Afterski i Österrike

Afterski i Österrike

Vad är österrikisk afterski? Om du har besökt en österrikisk afterski så vet du.

Ingenting går att jämföra med österrikisk afterski. Föreställ dig en uråldrig trästuga, bartenders klädda i traditionella lederhosen, österrikiska hits och ett fullsatt dansgolv med skidturister i svettiga skidunderställ och pjäxor. Det är österrikisk afterski när den är som bäst!

Den bästa österrikiska afterskin

Antingen älskar man det eller så hatar man det. För vissa är det ett måste att sjunga med på tyrolska hits som "Hey, wir woll'n die Eisbärn sehn" och "Anton aus Tirol" iklädd svettiga skidunderställ och hårda pjäxor - för dem behåller du förstås på.

De flesta österrikiska afterskiställena ligger i backen eller i slutet av backen. Smart va?

Det innebär att du helt enkelt klickar av dig skidorna och dansar till tonerna av "Cowboy und Indianer" med luftlassot höjt över huvudet när du börjar dagens afterski. Njut av en Weißbier, Flügel, Jägerboms eller Jägertee till tonerna av den dunkande musiken.

Om du ska beställa öl till hela ditt sällskap så skickar du helt enkelt dina Euro genom folksamlingen och får tillbaka din beställning med korrekt växel. Det är helt enkelt lysande!

Glöm bara inte var du ställt dina skidor. Det kan vara svårt att hitta skidorna efter några öl på afterskin.

Några av de bästa afterskiställena

Vi har samlat några av våra favoriter när det kommer till afterskiställen på denna sida.

Se de bästa afterskiställena i Ischgl

Se de bästa afterskiställena i St. Anton

Se de bästa afterskiställena i Mayrhofen

Se de bästa afterskiställena i Sölden

Se de bästa afterskiställena i Saalbach-Hinterglemm

Afterski i Ischgl

Ischgl är känt för att ha några av de bästa afterskiställena i Österrike och det är inte så konstigt! Här är du alltid garanterad en bra fest både i backen och långt efter att liftarna stängt. Festen kan nämligen fortsätta långt in på småtimmarna.

OBS! Det är förbjudet att gå runt i pjäxor och med skidutrustning i byn efter kl. 20:00. Om du inte följer detta kan du riskera böter. Så om du vill "afterskia" längre bör du gå hem och byta om till skor innan.

Kuhstall

Afterskistället ligger vid botten av liften Silvrettabahn så när du är påväg hem från dagens skidåkning kan du enkelt ta en runda förbi Kuhstall för en Jägerbomb eller två. Kuhstall är ett av de mest kända och älskade afterskiställena i Alperna. Det är här de mest oförglömliga festäventyren börjar. DJ:n garanterar en livlig atmosfär och spelar låtarna som sätter igång dansen ordentligt.

Här är det afterski oavsett väder! Om solen skiner dansar du runt med en öl i handen i dagens sista solstrålar på terrassen. Om det snöar får du snabbt upp värmen inomhus i baren där DJ:n spelar de mest svettframkallande låtarna.

Vill du veta mer om Kuhstall? Då kan du läsa mer här.

Paznauner Taja

Här hittar du den bästa afterskin i backen dit festglada skidgäster vallfärdar. Alla de traditionella schlagerlåtarna dunkar från högtalarna och om du inte var på humör innan du klev ut på terrassen så kommer du att bli det. Från kl. 15:00 på eftermiddagen spelas det livemusik från en DJ som står uppe i ett torn. Afterskistället stänger naturligtvis när liftarna stänger och därefter fortsätter festen nere i byn.

Trofana Alm

Vill du gå på afterski som först slutar sent på natten är Trofana Alm afterskistället och nattklubben för dig. Nattklubben är i två våningar med öppet ned till nedanvåningen där dansgolvet är. DJ:n står på sin balkong och spelar musik som får svetten att rinna på dansgolvet.

Om du inte fick tillräckligt med motion i backen får du mer än tillräckligt här med dans hela natten i de färgglada ljusen till de senaste hitsen som väller ur högtalarna.

Kitzloch

Kitzloch är ett av de mest kända afterskiställena i Ischgl för här får du afterski i äkta tyrolerstil. DJ Boris står för musiken som får både golvet och borden att gunga. Han är särskilt känd för sin isbjörnsdräkt som smyger sig fram under "Hey, wir woll'n die Eisbärn sehn". Här serveras 1-litersglas med fatöl och de har den bästa Williams-Birne. Om du behöver dra igång festen ännu mer så serverar de även stora brickor med Flügl som får igång danslusten direkt. När festen lider mot sitt slut så är det bara ett stenkast från vårt eget Heart Hotel Sylvia.

Fire & Ice

Precis intill Silvrettabahn hittar du Fire & Ice som har afterski utomhus på en terrass. Det finns barer både inne och ute som serverar Flügl, stora fatöl och Jägerbombs. På kvällen görs stället om till en nattklubb där du kan dansa långt in på småtimmarna.

Schatzi Bar

Schatzi Bar ligger inte så långt från botten av Pardatschgratbahn. Afterskistället är upplagt för ett besök efter dagens skidåkning. Här hittar du både inomhus- och utomhusafterski och dansarna förhöjer feststämningen på borden. Det sägs att du kan få en ordentlig Jägertee i baren...

Champagnerhütte

Precis vid pisten hittar du en vacker och klassisk österrikisk trästuga. Här möts du av lite finare afterski med ett hav av utsökta och rejäla flaskor champagne. Stämningen och den klassiska österrikiska afterskin ger en sprudlande festlig atmosfär kombinerad med en sofistikerad festkänsla. Här finns plats för stora fatöl och riktig österrikisk afterskistämning men grädden på moset är exklusivitet i form av champagne i mängder.

Bo på en bestseller i Ischgl - res med flyg från Arlanda

Bo på en bestseller i Ischgl - res med flyg från Landvetter

Bo på en bestseller i Ischgl - res med flyg från Kastrup

Bo på en bestseller i Ischgl - res med tåg

Afterski i St. Anton

St. Anton är känt för att vara en vacker traditionell tyrolsk ort med något av världens bästa skidåkning och legendarisk afterski. Men vart ska du gå för att få uppleva denna legendariska afterski? Här ger vi dig våra favoriter.

Mooserwirt

När man pratar om österrikisk afterski kommer Mooserwirt på mångas läppar - "Probably the 'baddest' Aprés Ski Bar" skriver Mooserwirt på sin egen hemsida som du hittar här. Mooserwirt är känt och ökänt för att skapa en helt unik atmosfär. Mooserwirt har en härlig solig terrass där live DJ:s spelar varje dag under hela säsongen. Stämningen blir snabbt intensiv och de flesta hamnar på borden och dansar till ljudet av "Anton aus Tirol" med en Jägermeister i handen.

Om du vill beställa öl för hela sällskapet skickar du enkelt ner dina euro genom folksamlingen och får tillbaka din beställning - med korrekt växel. Musiken börjar på eftermiddagen och fortsätter fram till kl. 20 då festen antingen kan fortsätta någon annanstans eller så kan man dansa hem till hotellet och äta middag.

Krazy Kanguruh

Ett annat välkänt afterskiställe i St. Anton är Krazu Kanguruh som ligger på andra sidan pisten sett från Mooserwirt. Om du blir av med dina vänner hittar du dem säkert här i full gång med att äta en burgare eller en varm Apfelstrudel.

Krazy Kanguruh öppnar nämligen redan kl. 10 och förvandlas framåt eftermiddagen till Krazy afterski till tonerna av DJ Partyhard. Precis som på Mooserwirt så slutar festen kl. 20. Krazy Kanguruh har varit ett afterskiställe sedan 1965 och är därmed det äldsta afterskistället i St. Anton.

Murrmel bar

Murrmel bar ligger i centrum av St. Anton. Det är en trevlig bar som ofta bjuder på livemusik på afterskin. På kvällen görs baren som många andra om till en nattklubb. Murrmel bar ligger precis i närheten av Heart Hotel Talhof Nigg.

Underground bar

Underground bar är något alldeles speciellt. Baren har existerat i evigheter med samma musiker, samma meny och samma värd. En sak är säker - om du älskar klassisk afterski-atmosfär, levande musik och traditionell mat i pub-style så är Underground är ett måste på skidresan till St. Anton.

Basecamp

Här hittar du byns bästa hemmagjorda pasta och trevlig afterski vid botten av Galzig-liften.

Bo på en bestseller i St. Anton - res med flyg från Arlanda

Bo på en bestseller i St. Anton - res med flyg från Landvetter

Bo på en bestseller i St. Anton - res med flyg från Kastrup

Bo på en bestseller i St. Anton - res med tåg

Afterski i Mayrhofen

Mayrhofen är en skidort som verkligen har bra afterski och undervärderas av många svenska skidentusiaster. Det här är stället för dig som älskar både fantastisk skidåkning och afterski i världsklass.

Ice Bar

Ice Bar är ett av de mest kända afterskiställena i Mayrhofen och det är inte så konstigt. Här serveras Jägerboms, Flügl och kalla öl i mängder till glada skidgäster.

Stället är alltid fullproppat med folk som dansar på borden och sjunger med på cheesy europeisk popmusik. Ice Bar är inget du vill missa på din skidresa till Mayrhofen.

Brück'n Stadl

Som de själva säger: "During the cold and snow covered period of the year everything is about party party party..." - och en ordentlig fest är precis vad du får här. Afterski i äkta tyrolerstil med gäst-DJ:s, temafester och ett fullproppat dansgolv varje kväll. Läs mer om afterskistället här.

Harakiri-Bar

Den brantaste baren i Mayrhofen - härifrån går det bara uppåt (i alla fall när gäller promillen)! Harakiri-Bar är en nattklubb som är lite "finare" än ett vanligt afterskiställe. Med en lång drinkmeny, dyra flaskor och pumpande bas garanteras du en natt med full fart på Harakiri-Bar.

Bo på en bestseller i Mayrhofen - res med flyg från Arlanda

Bo på en bestseller i Mayrhofen - res med flyg från Landvetter

Bo på en bestseller i Mayrhofen - res med flyg från Kastrup

Bo på en bestseller i Mayrhofen - res med tåg

Afterski i Sölden

Sölden är för många en okänd pärla när det kommer till afterski. När liftarna långsamt stänger en efter en drar afterskin igång allt mer och mer. Den fortsätter långt in på småtimmarna för den som orkar.

Schirmbar

Schirmbar är det häftigaste afterskistället i hela Sölden. Schirmbar ligger mitt i centrala Sölden och är byggt som ett stort runt glashus som badar i neonljus från topp till tå. De öppnar redan kl. 14 men den riktiga festen börjar först några timmar senare när folk har börjat släppa loss.

När alla släppt loss ordentligt är det få stolar och bord som inte används som dansgolv! Schirmbar stänger kl. 22 men efter det finns det gott om möjligheter att festa vidare på andra ställen i närheten för den som orkar.

Marco's

Om du vill att afterskin ska vara snäppet lugnare men fortfarande med bra tryck är Marco's stället för dig. Marco's har ett stort utomhusområde med parasoller och senare på kvällen även med värmelampor.

Om solen skiner så kan du ha turen att få vara med om när de rullar bort taket på hela baren! Då får du sol även när du sitter inomhus.

...inte nog med allt det - de gör jättegoda burgare och en "ond" Jägertee. Perfekt för att ladda upp batterierna igen!

Fredags-PARTY

Varje fredag är det Sölden-PARTY! Det arrangeras vid toppen av Giggijochbahn och här kan du verkligen avsluta veckan på bästa sätt. Det byggs upp en jättestor scen på berget med underhållning och DJ:s.

En gång om året skruvar Sölden upp deras PARTY ordentligt då de i början av april arrangerar Electric Mountain Festival. Här spelar både större och mindre kända DJ:s som ser till att basen dunkar ordentligt och att ditt hjärta inte kan låta bli att slå i takt med musiken. Det är verkligen ett måste om du är i Sölden vid denna tidspunkt. Du kan läsa mer om Electric Mountain Festival här.

Bo på en bestseller i Sölden - res med flyg från Arlanda

Bo på en bestseller i Sölden - res med flyg från Landvetter

Bo på en bestseller i Sölden - res med flyg från Kastrup

Bo på en bestseller i Sölden - res med tåg

Afterski i Saalbach-Hinterglemm

Runt varje hörn i Saalbach-Hinterglemm kan du hitta skidåkare som dansar loss och ställen som tävlar om att erbjuda den bästa afterskin. Det pågår helt enkelt fest vart du än tittar och du har fler festmöjligheter än du kan hinna med. Afterski i Saalbach är A och O och listan över ställen är lång, så du behöver nästan en egen lift för att hinna med dem alla...

Goaßstall 

Goaßstall är bondgården som förvandlats till ett partycentrum. En gång i tiden var det nämligen ett hem för kor, grisar och höns, men idag är det en av Saalbachs bästa afterski.

Med ett program som du inte hittar någon annanstans och en avslappnad atmosfär drar Goaßstall till sig skidåkare som parkerar sina skidor utanför och går in för att uppleva en stämning som är on point.

Bärnalm 

Precis vid Bernkogel-liften hittar du Bärnalm vilket är super! När solen skiner kan du njuta på den enorma solterrassen och när snön faller kan du värma upp dig under den uppvärmda paraplybaren.

Dessutom kan du luta dig tillbaka på solterrassen och njuta av den fantastiska utsikten över de snöklädda bergen. Bärnalm är helt enkelt en klassisk österrikisk afterski med extra allt.

Soul House 

Vid Bernkogel-liften och pist 46 ligger Soul House, en afterski i Saalbach där det moderna möter det traditionella. Här är det en DJ och skandinaviska rockband som står för underhållningen och här kan du dessutom få allt från österrikiska hamburgare till fondue.

Afterskin på Soul House drivs av Castello (ja, den kända nattklubben), vilket kan ge en hint om stämningen på Soul House. 

Spitzbub 

Spitzbub ligger vid foten av pisten Kohlmais, nästan mitt i Saalbach. Det är en så kallad paraplybar med livemusik som får hela stället att vibrera av skidåkare som skålar i Jägermeister-te (bland annat). På Spitzbub avslutas dagen med stora leenden, pjäxdans och skratt som fyller hela berget.

Bo på en bestseller i Saalbach-Hinterglemm - res med flyg från Kastrup

Bo på en bestseller i Saalbach-Hinterglemm - res med tåg

Reseförslag till Österrike

Fyll i formuläret så återkommer vi med några reseförslag till dig.

På Nortlanders skidresor inför vintern 2024/2025 har du öppet köp till den 1 september 2024 så du kan tryggt boka nästa vinters skidresa redan idag. Skulle du ångra dig får du alltså alla pengarna tillbaka.