Resa ensam

Skidresor för en person Åk ensam på en skidresa till Alperna

Att åka ensam på en skidresa till Alperna är en fantastisk upplevelse som ger dig möjlighet att utmana dig själv i pisterna med utsikt över de vackra bergen.

När du åker ensam på en skidresa till Alperna har du friheten att utforma resan precis som du vill ha den. Du behöver inte tänka på eller anpassa dig efter någon annans önskemål eller preferenser. Om du så vill stanna lite längre i backen, ta en annan pist eller äta på en annan restaurang så är det helt upp till dig. Det är du som bestämmer!

En utmaning som får dig att växa

Att åka ensam på en skidresa till Alperna kan vara en utmaning som får dig att växa som person, stärka din självständighet och stärka ditt självförtroende. Du kan utmana dig själv och prova på nya saker utan att behöva tänka på någon annan.

Nya bekantskaper i Alperna

Bara för att du åker ensam på en skidresa till Alperna innebär inte att du är ensam hela tiden. På skidorter finns det ofta många andra ensamma resenärer som också söker nya bekantskaper. En skidresa till Alperna kan ge dig nya vänner för livet och bidra till att din resa blir ännu mer minnesvärd.

Enkelrum i Alperna

Enkelrum växer inte på träd i Alperna och kan därför vara svåra att hitta ibland. Vi har därför samlat några av våra favorithotell i Italien, Österrike och Frankrike där du kan bo i enkelrum på skidresan.

Bo i enkelrum på skidresan till Italien

Bo i enkelrum på skidresan till Österrike

Bo i enkelrum på skidresan till Frankrike

Njut av semestern Flexiblare, billigare & lugnare

När du åker ensam på en skidresa till Alperna har du ofta en större flexibilitet när det gäller val av hotell och mat.

Du kan välja ett enklare hotell som passar din budget eller ett lyxigare alternativ om du vill unna dig något extra. Du kan även välja att laga mat själv om du vill spara pengar eller äta på de finaste restaurangerna om du vill unna dig något extra.

Att resa ensam kan dessutom vara billigare eftersom du inte behöver betala för någon annans resa eller logi.

Lär dig att åka skidor i din takt

Om du är nybörjare när det kommer till skidåkning kan det ibland vara enklare att lära dig när du är ensam på en skidresa istället för att känna dig pressad på att hänga med i någon annans takt som redan är en duktig skidåkare. Det kan dessutom vara mer avslappnat och roligt eftersom du inte behöver imponera på någon annan.

En stressfri & lugn skidsemester

När du åker ensam på en skidresa kan du släppa all stress och fokusera på att njuta av tystnaden i den friska alpluften. Ta en paus från vardagens stress och unna dig en vecka med lugn och ro.

Få ett reseförslag

Fyll i formuläret så återkommer vi med några reseförslag till dig.

På Nortlanders skidresor inför vintern 2024/2025 har du öppet köp till den 1 september 2024 så du kan tryggt boka nästa vinters skidresa redan idag. Skulle du ångra dig får du alltså alla pengarna tillbaka.