Frankrike

Upplev Frankrike i vinter Vintersemester i de franska Alperna

En skidsemester till Frankrike innebär elegant och hög klass både i byarna och backarna.

Frankrike har en naturlig fördel som skidsportland, eftersom många av deras skidorter är högt belägna. 

Det innebär snösäkerhet av första klass och inte minst bra väder med massor av soltimmar, då eventuella moln ofta befinner sig längre ned i dalen. 

Vi har samlat alla våra franska skidorter nedanför. Klicka på bilderna och låt dig inspireras!

Anledningar att resa på skidsemester till Frankrike

  • Frankrikes skidområdet ligger högt, är snösäkra och bjuder på sol
  • Den goda maten och drycken
  • Det finns massvis av ski-in/ski-out boenden
  • Otrolig variation i skidåkningen, med allt från nybörjarepister till svarta nedfarter och offpist

Läs mer om skidresor till Frankrike här

Flyg & transfer på skidresan till Frankrike

Vi erbjuder skidresor till Frankrike med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Frankrike med flyg från Arlanda

Se skidresor till Frankrike med flyg från Kastrup

Se skidresor till Frankrike med flyg från Landvetter

Korta skidresor till Frankrike

Få hela skidsemestern på halva tiden och åk på en kort skidresa till Frankrike. Vi erbjuder korta skidresor med flyg & transfer från Kastrup till Alpe d'Huez, Les Deux Alpes, Les Menuires och Val Thorens i Frankrike.

Se våra korta skidresor till Frankrike

ExploreFrance

Bestsellers i Frankrike

Våra skidorter i de franska Alperna

Alpe d'Huez "Om solen inte skiner i Alpe d'Huez, är det för att det är natt" Läs mer om Alpe d'Huez La Plagne Skidåkning på hög höjd, lättillgänglig offpist och varierad skidåkning. Läs mer om La Plagne Les Arcs Skidområdet ”Paradiski”, som Les Arcs är en del av ger dig 425 km av pist med toppar på 3000 meter! Läs mer om Les Arcs Les Deux Alpes Inte nog med att Les Deux Alpes passar bra för vännerna, familjen och barnen - det är ett riktigt paradis för entusiastiska skidåkare och off-pist-åkare. Les Deux Alpes är högt beläget och nästan allt ligger ski-in/ski-out. Läs mer om Les Deux Alpes Les Menuires Familjevänliga Les Menuires tillhör skidområdet Trois Vallees ("de tre dalarna") med hela 600 km pist. Här bor du med ski-in/ski-out och behöver sällan åka samma pist två gånger. Läs mer om Les Menuires Tignes Barnvänligt i Tignes - ta med barnen på skidresan. Med det breda utbudet av varierad skidåkning, skidskola och barnområde passar Tignes bra även för er som tar med de små på skidresan i Frankrike. Läs mer om Tignes Val Thorens Skidresor till Val Thorens innebär en resa till byn som har allt du kan önska av en skidsemester, och är en sann klassiker i de franska Alperna. Läs mer om Val Thorens Val d'Isère Val d´Isere tillhör ett gigantiskt skidområde i franska Alperna med världens modernaste liftsystem. Val d´Isere är en del av skidområdet Espace Killy, med 155 backar och 350 km pist kan vi alla hitta vår egen favorit! Läs mer om Val d'Isère

Alltid charmerande och välsmakande Skidsemester i Frankrike

Frankrike - där resan startade...

Helt från starten har Frankrike varit i fokus för våra alpresor. Vi har alltid siktat på att erbjuda skidresor till högt belägna skidorter så att du som resenär ska få den bästa upplevelsen och en snösäker skidsemester. 

I Frankrike får du:

  • Frankrike har ikoniska skidorter såsom soliga Alpe d’Huez, Tignes som kan stoltsera med sin glaciär och pulserande Val Thorens. Den sistnämnda skidorten har blivit korad till "världens bästa skidort" flertalet år!

  • Frankrike bjuder på ett stort urval sammanhängande skidområden. Här bygger man orter enbart för skidåkningens skull, vilket gör att man nästan alltid har skidåkningen nära till hands!
  • De franska skidområdena ligger generellt rätt högt, flera ligger på över 3.000 meters höjd.
  • De flesta franska skidorter är uppbyggda runt om skidsystemet, vilket gör att du oftast bor nära pisterna.

  • Är du sugen på fondue, tartiflette eller foie gras? Kanske en créme brûlee till efterrätt? I Frankrike äter man, minst sagt, god mat när du är ute i skidbackarna.

... för att inte tala om att alla skidorter i Frankrike har skidåkning i världsklass! 

Våra mest populära skidorter i Frankrike

Det är riktigt många av våra gäster som väljer en skidresa till Frankrike. Våra absoluta favoriter i Frankrike är Hotel Le Sherpa i Val Thorens, Hotel Le Chamois i Alpe d'Huez och Hotel la Brunerie i Les Deux Alpes.

Franskt vin, fantastisk skidåkning och skidresor i alla prisklasser

Är rubriken något av det du vill uppleva på din skidresa till Frankrike? De förr dystra betongbyarna är nu renoverade till moderna skidorter med fina hotell, chaleter och lägenheter där 80-talets betongkomplex är passé.

Du hittar dock fortfarande skidresor i alla prisklasser, från det fashionabla Val d’Isere med tillgång till ett av världens bäst sammanhängande skidområden till Les Arcs som är helt bilfritt.

Skidåkning i Frankrike

Skidområdena nära den italienska gränsen och omkring Tarentaisedalen hör till klassikerna när det gäller skidorter i Frankrike.

Här hittar du Tignes, Val d’Isere och Val Thorens – skidområden som alla bjuder på fantastiska förhållanden för både skidåkare och snowboardåkare.

Rutinereda skidåkare och livsnjutare har mycket att se fram emot i de franska Alperna. Skidområdet Espace Killy där Val d'Isere och Tignes ligger har världens största gondollift, som svävar 3.032 m över glaciären Grande Motte och bjuder på en unik 360 graders utsikt över alplandskapet.

Skandinavisk skidskola

I Frankrike erbjuder vi skandinavisk skidskola. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Flyg från Arlanda till Frankrike

Flyg från Kastrup till Frankrike

Sol & skidåkning Isere-området

Det fantastiska Isere-området är väl värt ett besök. Här erbjuder vi skidresor till både Alpe d'Huez och Les Deux Alpes. Dessa skidorter har mycket gemensamt, inte minst 300 solskensdagar om året - så kom ihåg solkräm! Dessutom är skidområdena väldigt snösäkra och bjuder på riktigt bra pudersnö. Även afterskin är utöver det vanliga - den är fransk, fartfylld och festlig!

Isere-området bjuder även på något av världens bästa skidåkning på de två stora glaciärerna i skidområdena. Du garanteras alltså skidåkning på upp till 3.600 m.ö.h. Dessutom har Alpe d'Huez kårats till Europas bästa skidområde tre gånger och nästan överallt i Les Deux Alpes bor du med ski-in/ski-out.

Reseförslag till Frankrike

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Du kan även resa till härliga...