Passo Tonale

Skidresor till Passo Tonale och "Adamello Ski"

Välkommen till Passo Tonale och Adamello Ski

I bergspasset mellan Lombardiet och Trentino hittar du denna oupptäckta skidpärla, som tack vare sin unika placering erbjuder varierad skidåkning för både barn och vuxna. Passo Tonale kallas även Pontedilegno-Tonale.

Själva skidområdet, Adamello Ski, ligger i gränslandet mellan Alperna och dolomiterna så du får faktiskt åka skidor över två bergskedjor. Om du är intresserad av siffror så låter 104 kilometer inte så mycket, men i Passo Tonale upplever du aldrig att du är i ett litet området - där finns alltid nya utmaningar.

Passo Tonale har något för alla, men är extra lämpligt för dig som åker på skidsemester med barn.

Läs mer om skidåkningen i Passo Tonale

 

Flyg & transfer på skidresan till Passo Tonale

Vi erbjuder skidresor till Passo Tonale med flyg från Arlanda, Kastrup och Landvetter. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Passo Tonale med flyg från Arlanda

Se skidresor till Passo Tonale med flyg från Kastrup

Se skidresor till Passo Tonale med flyg från Landvetter

Faktabox (Ponte Di Legno - Tonale)

380 km pister

150 liftar

124 kmBlå pister
202 kmRöda pister
54 kmSvarta pister

Passo Tonale

Byns höjd 1883 m

Högsta skidåkning 3000 m

Liftkapacitet 224300 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Bestsellers i Passo Tonale

Skidåkning i Passo Tonale & Pontedilegno-Tonale

Åk skidor på Presena-glaciären - stora leenden och ömma lår är garanterat

Passo Tonale har ett väldigt varierat skidområde. Det finns både något för er som vill ha enklare skidåkning, och något för er som vill utmanas i svarta pister.

Området erbjuder mycket för barn och är därför väldigt populärt för barnfamiljer. På det lokala liftkortet kan du åka skidor i Passo Tonale, Ponte di Legno, Temù och Vermiglio som kallas Adamello ski, vilket består av 104 pistkilometer fördelat på 41 pister: 10 blåa, 6 svarta, 25 röda, samt 28 liftar.

Det finns således något för alla skidnivåer vilket är det som gör området så speciellt. Dessa pisterna tar dig även tillbaka till byn, där du samlas ihop med vänner och familj efter en dag på pisten.

Uppgradera till Super Skirama - få 380 pistkilometer!

Adamello ski är inte relaterat till andra skidområden, men det finns möjlighet att uppgradera ditt liftkort till hela Super Skirama, som ger dig tillgång till 380 pistkilometer. För att komma till de andra områdena är det lättast att ta skidbussen.

Uppgraderingen kan köpas online eller genom att ringa till oss, och gäller för en dag i Super Skirama med kombi-liftkortet.

För er som vill finns det möjlighet att åka till det större området Madonna di Campiglio, som ligger ca 45 minuter med skidbuss ifrån Passo Tonale. Här tog svensken Ingemar Stenmarck sin första världscupsseger 1974. Observera att ni isåfall behöver utöka ert liftkort till Super Skirama!

Tycker du om långa åk med maximal tid i pisten och minimal i liften? Om du nickar med nu så ska du ta liften upp till toppen av glaciären och blicka ut från 3 069 meters höjd. Härifrån kan du åka hela vägen ner till de charmerande byarna Ponte di Legno och Temù på 1 256 meters höjd.

Dina lår kommer att hata dig, men du kommer att älska turen.

Bonusinfo

Den längsta pisten är en opreparerad pist som är 16 kilometer lång - det är helt ok att inte ta den i ett åk.

Läs om byn Passo Tonale här

Om skidorten Passo Tonale

Passo Tonale ger dig och dina barn fantastiska möjligheter - bland annat ski-in / ski-out

Passo Tonales historia

Passo Tonale är en liten, charmerande italiensk alpby med en historia från första världskriget, känt för sitt fantastiska skidområde.

Under första världskriget spelade Passo Tonale en viktigt roll. Uppe på glaciären Presena, där vi nu kan åka skidor, krigade Österrike-Ungern och Italien för att få kontrollen över bergen.

Spåren av kriget kan vi se hör i byn än idag. Det finns bland annat flertalet monument, ett ligger nere vid byn precis vid Vittoria liften (nummer 20 på pistkartan).

Monumentet invigdes 1922 för att sedan utvidgas 1933 och ligger där gränsen mellan Italien och dåvarande Österrike-Ungern var.

Boenden nära pisterna

När du åker till Passo Tonale på skidsemester så bor du på 1 883 meters höjd. Byn är byggd på berget, vilket betyder att du alltid bor nära pisten. Du behöver därför inte bekymra dig för skidbussar eller långa promenader i pjäxor.

Det kommer både du och dina barn att uppskatta! Skidskola med gruppundervisning gäller för barn över 4 år.

Ät gott i Passo Tonale

Italien är ett land som är känt för klassiska maträtter som Spaghetti alla Carbonara och pizza. Passo Tonale är absolut inget undantag!

I Passo Tonale kan du få allt mellan klassisk italiensk mat på Il Foccolare till gourmetmat på Hotell Mirandolas egna restaurang.

Här i byn kan man också finna traditionella rätter från Trentino-området. Byns bästa pizza hittar ni helt klart på La Toretta. På Il Fatta finns även hamburgare med pommes frites för den som vill ta en paus från pastan och pizzan under sin semester.

Afterskitips Passo Tonale

I Passo Tonale finns det många olika afterskiställen som passar allas smakar. På många ställen är det även bara trevligt att man tar med sig sina barn.

Några afterski-favoriter är på Magic Pub, La Botte och La Baracca. För er som söker något med en lugnare stämning när man ska ut på kvällen är El Bait det perfekta stället.

Här erbjuds gratis tapasbuffét vid köp av dricka. Här kan man även få ett härligt samtal med Manuel i baren, som gärna berättar om sitt liv i Milano och om sin stora passion för ost och vin.

Ett annat tips är La Botte, där det vanligtvis är lite mer håll igång om kvällen och där finns även ett större utbud av mat.

Ladda upp på din skidresa

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation vid Sport Hotel Vittoria. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om skidparadiset Passo Tonale?

I vår artikel "En förtrollande härlig skidresa till Passo Tonale" kan du läsa om härliga Passo Tonale!

 

Skidresor 2024/2025 till Passo Tonale med flyg från Arlanda

Skidresor 2024/2025 till Passo Tonale med flyg från Landvetter

Skidresor 2024/2025 till Passo Tonale med flyg från Kastrup

Hotellkarta

AccommodationTypes

I Passo Tonale samarbetar vi med skiduthyrningen Noleggio by Maestri.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Boka skidhyran på MIN BOKNING eller ring till oss på 040-664 70 80 om du behöver hjälp.

MIN BOKNING

Få ett reseförslag till Passo Tonale

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Passo Tonale något för dig?