Canazei

Faktabox

1220 km pister

468 liftar

331 kmBlå pister
737 kmRöda pister
152 kmSvarta pister

Canazei

Byns höjd 1470 m

Högsta skidåkning 3332 m

Liftkapacitet 507577 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Ciampac

Panorama

500 km pister i Canazei

Skidresor till det gigantiska skidområdet kring Canazei

Canazei är utgångspunkt för ett otroligt 500 kilometer sammanhängande skidsystem med möjlighet till hela 1.200 kilometer bara en busstur bort i det väldiga Superski Dolomiti.

Du kan nyttja dig av hela systemet på ett enda liftkort som även är giltigt för samtliga moderna liftar i området. 

Superski Dolomiti kännetecknas av högkvalitativa pister för skidåkning på alla nivåer. Här finns allt från barnbackar till pister för världscupen och en fantastisk 13 kilometer lång tur ner från Marmalodaglaciären.

Åk på upptäcktsfärd bland områdets 44 bergsbyar, eller beskåda det mytomspunna Sella-massivet. Det är en naturupplevelse utöver det vanliga. Massivet är dessutom ett härligt utflyktsmål till fots, och erbjuder storslagen utsikt.

Barnvänligt på skidresor i Canazei

För dig som tar med barnen på skidresan rekommenderar vi det barnvänliga Bellavista. I det stora skidområdet hittar du lätt backar som är lämpade för skidåkning även för de små.

Om ni skulle tröttna på skidåkning kan ni gå på bio, simma en tur i simhallen, slå ner käglor i bowlinghallen i grannbyn eller åka lite skridskor i ishallen. Det finns även skidskola för de minsta eller dig som vill fila lite extra på skidåkningen.

Läs mer om Canazei här

Hotellkarta

AccommodationTypes

En skidsemester till Canazei

Skidresor och skidsemester i Canazei 

Canazei, beläget mitt i Dolomiterna kännetecknas av solsäkra skidresor till en by välkänd för sin historia av skidsport, gästfrihet och sitt fantastiska läge.

Canazei är omgivet av några av Dolomiternas mest imponerande toppar och själva byn håller samma klass som skidåkningen.

Omgivning och restauranger i Canazei

Byn är större än den normala italienska skidorten, men har trots turismen bevarat sin ursprungliga idylliska atmosfär med smala gator, antika hus, caféer och små specialbutiker.

Prisnivån är något lägre jämfört med andra italienska skidorter och även utbudet vid sidan om skidåkningen är något större. Canazei präglas av en mysig tyroler-stämning utan att vara typiskt hektiskt italienskt - troligen för att orten fortfarande bär spår av att ha tillhört Österrike. 

Den äldre delen av Canazei bjuder på gamla stenhus och en vacker katolsk kyrka. Njut av de autentiska landsbygdsinslagen på ett av de många mysiga matställena, eller bara botanisera bland internationella klädmärken och italienska delikatesser av alla de slag.

TIPS!

Besök El Pael, en restaurang som lägger fokus på hög kvalitet och välarbetat hantverk. Här serveras delikata italienska rätter och sagolika grillrätter à la carte. Värt att framhäva är deras kärlek till vin. Ägaren och sommelieren Roberto Anesi innehar titeln som Italiens bästa sommelier 2017. El Pael och deras gourmet-kvällar och vinsmakningar är absolut värda att besöka! 

Kring lunch kan vi varmt rekommendera restaurangen Baita Fraina som är belägen i terrängen vid foten av Sasslong.

 

Boende under skidresor i Canazei

Vi erbjuder ett brett utbud av boende för skidresor till Canazei. Välj mellan billiga lägenheter eller varför inte ett lyxigare alternativ såsom glamorösa La Perla.

Här finns massor av valmöjligheter!

After ski och uteliv i Canazei

Det finns flera livliga barer och ett par bra klubbar I den centrala delen av Canazei, så den som är på festhumör under skidresan behöver inte känna sig understimulerad.

Da Giulio har riktigt bra drag och passar dig som vill ha full fart på after skin, medan vi rekommenderar Husky Pub för dig som vill ha det lite lugnare men ändå njuta av en öl eller två efter dagens skidåkning.

Vill du veta mer om Canazei?

Kika in vår artikel om skidsemester i Canazei för massivs av matnyttig information. 

Resor till Canazei

Få ett reseförslag till Canazei

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!