Österrike, Saalbach-Hinterglemm

Heart Hotel Pinzgauerhof

Halvpension

Fakta

Om Heart Hotel Pinzgauerhof

På vårt något äldre Heart Hotel Pinzgauerhof bor du med halvpension och med skidåkning precis utanför dörren på ett perfekt läge i hjärtat av Hinterglemm. Här bor du nära skidåkningen på din skidsemester.

Hotellet är ett av våra Heart Hotel som primärt drivs av vår egen svenska och danska hotellpersonal som serverar en god halvpension och levererar service med skandinavisk trivsel och charm.

Trivsamt & charmigt hotell

Hotellet är absolut inte ett lyxhotell, men det behöver det inte heller vara för att du ska få en härlig skidsemester. Hotellet är av det äldre slaget med lampor från 80-talet och trämöbler, men det skapar en autentisk stämning och en trivsam atmosfär.

Bo nära skidåkningen i Saalbach-Hinterglemm
När du bor på Heart Hotel Pinzgauerhof bor du precis vid pisten. Vid normala (snö)förhållanden har du ynka 50 meter till skidåkningen och därför vågar vi kalla det för ett hotell med ski-in/ski-out.

Läget är det absolut bästa med hotellet. Det ligger centralt i Hinterglemm och i närheten av byns mysiga restauranger, caféer och barer.

Dessutom är läget perfekt när det kommer till klassisk österrikisk afterski. En liten bit upp i pisten ligger nämligen den stora afterskibaren ‘Goaßstall’ som varje dag öppnas av ‘den glada geten’ som bjuder upp till dans.

Halvpension på skidsemestern

Långa skidåkardagar kräver ordentlig påfyllning av energidepåerna och det tar vi självklart hand om. Varje dag serveras det en rejäl frukostbuffé och på kvällarna skapar våra egna kockar en välsmakande trerätters meny.

Efter middagen kan ni fortsätta ert goda umgänge i hotellets egen trevliga bar där det bland annat serveras gott kaffe, läckra drinkar, lokala viner, öl och vatten.

Allergier & matpreferenser

På våra Heart Hotel kan vi garantera dig en god meny även om du är allergisk mot gluten, nötter, mjölk eller laktos samt om du är vegetarian, vegan eller pescetarian.

För dig som är mjölkallergiker, laktosintolerant, vegan, vegetarian eller pescetarian serveras vår vegetariska meny som är helt vegansk.

För att vi ska kunna tillmötesgå vegetariskt alternativ eller anpassa vår meny vid eventuell allergi ska detta informeras om vid bokning av resan. Var uppmärksam på att om vegetarisk eller specialkost önskas kommer det vara gällande under skidresans alla middagar på hotellet.

Om du har någon annan allergi eller matpreferens än ovan nämnda så är du välkommen att kontakta oss på info@nortlander.se så undersöker vi möjligheterna för specialkost närmare.

Ankomst & avresa

Vid ankomst till Heart Hotel Pinzgauerhof kommer det mellan kl. 18.00 och 20.00 att bjudas på en kvällsbuffé bestående av en varmrätt, sallad, pålägg, ost och bröd samt något sött att runda av med. För de gäster som ankommer senare på dagen bjuder vi på soppa och bröd i tidsrummet 21.30-22.30.

Om du ankommer tidigt på morgonen är det möjligt att köpa till en god frukostbuffé. Priset är 18 € per vuxen och 10 € per barn (t.o.m. 12 år). Det går att njuta av frukostbuffén mellan kl. 07:30 och 09:30.

På avresedagen är den sista måltiden på hotellet frukostbuffén. Det är dock möjligt att köpa med en smörgås till resan hem.

Internet

Hotellet har ett nyinstallerat WiFi-system som täcker hela hotellet. Trots detta bör vi göra er uppmärksamma på att vi är i Alperna och infrastrukturen gällande internet har generellt en begränsad kapacitet.

Information för dig som kör själv

Om du tar bilen till Saalbach-Hinterglemm så var uppmärksam på att inte köra till Zell am See utan till Hinterglemm. I Zell am See finns det nämligen ett annat hotell med samma namn, alltså Hotel Pinzgauerhof, som inte är vårt. Detta gemensamma namn har ibland skapat lite komplikationer för både våra och deras gäster som ankommer i bil. Så återigen - oss hittar du i Hinterglemm.

Hotellet erbjuder inte gratis parkering men har några få parkeringsplatser som kostar 12 € per dag. Det finns även ett parkeringshus precis vid hotellet där man betalar 109 € för en hel vecka.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Turistinformationen. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

På Heart Hotel Pinzgauerhof får du:

  • Halvpension & skandinavisk personal
  • Fantastiskt läge
  • Trivsel och äkta österrikisk charm
  • Möjlighet att parkera i ett närliggande parkeringshus mot betalning

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar mellan 0,50 EUR – 4,50 EUR. Maximalt 31,50 EUR kommer därför att debiteras och detta är vid en veckas vistelse på ett 5-stjärnigt hotell. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Avstånd

Avstånd till pist : 50 m

Avstånd till lift: 50 m

Avstånd till centrum : 0 m

Avstånd till shopping: 50 m

Avstånd till skidbuss: 500 m

Avstånd till skiduthyrning: 100 m

Rum

Wifi på rummet Ja

Dusch eller badkar Ja

Toalett Ja

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Glutenfri mat Ja

Halvpension Ja

Faciliteter

Barnsäng: Ja

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

WiFi: Ja

Enkelrum med balkong

Enkelrum för en person med enkelsäng, balkong och badrum med toalett och dusch. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar

Enkelrum med balkong och möjlighet till 1 extrabädd

Enkelrum för en person med enkelsäng, balkong och badrum med toalett och dusch. Det är möjligt att ordna med en extrabädd så att två personer kan sova i rummet.
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 

Dubbelrum

Dubbelrum med toalett och dusch eller badkar.
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med balkong

Dubbelrum för två personer med balkong samt badrum med toalett och dusch eller badkar.
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar

Dubbelrum med snedvägg och balkong och möjlighet till 1 extrabädd

Dubbelrum för två personer med balkong samt badrum med toalett och dusch. Det är möjligt att ordna med en extrabädd så att tre personer kan sova i rummet. Vänligen uppmärksamma att rummet har snedtak.
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 

Dubbelrum med 2 enkelsängar

Dubbelrum för två personer med två separata sängar samt badrum med toalett och dusch. 
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

3-bäddsrum

Trippelrum för tre personer bestående av en dubbelsäng samt en enkelsäng, alternativt tre enkelsängar. Badrum med toalett och dusch.
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar


3-bäddsrum med balkong

Hotellrum för tre personer med en dubbelsäng och en enkelsäng. I några rum är det istället tre enkelsängar. I rummet finns ett badrum med toalett och dusch samt en balkong. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 


3-bäddsrum med snedtak och balkong

Hotellrum för tre personer med en dubbelsäng och en enkelsäng. I några rum är det istället tre enkelsängar. I rummet finns ett badrum med toalett och dusch samt en balkong. Vänligen uppmärksamma att rummet har snedtak. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar


4-bäddsrum med balkong - dubbelsäng och våningsäng

Hotellrum för fyra personer med en dubbelsäng och en våningssäng. I rummet finns även ett badrum med toalett och dusch samt balkong. Vänligen uppmärksamma att våningsängen är 200 centimeter lång. 
Balkong – Sängkläder- Dusch och toalett – Handdukar 


5-bäddsrum med 3 enkelsängar och våningsäng

Familjerum perfekt till två vuxna och tre barn. Rummet består av en dubbelsäng, som kan separeras till två enkelsängar, en våningsäng och en enkelsäng samt badrum med toalett och badkar.
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar 

10-bäddsrum fördelat på 3 rum

Större hotellrum med plats för upp till tio personer. Hotellrummet består av tre rum, ett med dubbelsäng och våningsäng, ett med dubbelsäng och ett med två dubbelsängar och en sittgrupp. Totalt finns det ett badrum med dusch & toalett. 
Sängkläder - Dusch och toalett – Handdukar

AccommodationTypes