Frankrike, Les Menuires

Les Chalets du Soleil

Det finns tyvärr inga lediga rum på detta hotell den valda perioden

Fakta

Om Les Chalets du Soleil

Välkommen till världens bästa skidområde och Les Chalets du Soleil. Här bor du på det perfekta läget med ski-in/ski-out.

Charmiga Les Chalets du Soleil är byggt i äkta klassisk chalet-stil med trä och sten överallt. Här kan du njuta av den vackra panoramautsikten över de snöklädda bergen i de tre dalarna.

Ski-in/ski-out

Les Chalets du Soleil ligger precis nedanför pisten på 2.000 meters höjd. Här behöver du alltså varken gå långt i dina pjäxor eller släpa dina skidor, för här bor du helt enkelt med ski-in/ski-out. Det finns inget bättre om du frågar oss!

Vänligen uppmärksamma att Les Chalets du Soleil är en större grupp chaleter och avståndet till pisten kan därför variera beroende på vilket chalet man bor i.

Om du vill “äta dig igenom” Les Menuires på skidresan ligger centrum 1.500 meter från Les Chalets du Soleil. I centrum finns ett hav av olika restauranger, barer och shoppingmöjligheter. Det finns alltså gott om möjlgiheter att smaka på de traditionella Savoyard-rätterna och de lokala vinerna. Känner du att 1.500 meter är för långt så behöver du inte börja svettas redan. Det ligger nämligen en busshållplats till en gratis shuttlebuss till centrum precis utanför dörren.

Sätter du pris på hemlagade måltider ligger livsmedelsbutiken bara 400 meter från Les Chalets du Soleil. Här finns gott om möjligheter att inspireras till att laga god mat på franska specialiteter till familjen eller vännerna.

Vill du ha nybakat bröd till frukost? Då kan du beställa bageriservice varje dag kl. 08.00-10.00 mot betalning. Det enda du behöver göra är att informera receptionen om detta i förhand.

Chaletlägenheter med plats för alla

Här på Les Chalets du Soleil kan du njuta av ditt morgonkaffe med en fantastisk utsikt över de snöklädda bergen. Lägenheterna har nämligen balkong med panoramautsikt och det finns inget bättre än att vakna upp till snöklädda berg. Lägenheterna uppfyller alla skidgästers krav och dessutom är de väldigt trevliga.

På Les Chalets du Soleil finns två typer av lägenheter. Den ena typen kallas “Les Contemporains” och är inredd i en modern och trendig stil. När du bor i denna typ av lägenhet har du tillgång till hamam och bastu där du kan mjuka upp din kropp efter en lång dag i backen. Den andra typen av lägenhet kallas “Les Authentiques” och är inredd i en klassisk och traditionell alpstil med trädekorationer och öppen spis. I båda typerna kan det bo 5-12 personer så du kan bjuda med familjen, svärföräldrarna eller vännerna utan problem. Här finns det plats för alla i perfekta miljöer för att skapa fina minnen på skidresan.

I lägenheterna finns det ett vardagsrum med TV och mjuka möbler. Rummet är perfekt för att samla dina vänner eller hela familjen och ta en hemmablandad kvällsdrink, spela brädspel eller prata om dagens skidåkning. I köket finns allt du behöver för att laga god mat. Köket är välutrustat med bland annat diskmaskin, mikrovågsugn, spis, kylskåp och frys.

Bra att veta

Här behöver du inte stoppa ner fötterna i ett par kalla pjäxor på morgonen. När du kommer hem från dagens skidåkning kan du nämligen hänga pjäxorna på pjäxvärmarna och hänga skidorna i skidstället.

Om du ankommer i bil till Les Menuires kan du parkera vid Les Chalets du Soleil. Om du ankommer i elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid den allmänna parkeringen Parking De La Croisette men det finns även fler i byn. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Turistskatt betalas på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar. Det är den officiella hotellklassificeringen och destinationen som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Vi ses i Les Menuires på Les Chalets du Soleil på årets skidsemester med Nortlander.

Avstånd

Avstånd till pist : 50 m

Avstånd till lift: 300 m

Avstånd till centrum : 1500 m

Avstånd till shopping: 300 m

Avstånd till skidbuss: 0 m

Avstånd till skiduthyrning: 200 m

Rum

Balkong / Terrass Ja

TV Ja

Slutstädning Ja

Kaffemaskin Ja

Hårtork Ja

Vattenkokare Ja

Dusch eller badkar Ja

Toalett Ja

Kylskåp Ja

Sängkläder Ja

Handdukar Ja

Ugn Ja

Kokplatta Ja

Diskmaskin Ja

Wifi i lägenhet Ja

Mikrovågsugn Ja

Kökshanddukar Ja

Mat och dryck

Minimarknad Ja

Faciliteter

Barnsäng: On request

Bastu: Ja

Handikappvänligt: Ja

Parkering (mot betalning): 65€ /week

Reception: Ja

Rengöring, förutom kök: Ja

Visa mer

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

Solterrass: Ja

Sällskapsdjur (på förfrågan): 80€ /week

Wellness: Ja

WiFi: Ja

Ångbastu: Ja

2-rumslägenhet m. sovalkov 4-5 personer, "Les Contemporains"

Modernt inredd lägenhet på ca 39 kvm som består av ett sovrum med en dubbelsäng, en sovalkov med två enkelsängar, ett vardagsrum med en bäddsoffa för en person samt ett badrum med badkar och separat toalett. Lägenheten har balkong eller terrass.

2-rumslägenhet 4-6 personer, "Les Authentiques"

Klassiskt inredd alplägenhet på ca 41 kvm som består av ett sovrum med en dubbelsäng eller två enkelsängar, en sovhörna med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för 2 personer samt ett badrum med badkar och separat toalett. Lägenheten har balkong eller terrass.

3-rumslägenhet 4-6 personer, "Les Contemporains"

Modernt inredd lägenhet på ca 48 kvm som består av ett sovrum med en dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer samt ett badrum med badkar och separat toalett. Lägenheten har balkong eller terrass.

3-rumslägenhet 4-6 personer, "Les Authentiques"

Klassiskt inredd alplägenhet på ca 51 kvm som består av ett sovrum med en dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer samt ett badrum med badkar och separat toalett. Lägenheten har balkong.

4-rumslägenhet 6-7 personer, "Les Contemporains"

Modernt inredd lägenhet på ca 62 kvm som består av ett sovrum med en dubbelsäng, två sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med en bäddsoffa för en person, ett badrum med badkar och toalett samt ett badrum med dusch och separat toalett. Lägenheten har balkong eller terrass.

3-rumslägenhet m. sovalkov 6-8 personer, "Les Authentiques"

Klassiskt inredd alplägenhet på ca 74 kvm som består av ett sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar, en sovalkov med våningssäng, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer, ett badrum med badkar samt ett badrum med dusch. Toaletterna finns antingen i badrummen eller separat. Lägenheten har balkong eller terrass.

4-rumslägenhet 6-8 personer, "Les Authentiques"

Klassiskt inredd alplägenhet på ca 75 kvm som består av två sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer, ett badrum med badkar samt ett badrum med dusch och två separata toaletter. Lägenheten har balkong eller terrass.

4-rumslägenhet 6-8 personer, "Les Contemporains"

Modern inredd lägenhet på ca 75 kvm som består av ett sovrum med dubbelsäng, två sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer, ett badrum med badkar och toalett samt ett badrum med dusch och separat toalett. Lägenheten har balkong eller terrass.

5-rumslägenhet 8-10 personer, "Les Contemporains"

Modernt inredd lägenhet på ca 85 kvm som består av två sovrum med dubbelsäng, två sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer, två badrum med badkar samt ett badrum med dusch och två toaletter som antingen finns i badrummen eller är separata. Lägenheten har balkong eller terrass.

5-rumslägenhet 8-10 personer, "Les Authentiques"

Klassiskt inredd alplägenhet på ca 110 kvm som består av tre sovrum med dubbelsäng, ett sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer, två badrum med badkar samt två badrum med dusch och två toaletter som antingen finns i badrummen eller är separata. Lägenheten har balkong eller terrass. OBS! Lägenheten kan vara i flera plan.

6-rumslägenhet 10-12 personer, "Les Authentiques"

Klassiskt inredd alplägenhet på ca 140 kvm som består av tre sovrum med dubbelsäng, två sovrum med två enkelsängar, ett vardagsrum med bäddsoffa för två personer, två badrum med badkar samt ett badrum med dusch och två toaletter som antingen finns i badrummen eller är separata. Lägenheten har balkong eller terrass.

AccommodationTypes