Nortlander Ski Tours Skidresor och skidsemester till Alperna

Brett urval 

Hos oss hittar du ett brett utbud av skidresor till de bästa skiddestinationerna i Frankrike, Österrike och Italien.

Oavsett vilken skidresa du köper så får du prisgaranti, tillgång till ev. skandinavisk skidskola på destinationerna och kan naturligtvis känna dig trygg då Nortlander ställt garanti till Kammarkollegiet.

 

Vi erbjuder skidresor med flyg eller kör-själv.

Du kan läsa om de enskilda resmålen genom att klicka på resmålet eller klicka på transportikonerna för att läsa mer om priser och se vårt stora utbud av hotell, chaleter, lägenheter, och Nortlander Hotell 

Frankrike

Alpe d-Huez

"Om solen inte skiner i Alpe d'Huez, är det för att det är natt"

Alpe d´Huez

Byns gamla motto är faktiskt inte långt bort från sanningen. Alpe d´Huez har länge toppat den officiella solstatistiken över skiddestinationer i Alperna.

Courchevel

I Courchevel finns det fantastisk skidåkning oavsett hur god skidåkare du är. Barn och nybörjare har 19 gröna och 19 blå pister att välja på, och för de mer erfarna erbjuds 34 röda och 8 svarta pister.

Courchevel är ett av Alpernas mest exklusiva skidområden, så om du är till lyx och flärd är denna destination något för dig. Man kallar till och med byn vissa gånger för “vintersportens St. Tropez”

La Rosiere

La Rosière är erkänt barnvänligt med mängder av aktiviteter och rabatterade priser. Liftsystemet är effektivt och har nyligen genomgått en större renovering.

La Rosiere

La Rosière är en synnerligen inbjudande fransk doldis som tillhör skidområdet Espace San Bernardo. Hit åker man för att koppla av och för att uppleva ett gemyt som även präglar ortens traditionella arkitektur och dess välkomnande nedfarter. Ändå är området omfattande med 150 kilometer pist att välja mellan. Men även om La Rosière erbjuder skidåkning för såväl nybörjare som mer erfarna åkare dominerar de enklare backarna.

Montgenevre

Montgenevre är beläget på 1860 meters höjd och härifrån har man en vacker panoramautsikt utöver skidområdet. I området kring Montgenevre har man ca 110km pist att vältra sig i.

Montgenevre

På en sydvänd bergsplatå vid gränsen till Italien ligger den lilla franska bergsbyn Montgenevre, som under de senaste åren genomgått en större utbyggnad och fått flera moderna chaletter och hotell. Stämningen är lugn och avslappnad och prisnivån är överkomlig sett genom franska skidglasögon.

Serre Chevalier

Serre Chevalier tillhör de större franska skidområdena. Orten ligger söderöver och kan därför skryta med lite mer sol än de nordligare franska skidområdena, solstatistiken visar över 300 soldagar om året.

Huvuddelen av det 250 kilometer stora Grande Serre Chevalier vetter mot norr vilket innebär att snön ligger kvar trots områdets sydliga placering. Det innebär att solens strålar ger dig en fin solbränna utan att stjäla den dyrbara snön. Skidområdet omfattar de fyra byarna Briancon, Chantemerle, Villeneuv och, Le Monê

Tignes

Barnvänligt i Tignes - ta med barnen på skidresan. Med det breda utbudet av varierad skidåkning, skidskola och barnområde passar Tignes bra även för er som tar med de små på skidresan i Frankrike.

Tignes

En favorit-skidsemester är utan tvekan skidresor till Tignes. Det är ingen slump att vi i 20 år utbildat våra guider här. Detta härliga område bjuder liksom grannbyn Val d´Isère på den absolut bästa skidåkningen i Alperna.

Val d'Ière

Val d´Isere tillhör ett gigantiskt skidområde i franska Alperna med världens modernaste liftsystem. Val d´Isere är en del av skidområdet Espace Killy, med 155 backar och 350 km pist kan vi alla hitta vår egen favorit!

Val d'Isere

I Val d´Isère upplever du en skidsemester där alla behov är tillgodosedda, oavsett om du reser på skidsemester med barn eller vill iväg med vännegruppen. 

 

Val Thorens

Skidresor till Val Thorens innebär en resa till byn som har allt du kan önska av en skidsemester, och är en sann klassiker i de franska Alperna.

Val Thorens

Skidresor i Val Thorens bjuder på skidåkning i världsklass med tre naturligt sammankopplade områden och ett liftsystem som enbart består av effektiva uppfarter. Hela området, som även inkluderar Corchevel och Meribel, bjuder på totalt 600 kilometer pist. Området är med andra ord perfekt för en fantastisk skidsemester.

Österrike

Alpendorf

Alpendorf ligger centralt i Salzburgerland, endast 45 minuters transfer från flygplatsen i Salzburg.
Denna lilla alpby har något för alla, men passar sig kanske allra bäst för familjer, både när det gäller hotell och skidsystemet.

Själva skidområdet består av 44 moderna liftar, gondoler och släpliftar, som tillsammans transporterar dig runt på 120km nypreparerade pister.

En vigtig, och positiv, detalj, är att Alpendorf är en del av Salzburger Sportwelt som tillsammans utgör inte mindre än 350km

Bad Gastein

Skidresor till Bad Gastein innebär en av Europas högsta fallhöjder. Området sträcker sig från 1100 m.ö.h till 2700 och här finns skidåkning för alla, från nybörjare till riktigt fina offpist-möjligheter

Bad Gastein

Afterskin i Bad Gastein, är som afterskin alltid är i Österrike, fantastisk! Österrike är det sanna hemmet för afterski - Bad Gastein är inget undantag. Här är det fullt tryck, i en härlig blandning av österrikisk schlagermusik och skandinavisk feststämning.

Ischgl

En skidsemester till Ischgl, utmärker sig vid att erbjuda mycket mer än bara ett fantastiskt skidområde. Denna berömda skidby, har ett pulserande nattliv med allt vad hjärtat begär.

Ischgl

En skidresa till Ischgl är en skidresa där det finns plats för alla.

Här kan ni inkvartera er som ni vill. Utbudet i Ischgl är stort och varierande. Oavsett om man åker i grupp, parvis eller med familjen finns här ett brett utbud av hotell och lägenheter precis som det skall vara. 

Mayrhofen

Med sin belägenhet endast 8 km längre in i Zillertal dalen än Zell, är Mayrhofen en idealisk utgångspunkt för fantastisk skidåkning.

Mayrhofen

Området kring byn erbjuder 110 km pist fördelade på bägge sidorna av dalen. Utöver en mängd olika pister har Mayrhofen även en ytterst välkänd park för snowboard- och freestyle-åkare.

Byn sjuder också av liv, överdådiga hoteller, fancy restauranger och ett häftigt nattliv

Saalbach Hinterglem

Få skidorter slår Saalbach när det gäller after-ski. Denna inbjudande skidort har gång på gång blivit utsedd till den bästa och vildaste platsen att fira en väl genomförd skiddag på.

Saalbach / Hinterglemm

Skidområdet Saalbach-Hinterglemm är ett mycket modernt system med ett stort antal liftar som snabbt tar dig runt i det 200 kilometer stora området som träffande kallas Ski Circus.

Liftköer är sällsynta och skidåkningen är varierande och speciellt anpassad för barn och mindre vana skidåkare.

Schladming

VM-byn Schladming ligger centralt beläget i Dachstein-Tauern och är utan tvivel en av Österrikes bästa skidorter.

Schladming

I Schladming finner du enastående skidåkning för såväl nybörjare som erfarna åkare. Därtill har du här Europas största afterski med den klassiska österrikiska stämningen.

St. Anton

St. Anton är utan tvekan Österrikes legendariska tungviktare. St Anton har ett stort skidområde med ett brett utbud av åkning, men är en favorit bland duktiga skidåkare, inte så konstigt med det stora utbudet av pist- och offpiståkning!

St. Anton

Sankt Anton, Stanton eller bara Anton. Kärt barn har många namn och om du gillar Österrike, kommer du att älska skidresor till St Anton.

Här finner du inte bara ett av världens mest eftertraktade skidområde, men också afterski, som du aldrig upplevt den förr.

Sölden

Sölden erbjuder en imponerande hög snösäkerhet, även mot slutet av säsongen.

Sölden

Sölden är en klassisk skidort som fortfarande utvecklas och är högaktuell. Här erbjuds både skidåkning på glaciär och i vanliga pister och huvuddelen av nedfarterna ligger på höjder över 2000 meter.

Wagrain

Wagrain är en väldigt mångsidig ort med ett skidområde som inte är så krävande och ett byliv som är lite lugnt och stilla, så denna destination passar utmärkt för barnfamiljer.

Wagrain

Området är barnvänligt men har också möjlighet för att ge mamma och pappa utmaningar i det 350 km stora pistområdet.

Barnen kan under tiden vara i den skandinaviska skidskolan som fungerar både som barnpassning och pedagogisk träning för de små.

Zell am See

"Europa Sport Region" är namnet på Zell am Sees 130km stora skidområde, med allt från gröna nedfarter för nybörjare till ett flertal svarta för den avancerade åkaren.

Zell am See

I övrigt är det en av Österrikes mest kända skidorter med internationell atmosfär och ett stort utbud av aktiviteter efter skiddagens slut.

Här finns bla. en ishall, inomhusbad och kegelbahn (typ av bowling). Stämningen är avslappnad och centrum är bilfri vilket gör Zell am See lämpligt för barnfamiljer.

Zell am Ziller

Totalt erbjuder området hela 639 kilometer pist vilket är jämförbart med många franska skidområden. Skillnaden är att pisterna i Österrike är något lättare.

Zell am Ziller tillhör de något större österrikiska skidorterna med cirka 4000 invånare under lågsäsong.

Orten är belägen i ett naturskönt område med floden Ziller vackert slingrande genom byn. Prisnivån här är ganska låg jämfört med andra österrikiska skidorter.

Italien

Canazei

Canazei, beläget mitt i Dolomiterna kännetecknas av solsäkra skidresor till en by välkänd för sin historia av skidsport, gästfrihet och sitt fantastiska läge.

Canazei

Canazei är utgångspunkt för otroliga 500km sammanhängande pist, med möjlighet till hela 1200km med bara en busstur bort i det väldiga Superski Dolomiti. 

Cervinia

Det fenomenala skidområdet binder samman Cervinia med Valtournenche och Zermatt och liftsystemet har nyligen utökats med sex liftar, varav en direktförbindelse till Valtournenche.

Cervinia

 Huvuddelen av nedfarterna i Cervinia är för nybörjare och medelgoda åkare. Pisterna är imponerande med hela 22 kilometer som längsta nedfart. Möjligheterna till off-pist och heli-skiing för både erfarna åkare såsom nybörjare är vidare fantastiska i Cervinia.

Livigno

Livigno är en harmonisk blandning av nytt och gammalt, med både god skidåkning och goda shoppingmöjligheter.

Livigno

Livignos status som skattefri zon är vida känd. Vad man ofta glömmer är den fina skidåkning som också erbjuds här.

Pisterna på de två bergssidorna, Carosello och Mottolino, är välpreparerade och backarna går hela vägen ner till byn.

Gressoney

Gressoney är idealt för dig som önskar en skidsemester där fokus ligger på skidåkning och avslappning. Gressoney är en liten men behaglig by, uppdelat i två olika bydelar; Gressoney-La-Trinité och Gressoney-Saint-Jean.

Gressoney

Från bydelen belägen högst upp, Gressoney-La-Trinité, har du tillgång till hela skidområdet, som innebär 180 km pister som ligger mellan 1200 och 1640 meters höjd.  

Passo Tonale

När du åker till Passo Tonale på skidsemester så bor du på 1 883 meters höjd. Byn är byggd på berget, vilket betyder att du alltid bor nära pisten.

Passo Tonale

Tycker du om långa åk med maximal tid i pisten och minimal i liften? Om du nickar nu så ska du ta liften upp till toppen av glaciären och blicka ut från 3 016 meters höjd.

Härifrån kan du åka hela vägen ner till de charmerande byarna Ponte di Legno och Temo på 1 150 meters höjd.

Sauze d'Oulx

Skidområdet Sauze d´Oulx ligger till största delen beläget under trädgränsen vilket ger fantastiska skogspister och mysigt belägna restauranger. Området erbjuder främst lite lättare skidåkning även om här också finns fina offpist-möjligheter.

Sauze d'Oulx

Sauze d´Oulx är en trevlig by, där smågatorna slingrar sig genom centrum och erbjuder små caféer, barer och restauranger med lokala vin och maträtter.

Byn passar de resenärer som vill ha en mysig och gemytlig by kombinerat med riktigt bra

Sestriere

Sestriere är klassisk skidåkning I Italien på 2035 meters höjd centralt I det 400 km stora skidområdet Via Lattea (Vintergatan). Hela området präglas av de breda pisterna som Italien är känt för.

Sestriere

Fick du inte nog av skidåkningen under dagen så bjuder Sestriére även upp till dans efter mörkrets fall! Sestrieres uteliv myllrar av bar

Val Gardena

Val Gardena ligger i hjärtat av de italienska Dolomitter, och är utnämnt till en av världens 10 bästa skidsport-resorter.

Val Gardena

I Val Gardena hittar du både bra skidåkning och trevliga boenden, paketerat i en naturskön miljö.

Skidområdet är en del av det stora ‘Superski Dolomiti’ området, som i sin helhet består av 1200km pis

Passo di Legno

Låt oss hjälpa dig hitta din skidresa till Alperna.
Skriv eller ring på 040 - 664 70 80.