Österrike, Obertauern

Hotel Solaria

Halvpension

Fakta

Om Hotel Solaria

Om centralt läge, ski-in/ski-out och en av Alpernas mest snösäkra skidorter är något för dig så ser vi fram emot att hälsa dig välkommen till Obertauern och Hotel Solaria!

Obertauern är ett säkert val för årets skidresa mycket tack vare sitt läge på hög höjd. Hotel Solaria är i vart fall inte ett hotell där man kompromissar med läget, varken i förhållande till skidåkningen eller byn.

Hotell med halvpension

När du bor på Hotel Solaria är halvpension inkluderat. Här börjar du dagen med en stor frukostbuffé så att du orkar med hela dagens skidåkning. Middagen serveras även den på hotellet och här finns flera valmöjligheter på menyn. Hotellet har även en bar där det serveras kalla och varma drycker efter en lång skiddag.

Wellness på skidresan

Hotellet erbjuder gratis tillgång till wellness- och bastuområdet till alla gäster. Här står avslappning i fokus och kroppen kan värmas upp ordentligt inför skiddagen därpå.

Skidåkningen i “Tauern-land”

Skidåkningen börjar precis utanför hotellets huvudentré. Här glider du över skidbro nr. 5 och kommer direkt ned till liften som tar dig upp i området. På samma sätt kan du glida hela vägen hem till hotellet när skiddagen lider mot sitt slut. Med andra ord – det perfekta läget precis vid pisten!

Om du vill utforska hela området rekommenderar Nortlander dig att testa “Tauernrunde”! Den tar dig hela vägen runt om byn på ca två timmar och du får massor av skidåkning längs vägen. Skyltar guidar er runt i området. Det enda du behöver bestämma är om rundan ska gå med- eller moturs.

Om du ankommer till Obertauern i bil kan du parkera i hotellets källare. Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation vid Hotel Gamsleiten. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Turistskatt på destinationen

Turistskatten ska betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kreditkort. Turistskatten är inte inkluderad i resans pris eftersom vi vare sig får eller kan hantera ekonomi mellan regering och gäst. Turistskatt per person per natt varierar mellan 0,50 EUR – 4,50 EUR. Maximalt 31,50 EUR kommer därför att debiteras och detta är vid en veckas vistelse på ett 5-stjärnigt hotell. Det är den officiella hotellklassificeringen och destination som ligger till grund för storleken på turistskatten. Läs mer här.

Nortlander ser fram emot att välkomna dig till Obertauern!

Avstånd

Avstånd till pist : 25 m

Avstånd till lift: 250 m

Avstånd till centrum : 50 m

Avstånd till shopping: 250 m

Rum

TV Ja

Hårtork Ja

Wifi på rummet Ja

Dusch eller badkar Ja

Toalett Ja

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Restaurang Ja

Halvpension Ja

Faciliteter

Bastu: Ja

Reception: Ja

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

Wellness: Ja

WiFi: Ja

Ångbastu: Ja

Enkelrum

Trevligt rum med dusch/wc.

Sängkläder - Hårtork - Badrum & toalett - Handdukar - TV - Wi-Fi

Dubbelrum

Trevligt dubbelrum med dusch/wc. I några rum finns det möjlighet för en tredje säng och några rum har balkong.

Sängkläder - Hårtork - Badrum & toalett - Handdukar - TV - Wi-Fi

AccommodationTypes