Saalbach-Hinterglemm

Skidresor till Saalbach-Hinterglemm

Skidområdet Saalbach-Hinterglemm är ett mycket modernt system med ett stort antal liftar som snabbt tar dig runt i det 270 kilometer stora området som träffande kallas Ski Circus.

Nybörjare och familjer har 140 km blå pister, medelgoda skidåkare 110 km röda pister och erfarna åkare 20 km svarta pister. Liftköer är sällsynta och skidåkningen är varierande och speciellt anpassad för barn och mindre vana skidåkare. 

Tillhör du de mer erfarna finns det massor av utmaningar att hämta i skidterrängen som många menar hör till den absoluta toppen bland de österrikiska skidområdena. Bland annat tog Pernilla Wiberg VM-guld här 1991.

Skidåkning till Zell am See

Skidområdet har nyligen blivit utvidgat och gjort att grannområdet Zell am See är förbundet med Saalbach-Hinterglemm.

Från att förr haft 270 km pist att vältra sig i, läggs ytterligare 138 km till liftkortet. Från Saalbach kan du komma till Zell am See med lift och på vägen hem tar du dig tillbaka med buss. 

Fem snabba om Saalbach-Hinterglemm 

  • World Cup skidområde
  • Trevlig by 
  • Bra familjeskidort
  • Bra offpist i Fieberbrunn 
  • Modernt liftsystem

Läs mer om skidåkningen i Saalbach-Hinterglemm här

Läs mer om väder, webcams & snödjup i Saalbach-Hinterglemm här

Flyg & transfer på skidresan till Saalbach-Hinterglemm

Vi erbjuder skidresor till Saalbach-Hinterglemm med flyg från Arlanda och Kastrup. Självklart är transfer till skidorten alltid inkluderad i våra skidresor med flyg.

Se skidresor till Saalbach-Hinterglemm med flyg från Arlanda

Se skidresor till Saalbach-Hinterglemm med flyg från Kastrup

Faktabox

408 km pister

121 liftar

205 kmBlå pister
166 kmRöda pister
37 kmSvarta pister

Saalbach-Hinterglemm

Byns höjd 1003 m

Högsta skidåkning 2020 m

Liftkapacitet 237266 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Schattberg Ost

Wildenkarkogel

Zwölferkogel

Lärchfilzkogel

Zell am See - Kitzsteinhorn alpincenter

Bestsellers i Saalbach-Hinterglemm

Skidåkning i Saalbach-Hinterglemm

Skidområdet Saalbach-Hinterglemm är ett mycket modernt system med ett stort antal liftar som snabbt tar dig runt i det stora området som kallas Skicircus.

Nybörjare och familjer har 140km blå pister, medelgoda skidåkare 110 km röda pister och erfarna åkare 20 km svarta pister.

Liftköer är sällsynta och skidåkningen är varierande och speciellt anpassad för barn och mindre vana skidåkare. Skidområdet har nyligen blivit utvidgat och grannområdet Zell am See är förbundet med Saalbach - Hinterglemm.

Detta innebär att skidåkare har haft 270 km pist att vältra sig i, men nu läggs ytterligare 138 km till i liftkortet - så du totalt har 408 pistkilometer att njuta av!

Från Saalbach kan du komma till Zell am See med lift och på vägen hem tar du dig tillbaka med buss.

Beläget i en dal

Saalbach och Hinterglemm ligger i en dal omringat med höga berg och skidmöjligheter. Leogang och Fiberbrunn ligger på baksidan av de 10 bergstopparna som omringar Saalbach och Hinterglemm.

Om du har lust att avsluta dagen i en annan by kör skidbussar mellan Vorderglemm och hela vägen till Lengau som ligger längst in i bergspasset.

Skidbussarna är helt gratis i och med ditt liftkort och det kör med ca 20 minuters mellanrum under liftarnas öppettider.

Från Saalbach finns det tre huvudliftar som tar er upp på berget. Bernkogelbahn, Kohlmaisgipfelbahn och Schattberg X-press. De är markerade på bykartan och öppnar mellan 08:30 – 09:00.

På 270 km sammanhängande pister är det inte lätt att utse en favorit då utbudet är så stort.

I Skicircus finner du allt från blå, röda och svarta pister och här finns verkligen något för alla.

Tips! Favoritpister i Saalbach & Skicircus

Saalbach och Hinterglemm är två byar som tillsammans med byarna Leogang och Fieberbrunn utgör ett stort skidområde som kallas för Skicircus. Saalbach och Hinterglemm ligger i en dal omringad av höga berg medan Leogang ligger på baksidan av ett av dessa berg.

Från Saalbach finns det tre huvudliftar: Bernkogelbahn, Kohlmaisgipfelnbahn och Schattberg X-Press. Om du känner för att börja och avsluta dagen på ett annat ställe kör skidbussar mellan de olika skidområdena. De avgår ca var 20:e minut under liftarnas öppettider och är gratis om du uppvisar ditt liftkort.

 

Med så många sammanhängande kilometer pist kan det vara svårt att hitta en favorit - men vi vill hjälpa dig lite! Här får du våra favoritpister i de fyra områdena.

SAALBACH: I Saalbach är en av våra favoritpister 2A - Blå. Från toppen av Schattberg Öst hittar du pisten som är en lång och bred blå pist som tar dig till botten av Vorderglemm och till liften Schönleitenbahn. Schönleitenbahn tar dig tillbaka till toppen av Saalbach men på den andra sidan. En annan favorit är Piste 8+8A - Röd. Från toppen av Schattberg West ligger pisten som är en lång röd pist under liften Westgipfelbahn. Pisten tar dig ned till botten av Hinterglemm men tar du Westgipfelbahn upp igen hamnar du på toppen av Saalbach på Schattberg-sidan.

HINTERGLEMM: I Hinterglemm är vår favoritpist Piste 50 - Blå. Längst bort i Hinterglemm finns en suverän blå pist där det sällan är mycket människor. Mitt i pisten ligger Restaurant Walleggalm som även den är en favorit. Win-win! En annan favorit är Piste 146 - Blå. Denna pist tar dig den sista biten från Hinterglemm ned till Saalbach. Pisten går under Bernkogelbah som är en av de tre huvudliftarna från Saalbach. Den är helt underbar på morgonen när den är nypistad. I pisten ligger restaurangen Western Stadl som har en otroligt fin terrass där du kan njuta av solen, utsikten och inte minst en god lunch.

LEOGANG: I Leogang hittar du många bra blå pister, men två klara favoriter är pisterna 212 och 211 som tar dig ända ner till Leogang. Två andra favoriter är piste 206 och 201. Dessa går också ned till Leogang men på motsatt sida från vad 212 och 211 gör. Dessa är också blå pister som slutar med en röd del sista biten.

FIEBERBRUNN: Fieberbrunn kallas egentligen för Österrikes hemliga offpist-mekka. Om du varit i Fieberbrunn förstår du snabbt varför. Möjligheterna är oändliga! Fieberbronn är även ett riktigt bra område när det kommer till pisterna. Vi rekommenderar klart att ta ett åk i piste 105 - Röd. En perfekt bred pist som är ideal för stora carving-svängar!

ZELL AM SEE: Som en liten bonus är Saalbach-Hinterglemm och Zell am See anslutna så du får faktiskt tillgång till mer än 400 km pist på ett liftkort. Du kommer från Saalbach till Zell am See med lift och när du ska tillbaka tar du en buss i fem minuter. 

Skandinavisk barnskidskola

I Hinterglemm erbjuder vi skandinavisk skidskola för barn. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Om skidorten Saalbach-Hinterglemm

Saalbach är känt för sin gemytliga by med små gågator, fina österrikiska restauranger och exklusiva butiker.

I byn Saalbach bor det ca 3,000 invånare, men det finns sängar till hela 18,000 turister som kommer året runt.

Få skidorter slår Saalbach när det gäller afterski. Denna inbjudande skidort har gång på gång blivit utsedd till den bästa och vildaste platsen att fira en väl genomförd skiddag på. Det säger inte så lite! 

I byn finns det också över 40 barer och restauranger som erbjuder allt från traditionella österrikiska måltider till terrasser med pjäxdansande turister.

Saalbach är kanske mest känt för afterskibaren Hinterhag Alm, som från början är en gammal lada på bergssidan. Varje vecka fylls Hinterhag Alm med skidåkare som vill värma strupen med en jägartee, dansa tills svetten rinner eller svalka sig med en öl. Hinterhag Alm är ett måste när du besöker Saalbach! Här bjuds på livemusik och härlig stämning men kom bara ihåg att beställa bord.

Kan du inte få nog så vallfärdar festglada människor vidare i Saalbachs stjärnklara afton. Till slut hamnar de flesta på baren Underbar som också den bjuder på livemusik.

Men Saalbach är så mycket mer än pjäxdans, Glühwein och fest...

Med barnen på semester

Saalbach är en av Europas mest genuina skidorter med mängder av aktiviteter för barn. Trots festliga och intensiva dagar tar man det lugnt i Saalbach. De många restaurangerna i byn välkomnar gärna barnfamiljer.

Vill ni prova något nytt kan vi rekommendera ett besök på restaurang Spielberghaus som är beläget i terrängen. Hit tar man sig med pistmaskin och åker pulka tillbaka.

Byns inkvarteringsmöjligheter är goda och präglas av den atmosfär som gör Österrike så omtyckt. Saalbach doftar av historia och tradition och värdarna på din semesterbostad bidrar till en härlig tyrolerstämning.

Saalbach välkomnar dig, din familj och alla dina vänner!

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Bernkogelbahn. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

 

Skidresor 2024/2025 till Saalbach-Hinterglemm med flyg från Arlanda

Skidresor 2024/2025 till Saalbach-Hinterglemm med flyg från Kastrup

Hotellkarta

AccommodationTypes

Skidhyra i Saalbach-Hinterglemm

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Skidor bronze u. 15 919 919 989
Skidor bronze u. 18 1409 1409 1519
Skidor bronze 1739 1739 1869
Skidor silver 2229 2229 2429
Skidor guld 2719 2719 2969
Skidor och pjäxor bronze u. 15 1249 1249 1349
Skidor och pjäxor bronze u. 18 1939 1939 2079
Skidor och pjäxor bronze 2399 2399 2579
Skidor och pjäxor silver 2889 2889 3139
Skidor och pjäxor guld 3379 3379 3679
Snowboard u. 15 1069 1069 1159
Snowboard u. 18 1709 1709 1859
Snowboard 2129 2129 2319
Snowboard och boots u. 15 1399 1399 1519
Snowboard och boots u. 18 2229 2229 2419
Snowboard och boots 2789 2789 3029
Hjälm 429 429 449

I Saalbach samarbetar vi med Brundl. I Hinterglemm samarbetar vi med Helis ski. Så att du är säker på att ha en skiduthyrning nära ditt boende.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Boka skidhyran på MIN BOKNING eller ring till oss på 040-664 70 80 om du behöver hjälp.

MIN BOKNING

Få ett reseförslag till Saalbach / Hinterglemm

Fyll i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Saalbach något för dig?