Sauze d'Oulx

Faktabox

400 km pister

92 liftar

95 kmBlå pister
220 kmRöda pister
85 kmSvarta pister

Sauze d'Oulx

Byns höjd 1509 m

Högsta skidåkning 2823 m

Liftkapacitet 113000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 9 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Sportinia Monte

Trebials Valle

Välkommen till vackra Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx ligger i skidområdet Via Lattea, även känt under det engelska uttrycket Milky way (Vintergatan), som bland annat omfattar områdena Sestriere, Claviere och det franska området Montgenèvre.

Totalt har skidområdet 400km pist som lämpar sig både för nybörjare och mer rutinerade skidåkare.

 

Fem snabba om Sauze d'Oulx

  • Stort skidområde
  • Skidåkning till Frankrike 
  • Value for money
  • 1.000 km. offpist
  • Charmig bydel

Läs mer om Sauze d'Oulx här

Skidresor till Sauze d'Oulx

Skidområdet i Saize d'Oulx

När du åker på skidsemester till Sauze d'Oulx har du 400km pist att vältra dig i, allt från nybörjarbackar till de mycket mer svåra nedfarterna.

Skidområdet Via Lattea erbjuder ett brett utbud av skidåkning. Skidområdet innehåller Sauze d'Oulx, Sestriere, Oulx, Sansicario, Cesana, Pragelato, Claviere och franska Montgenèvre.

Systemet innehåller mer än 212 sammankopplade pister och 69 liftar. Hinner du åka ner för alla pister innan semestern är slut kan du skryta med hela 400 åkta pistkilometer.

I Via Lattea finns något för alla, det finns gott om långa utmanande svarta pister, framförallt i Sestriere.

I Sauze d’Oulx och Sansicario finns fantastiska, långa röda pister som är perfekta för att finslipa carvingtekniken men även baby fun parks för de allra minsta. Men området erbjuder främst lättare skidåkning även om här också finns fina offpistmöjligheter.

När du väljer ett liftkort i sex, sju eller 8 dagar får du även möjlighet att åka över 1 dag gratis till Montgenevre.

Skidområdet Sauze d'Oulx ligger till största delen beläget under trädgränsen vilket ger fantastiska skogspister och mysigt belägna restauranger.

 

 

 

Tidigare värd för OS

Suaze däOulx kan stoltsera med att de var medvärdar för vinter-OS i Itaien 2006, där området fick en ordentlig modernisering. Uppgraderingen av liftsystemet gör att du enkelt kan ta dig runt i området.

Möjlighet för längskidåkning i Sauze d'Oulx

För dig som tycker om längdskidåkning finns det möjlighet till det inom Via Latteas gränser. Flest längdskidspår finner du i Clavière men det finns även en del i närområdet Sauze d’Oulx.  

 

Skidorten Sauze d'Oulx

Denna italienska by passar de resenärer som vill ha en lugn men mysig och gemytlig by kombinerat med riktigt bra skidåkning.

Byn

Detta är en mysig liten alpby och en del av det världsberömda skidområdet Via Lattea. Den gamla stadsdelen har bevittnat storartade delar av den europeiska historien och är både charmig och vacker.

Den äldsta bydelen härstammar helt tillbaka till medeltiden, något man fortfarande kan se på de gamla gatorna och husen. 

Sauze d'Oulx eller som man i folkmun kallar Sauze, säger man vara Alpernas balkong och sägs vara födelseplatsen för italiensk skidsport.

Både italienska och olympiska mästare har växt upp i byn. De många solterasserna i kombination med dess rika matkultur och skidområdet, gör Sauze till den optimala lilla alpbyn.

Charmerande alpby

Sauze d'Oulx är en trevlig by, där smågatorna slingrar sig genom centrum och erbjuder små caféer, barer och restauranger med lokala vin och maträtter.

Det går inte att sticka under stolen med att italienarna verkligen kan sin matlagning. Deras känsla för mat och vin är något helt speciellt och runt om i byn kan du hitta tusen möjligheter till smakupplevelser som du sent kommer glömma.

Varje resturang har sin egen charm och specialité.

3 restaurangtips i Sauze d'Oulx

L’Oriticke erbjuder byns bästa tryffelpasta

L’Assietta är värt ett besök om du vill avnjuta en raclettemiddag

Village Café kan du skölja ner en fantastiskt god tiramisu till en traditionell limoncello.

Vill du veta mer om Sauze d'Oulx? Läs gärna våra artiklar där vi beskriver en skidresa till Sauze d'Oulx.

Hotellkarta

AccommodationTypes

Få ett reseförslag till Sauze d'Oulx

Fyll gärna i formuläret så hjälper vi dig så snart vi kan!

Då gillar du nog även... Är Sauze d'Oulx något för dig?