Les Deux Alpes

Snösäkert resmål med glaciärskidåkning Les Deux Alpes

De 7 viktigaste anledningarna att åka på skidresa till Les Deux Alpes i Frankrike:

  • Snösäkert och skidåkning i världsklass!
  • Ett paradis för offpist-åkaren.
  • Det finns 18 offpist-rutter, bra höjd och massor av pudersnö.
  • Skidåkning från glaciären på 3 600 m.ö.h. med en fallhöjd till 1 350 m.ö.h.
  • Bra skidort för vännerna, familjen och barnen.
  • Högt beläget - så att du är garanterad bra snö under resan.
  • Härlig by där nästan allt boende ligger med ski-in/ski-out.

Snösäkert och högt beläget skidparadis med glaciär för alla åkare. 

Les Deux Alpes är ett fantastiskt skidområde för dig som är en entusiastisk skidåkare. Det är ett snösäkert område och här kan du också hitta Frankrikes största glaciär på 3 600 meters höjd. Både ortens höjd och denna glaciär garanterar dig härlig skidåkning året runt. Les Deux Alpes ligger i södra Frankrike vilket garanterar dig massor av soldagar.

Läs mer om Les Deux Alpes

Fakta om Les Deux Alpes

222 km pister

58 liftar

130 kmBlå pister
58 kmRöda pister
34 kmSvarta pister

Les Deux Alpes

Byns höjd 1650 m

Högsta skidåkning 3600 m

Liftkapacitet 60000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 16 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Våra mest populära boenden i Les Deux Alpes

Snösäkert område Skidåkningen i Les Deux Alpes

Les Deux Alpes – ett av Frankrikes äldsta områden.  

En saknad vän är äntligen tillbaka. År 1991 gjorde Nortlander sin första resa just till denna franska pärla och vi är riktigt glada att åter få ha Les Deux Alpes tillbaka på programmet.

Les Deux Alpes är ett fantastiskt skidområde för dig som är en entusiastisk skidåkare. Det är ett snösäkert område och här kan du också hitta Frankrikes största glaciär på 3 600 meters höjd. Både ortens höjd och denna glaciär garanterar dig härlig skidåkning året runt. Les Deux Alpes ligger i södra Frankrike vilket garanterar dig massor av soldagar. Med en gedigen fallhöjd på 2 300 meter finns det massor av varierad skidåkning för alla typer av skidåkare. Är man en bra åkare och redo för en riktig utmaning kan man åka från glaciärens topp på 3 600 m.ö.h. ned till byn Mont de Lans som ligger på 1 300 m.ö.h. utan att behöva åka en enda lift. Les Deux Alpes är en trevlig, avlång by med ski-in/ski-out från nästan alla hotell. I byn hittar du också ett brett urval av franska restauranger, butiker, barer och afterski.

Skidområdet är ca 225 km stort med 14 svarta, 18 röda, 45 blå och 27 gröna pister. Dessutom hittar du 18 offpist-rutter. Längs bergskammen mot det stora bergsområdet finns det massor av pister och liftar som är gröna, blå och röda. Gröna pister är inte så vanligt i de franska alperna. Detta gör att området är anpassat för alla åkare - särskilt för nybörjare. Området ”bjuder” också på 5 liftar som inte kräver liftkort. Vart du än vänder huvudet så ser du vackra alptoppar så du har alltid en vacker utsikt. Området ligger i Isére, i hjärtat av Ecrins, mitt i Oisans-regionen. Själva byn ligger på 1 650 m.ö.h. och är tillsammans med Chamonix ett av de äldsta skidområdena i Frankrike.

2 dagars skidåkning i Alpe d'Huez

När du åker på en skidresa till Les Deux Alpes är 2 dagars skidåkning i Alpe d'Huez inkluderat i liftkortet. Bussen dit kostar ca 17 Euro tur/retur och går på onsdagar och torsdagar.

Från nybörjare till expert

Nybörjare och familjer med yngre barn kan utan problem åka på skidresa till Les Deux Alpes och få en fantastisk resa. Då både resmålet och byn är högt beläget får du bra snöförhållanden vilket brukar resultera i en succé. Det finns många gröna och blå pister vilket ger nybörjaren ett brett utbud att utforska. Vi kan speciellt rekommendera Jandri som är en blå pist som startar på 3 200 meters höjd och går hela vägen ned till byn. Är du en erfaren skidåkare, är intresserad av offpist och branta backar är detta det rätta stället för dig. Här har du en av de största offpist- och freeride-områdena. Det är möjigt att göra en utflykt till La Grave och är offpist-åkning det du brinner för kan jag garantera att den står på din ”bucket-list”. Vi rekommenderar att du tar en offpist-guide med på turen – det ger alltid det lilla extra.

Är det utmaning du söker och de svarta pisterna du trivs bäst i så kan du prova La Valentin, Bellecombe, La Fée och Le Super Diable som är branta och garanterat ger dig en utmaning. I området hittar du också en hel del slalom-portar, tidtagnings-åk och en ny snowpark.

Les Deux Alpes ligger inte så långt ifrån Alpe d´Huez och de har länge snackat om att bygga ihop dessa två fantastiska områden, men den liften väntar vi ännu på.

Charmerande alpby Byn Les Deux Alpes

Les Deux Alpes är en riktigt mysig alpby med en imponerande utsikt över vackra bergstoppar. Byn är en blandning av autentisk fransk lanthandel, franska små trästugor och hotell. Byn erbjuder allt ifrån de mest autentiska franska hotellen till en del av de större hotellen som har haft större fokus på kapacitet än det klassiskt, gemytliga och autentiska franska hotellkonceptet. Byn är en avlång by som är ca 2 km lång. Detta gör det effektivt för dig som skidåkare då du aldrig har långt till pist eller lift. Utanför pisten har du ett stort urval av barer, pubar, sportbarer och traditionell afterski.

Byn erbjuder också en rad restauranger och creperier med mat ifrån den franska köket. Givetvis har du heller inte långt att gå för att få tag på en klassisk burgare, pizza eller en god salad - både att äta på plats eller ta med dig hem som take-away.

Väl i Frankrike måste ju det klassiska och traditionella Savoyard-köket provas. En skidresa till Frankrike utan Raclette, Tartiflette eller Fondue räknas inte som en skidresa. Byn har såklart också ett brett utbud av sportbutiker så har du glömt något kan det alltid kompletteras.

Vi rekommenderar att bo på Hotel La Brunerie som ligger perfekt placerat mitt i Les Deux Alpes!

Vi vill göra dig uppmärksam på att barer, butiker, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Våra boenden i Les Deux Alpes

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Les Deux Alpes

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du säkert också... Är Les Deux Alpes något för dig?