Italien, Sauze d'Oulx

Hotel Assietta

Halvpension

Fakta

Om Hotel Assietta

Vill du bo på ett mysigt och charmigt hotell i hjärtat av Sauze d’Oulx? Välkommen till Hotel Assietta.

När du bor på Hotel Assietta på din skidresa har du endast 250 meter till Clotes-liften som tar dig upp i skidområdet. Utöver att bo nära skidåkningen, har du också allt vad Sauze d’Oulx erbjuder nästan precis utanför dörren.

Så fort du kliver in genom dörren på Hotel Assietta blir du bemött av ägarens härliga personlighet. Simonetta är ett välbekant ansikte i byn tack vare den varma gästvänligheten och den goda servicen. Hon gör allt för att gästerna på hennes hotell får en fantastisk upplevelse under sin vistelse. Du kommer genast känna igen henne i hotellets reception eller bar.

Det är inte bara den trevliga stämningen Simonetta står för, utan även hennes kunskap och känsla för bra mat och goda viner. Hon äger också den populära vinbaren Il Lampione samt tapas-cocktailbaren Farola som till och med de lokala byborna söker sig till. Det är alltså två ställen som helt klart är värda minst ett besök.

Hur smakar maten?

På Hotel Assietta är halvpension inkluderad i din skidresa så att du varje dag får njuta av en trevlig frukost innan skiddagen, och komma hem på kvällen till en utsökt middag.

Frukosten serveras i hotellets restaurang. Här kan du ta del av en massa tillbehör som flingor, yoghurt, bröd med olika pålägg. Självklart finns det också färsk frukt, te och kaffe. Du behöver alltså inte oroa dig över att inte ha nog med energi inför den kommande skiddagen.

Den inkluderade middagen får du också i hotellets restaurang, som då också är öppen för utomstående gäster. Här är det möjlighet att välja rätter från dagens egna meny som skiljer sig från den vanliga menyn i restaurangen. Middagen bjuder på både italienska favoriter och internationella rätter. Kockarna använder många lokala råvaror och är noga med detaljerna, smaken och upplägget. Du kan alltså se fram emot middagar med riktiga matupplevelser där den trevliga personalen vägleder dig bland urvalet av viner.

Var uppmärksam på att hotellgästerna har bord i restaurangen från 18.30 till 20.00, därefter kan externa gäster ha bokat bord i restaurangen. Det är därför viktigt att hålla sig till måltidstiderna, eftersom kvällsserveringen för hotellgäster slutar klockan 20.00. 

Rummen

Alla rummen på Hotel Assietta är fint, enkelt och stilrent inredda med trädetaljer som ingiver alpkänslan. Rummen har trägolv som ger ett ljust och avslappnat intryck. Här finns allt du behöver för din skidresa. En del av rummen har också balkong. Simonetta har löpande sett över renoveringen av hotellet så att det håller en bra standard.

Värt att veta

Hotel Assietta har även en möblerad solterass där du kan slappna av efter en lång dag på skidor. På eftermiddagarna hålls det härlig afterski här.

På hotellet finns det också ett rum för skidförvaring samt WiFi.

Vi vågar påstå att du får allt du behöver på Assietta under din skidresa till Italien!

Var beredd på att det kan låta lite upp till rummen från baren fram till kl23, samt att det kan låta lite från gatan på grund av den centrala belägenheten.

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation på den allmänna parkeringen vid Carrefour Express. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Om man annars skulle sakna något så är hotellets personal helt fantastisk och är alltid redo för att hjälpa till och ge goda lösningar.

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Avstånd

Avstånd till pist : 250 m

Avstånd till lift: 250 m

Avstånd till centrum : 0 m

Avstånd till shopping: 0 m

Avstånd till skidbuss: 10 m

Avstånd till skiduthyrning: 25 m

Rum

TV Ja

Hårtork Ja

Wifi på rummet Ja

Badrum Ja

Toalett Ja

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Halvpension Ja

Faciliteter

Barnsäng: Ja

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

Solterrass: Ja

WiFi (endast i lobby): Ja

Dubbelrum

Rum med dubbelsäng för 2 personer, typiskt 12-16 m2 med eget dusch / toalett.
Sängkläder - Hårtork - Dusch och toalett - Handdukar - TV - Wi-Fi (kostnadsfritt)

Dubbelrum m. 1 extrasäng

Rum med dubbelsäng för 2 personer, typiskt 12-16 m2 med eget dusch / toalett, Med möjlighet till en extrasäng.
Sängkläder - Hårtork - Kassaskåp - Dusch och toalett - Handdukar - TV - Wi-Fi (kostnadsfritt)

AccommodationTypes