Möt "Die Nortländer"

Har du hört talas om “Die Nortländer”?

Varje år runt december börjar skidglada svenskar och danskar åka på skidresor till Alperna. Vi är själva en del av dem. Vi invaderar hotell, pister, restauranger och afterskiställen.

Vi är alla olika människor och skidåkare - men likväl är det några skid-stereotyper som hela tiden upprepar sig. Vissa känner vi igen hos våra vänner, vissa kan vi identifiera med oss själva och andra är de personlighetsdrag som framträder i olika situationer.

Detta är Die Nortländer - nordlänningarna som åker på skidresa till Alperna.

Känner du igen dig med att förnuftet lämnas hemma när du åker på skidresa? Stämningen blir lite mer lös och plötsligt kommer du på dig själv med att du sjunger med i schlagerhits som Anton aus Tyrol medan du dricker Jägermeister från en skida?

Eller när din tävlingsgen är turboladdad och du bara måste komma ner för pisten först... och in i liften... och ur liften... och att du dessutom lyckas berätta för alla som bryr sig om att höra om dagens prestationer, a.k.a. din toppfart i den svarta pisten?

Eller har du släpat med dig din vän som inte är någon vidare skidåkare och hen kanske inte har allt under kontroll – inte ens efter femte gången hen åker skidor?

Vi skidåkare har alla varit där... vi känner igen dem...

… och vi älskar dem!

Vi tror på att de flesta skidåkare kan identifiera sig med eller känna till åtminstone en av de åtta “Die Nortländer”-typerna.

Se trailern till “Die Nortländer” här och möt dem på din nästa skidresa.

Frågan är: VILKEN SKIDÅKARTYP ÄR DU? Gör testet och ta reda på det nu.

GÖR TESTET NU

Reseförslag på din nästa skidresa

Alperna väntar på dig!

Börja drömma om vita alptoppar, förstklassig skidåkning och enastående upplevelser i Alperna - redan idag! Fyll i formuläret så hjälper vi dig med vinterns skidresa.