare. Pisterna är mjukare än pister i t.ex. Frankrike. Skidområdet har långa pister som passar bra till den som vill utveckla sitt skidåkande.

 

 

Zell am See

Utmaningar för alla

Läs mer om Zell am See

Zell am See har något för alla nivåer av skidåkare. Här finns allt från svarta pister till backar för nybörjare. Om man är nybörjare men åker med en expert så är denna destination perfekt till båda. Med ett liftkort till Zell am See får man tillgång till tre olika berg med massor av kilometer pist. 

 

 

Passo Tonale

En skidsemester för alla!

Läs mer om Passo Tonale

Passo Tonales by ligger på 1883 meters höjd, vilket gör att pisterna ligger precis utanför dörren. Skidområdet är avslappnat och passar perfekt till nybörjaren. 

Livigno

Allsidigt och tullfritt

Läs mer om Livigno

Denna tullfria italienska by erbjuder skidåkning för alla nivåer. Om du är rutinerad så finns här utmaningar och om du är nybörjare så kan du känna dig säker på pisten. Eftersom orten erbjuder något för alla, så passar det perfekt att åka hit som en grupp. 

Obertauern

Upp bland molnen

Läs mer om Obertauern

Byn Obertauern ligger på 1700 meters höjd och här kan du åka skidor upp till 2300 meters höjd. Skidområdet ligger runt om byn så du har aldrig mer än 100 meter till pisterna. Ortens höjd gör så att många av pisterna ligger över trädgränsen. Detta gör så att ni kan njuta av en fantastisk utsikt. 

 

 

 

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez är en nybörjarvänligt och här finns det nästan alltid snö och sol. Pisterna som ligger nära byn är bäst för nybörjaren. Om man vill ha mer utmaningar så ska man ta sig till pisterna som ligger längst bort från byn. Alpe d'Huez bjuder på en gammaldags fransk alpstämning mixat med en nyare mer modern bydel. Om man vill hitta på något annat än skidåkning så kan man alltid ta till byns sportcenter. 

 

 

 

Vi hjälper dig gärna!