Livsnjutarveckor

Livsnjutarveckor Skidresor i mars

Är du en skidentusiastisk livsnjutare som bara inte kan få nog av långa, soliga dagar i ett snötäckt landskap? Att inviga våren i Alperna innebär inte bara fantastisk skidåkning utan även tid för avkoppling och utsökta måltider. Helt enkelt hög livskvalitet för den riktiga livsnjutaren!

Vi erbjuder skidresor till Frankrike, Italien och Österrike fram till påsk. Men hur är det att åka på en skidresa till Alperna i mars?

Föreställ dig att du sitter i liften under klarblå himmel, med solen i ansiktet och pister under dig som bara väntar på dig. Det är nästan omöjligt att hitta en bättre solstol.


Jovisst skiner solen, men det är fortfarande tillräckligt kallt för att njuta av skön skidåkning och riktigt stora carvingsvängar helt i ditt eget tempo - för i mars är det minst trängsel på pisterna!

När benen blir trötta kan du antigen slå dig ner på en uteterrass för att äta en god lunch med panoramautsikt över bergen, eller dansa loss mjölksyran på afterskin under solens strålar.

Fördelar med att resa sent på säsongen

  • Mer solsken: I mars är chanserna större för klarblå himmel och strålande sol.  
  • Det är billigare: Jämfört med sportlovet så är det billigare att åka på en skidresa i slutet av mars.  
  • Mindre folk: I och med att det är sent på säsongen, är det också mindre folk på skidorterna.

Så, om du är en sann livsnjutare, hitta din skidresa under livsnjutarveckorna, där priserna nu är sänkta:

Se nedsatta skidresor vecka 10

Se nedsatta skidresor vecka 11

Se nedsatta skidresor vecka 12

Se nedsatta skidresor vecka 13

De bästa hotellen för livsnjutare

Om skidåkning i Alperna sent på säsongen

Kan man åka skidor i mars?

Absolut! Skidsäsongen sträcker sig till mitten av april, så det finns fortfarande snö kvar på pisterna i mars. Du behöver faktiskt endast 20 cm snö för att kunna åka skidor, och Alperna bjuder oftast på bra mycket mer än så.

Tips till skidresor sent på säsongen

Det finns såklart några bra tips & tricks du kan ha i åtanke om du vill åka på en skidresa i mars.

För det första kan det vara en bra idé att välja en skidort som ligger högt, eftersom snösäkerheten oftast är större där.

Du kan bland annat spana in Val Thorens, som är Europas högst belägna skidort, eller Cervinia, som är Italiens högsta skidort.

Alternativt kan du välja en skidort som har en glaciär, eftersom dessa orter oftast erbjuder skidåkning året runt! Här kan du titta på Sölden, som har hela tre glaciärer.

I Alperna är solen otroligt stark och i mars är det är därför väldigt viktigt att du har på dig solkräm.

Om du har is i magen och vill boka en sista minuten till Alperna, då är det en bra idé att hålla koll på snöläget! På så sätt kan du boka en skidresa där du vet att det finns tillräckligt med snö. 

Skidorter för livsnjutare

Vi hjälper dig gärna!