Sestriere

Skidresor till Sestriere

Skidresor och skidsemester i Sestriére

Sestriere är klassisk skidåkning i Italien på 2035 meters höjd som är beläget centralt i det 400 pistkilometer stora skidområdet Via Lattea (Vintergatan). Hela området präglas av de breda pisterna som Italien är känt för. 

Skidskola i Sestriere under din skidresa

Nortlander samarbetar med ledande lokala skidskolor i Italien för att kunna erbjuda skidskola. Detta är perfekt om du känner dig lite rostig och vill fräscha upp din skidåkning.

 

Fem snabba om Sestriere

  • Breda boulevarder
  • Stort skidområde
  • Varierad skidåkning
  • Skidåkning till Frankrike
  • Tidigare OS-värdby

Läs mer om skidåkningen i Sestriere här

 

Faktabox

400 km pister

70 liftar

96 kmBlå pister
220 kmRöda pister
84 kmSvarta pister

Sestriere

Byns höjd 2035 m

Högsta skidåkning 2823 m

Liftkapacitet 72809 per/t

Offpist Ja

Längsta nedfart 9 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Offpist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Trebials Valle

Citroc

Jolly

Trebials monte

Sestriere by

Våra mest populära boenden i Sestriere

Skidområdet Sestriere

Sestriere erbjuder en klassisk skidsemester i härlig italiensk miljö

Sestriere är en del av skidsportsområdet Via Lattea - italienska för The Milky Way.

Förrutom Sestriere är Sansicario, Sauze d'Oulx, Cesana, Claviere och Montgenèvre delar av Via Lattea. Via Lattea har sammanlagt över 400 km pist, som till stor del består av röda pister, men man hittar även många blå och svarta pister.

Sestrieres höga placering på 2035 meters höjd ger väldigt bra förutsättning för goda snöförhållanden. Dessutom är 120 pister utrustade med snökanoner.

Vänligen observera: Det lokala liftkortet i Sestriere ingår det totalt 315 pistkilometer, men när du köper ett liftkort i sex, sju eller 8 dagar får du även möjlighet att åka 1 dag gratis i Montgenèvre som ger dig tillgång till alla 400 pistkilometer. Det är även i Montgenèvre som fun-parken ligger!

En skidresa till Sestriére bjuder på snösäker och varierande skidåkning med en fantastisk skogspist ned till Sauze d´Oulx.

Från Claviere, som ligger på gränsen till Frankrike, finns förbindelse med det franska skidområdet Montgenèvre. 

Läs om byn Sestriere här

Om skidorten Sestriere

Sestriere är en mindre italiensk alpby belägen nordväst om Turin och nära den franska gränsen.

Historia

Denna skidort är den högst belägna av de sex orterna tillhörande skidområdet Via Lattea. Byn omges av höga bergstoppar och ett lättåtkomligt skidsystem.

Sestriere grundades på initiativ av Giovanni Agnelli, som är det italienska bilmärket FIAT's grundare. De två ikoniska hotelltornen i byn byggdes av FIAT-familjen på 1930-talet för att deras fabriksanställda skulle ha en semesterort och detta blev starten till alpbyn Sestriere.

Dessa två torn kännetecknar byn sedan flera år tillbaka och gör att man kan känna igen byn hela vägen från toppen av franska delen av Via Lattea-systemet.

Hotell och lägenheter i Sestriere

I Sestriére erbjuder vi ett brett utbud av olika hotell, skidlägenheter och chaletlägenheter för era skidresor. Priserna varierar i prisklass, så du kan sätta ihop din skidsemester efter dina egna behov, billigt boende eller mer exklusivt - du väljer!

Shopping och restauranger i Sestriere

Sestriere har ett brett utbud av barer, restauranger, kläd och skidbutiker. 

De mysiga små restaurangerna serverar vällagad pasta och pizza I världsklass. Dessutom finns bra mataffärer för dig som lagar egen mat.

Därutöver kan man på alla restauranger hitta Limoncello som är en klassisk italiensk likör. Annars serveras ofta även Génépi som är en traditionell italiensk likör gjord på en blomma med samma namn som likören.

 

 

Afterski och uteliv i Sestriere, byn är mer än bara skidresor!

Sestrieres uteliv myllrar av barer och after ski. Här finns bland annat flügel och shots, till priser som gör det roligt att festa.

Det är inte alls omöjligt att du slipper undan med tre kalla öl för under tio euro! Den största nattklubben är Discoteca Tabata, med plats för 1500 pers och tryck varje kväll är det ingen tvekan om att Sestriere passar för dig som gillar ett hektiskt nattliv.

Inrett med mindre avdelningar och ett hav av stolar och bord kring dansgolvet har Tabata, liksom resten av Sestriere, tagit fram billiga priser. Hit går vi när vi vill festa hela natten.

Ta med barnen på skidresa i Sestriere

De breda och lättframkomliga pisterna gör detta vackra område till en perfekt destination för barnfamiljer som har minstingarna med på skidsemestern för första gången.

Ladda upp på skidresan

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation vid Hotel Cristallo. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om Sestriere?

Läs gärna dessa två artiklar om skidpärlan Sestriere!

 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Sestriere

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Sestriere något för dig?