Italien, Cervinia

Hotel Chateau des Dames

Halvpension

Fakta

Om Hotel Chateau des Dames

Vill du bo mitt i hjärtat av Cervinia och med skidåkningen runt hörnet? Då vill vi välkomna dig till Hotel Chateau des Dames.

Hotel Chateau des Dames är ett trevligt, 2-stjärnigt halvpensionshotell med ett fantastiskt läge mitt i Cervinia. Här har du aldrig långt till butiker, restauranger eller barer. Om du tycker om att gå på afterski så hittar du både Umbrella-afterski och Linos bar alldeles i närheten av hotellet. Dessutom har du liften precis runt hörnet, vilket gör det enkelt att börja skiddagen utan att behöva bära skidutrustning allt för långt. Med hotellets fantastiska läge får du även en hisnande vacker utsikt på köpet - för det går väl nästan inte att tänka sig än bättre utsikt än över Matterhorn, det kända Toblerone-berget?

Hotellet är inte speciellt stort - men med sina 15 rum blir hotellet intimt och mysigt i sin simpelhet. Check-in gör du på grannhotellet som heter Hotel Breuil. Det är även där du får serverat frukost och middag samt får ta del av många av Hotel Breuils faciliteter.

Skidresa med spa och wellness

När du bor på Hotel Chateau des Dames finns även möjligheten att använda Hotel Breuils spa och wellnessavdelning. Så om du önskar avslappning för att ladda om musklerna efter dagens skidåkning kan vi rekommendera att gå över vägen till Hotel Breuil. Här kan du värma dig i bastun, i ångbadet eller bubbla i bubbelbadet. Om du är i behov av en liten tupplur kan du slå dig ner i någon av solstolarna i wellnessområdet. Det finns även möjlighet att boka massage mot en extra kostnad. Här finns alltså massor av möjligheter att ladda om kroppen inför morgondagens skidåkning.

Om du däremot är typen som tycker om att svettas finns möjligheten att använda sig av gymmet på Hotel Breuil.

Mat på hotellet

På Hotel Chateau des Dames ingår alltid halvpension. Måltiderna serveras dock i Hotel Breuils trevliga restaurang som ligger mittemot Hotel Chateau des Dames. På frukostbuffén kan du fylla på med massor av energi innan du beger dig ut i pisterna för dagen.

När du är hemkommen och hungrig efter en dag på pisterna kan du återigen gå över vägen till den mysiga restaurangen för att få middagen serverad.

Är du nyfiken på det italienska köket? Då finns såklart även möjligheten att gå ut och äta på Cervinias lokala restauranger som ligger precis runt hörnet från hotellet. När du ändå är i Italien ska du heller inte glömma bort att smaka på de lokala italienska vinerna.

Om du inte känner dig riktigt redo att krypa till sängs efter middagen finns möjligheten att ta ett glas vin eller en öl i Hotel Breuils loungeområde. Här hittar du också en TV-lounge om du vill slappna av med lite TV-tid innan det är läggdags.

Hotellrummen

Det är inte speciellt många rum på Hotel Chateau des Dames. Rummen är simpelt inredda i italiensk stil som säkert ska få dig att känna dig som hemma. Alla rum inkluderar det mest nödvändiga du kan tänka dig att du behöver på din skidresa.

Värt att veta

Du hittar skidförvaringen på Hotel Breuil - så när du ätit frukost på morgonen kan du därefter gå direkt ned i skidkällaren på Hotel Breiul. Liften ligger precis utanför, vilket gör det väldigt enkelt att ta dig ut i skidområdet varje dag.

Om du ankommer i elbil finns möjligheten att ladda bilen i byn. Det finns en laddningsstation vid den offentliga parkeringen vid Metzelet Bar Ristaurante, med det finns flera stationer runt om i byn. Fråga guiderna när de ringer till dig veckan innan avresa för att få mer information.

Turistskatt på destinationen

Turistskatten betalas direkt till hotellet – antingen kontant eller med kort och är inte inkluderat i resans pris då vi inte får lov att hantera ekonomin mellan regeringen och gästen. Turistskatten per person per natt varierar mellan € 0,50 - € 4,50. Det kommer därför som max bli debiterat € 31,50 per person för en veckas vistelse. Avgiftens storlek grundar sig i den officiella hotellklassificeringen och destinationen. Det tas inte ut någon turistskatt för barn – dock kan åldern variera från land, destination och hotell. Läs mera om detta här.


Vi glädjer oss till att välkomna dig på årets skidresa till Hotel Chateau des Dames och Cervinia!

Avstånd

Avstånd till pist : 250 m

Avstånd till lift: 250 m

Avstånd till centrum : 0 m

Avstånd till shopping: 50 m

Avstånd till skidbuss: 20 m

Avstånd till skiduthyrning: 200 m

Rum

TV Ja

Hårtork Ja

Wifi på rummet Ja

Badrum Ja

Toalett Ja

Sällskapsdjur Ja

Mat och dryck

Pension Halvpension

Bar Ja

Halvpension Ja

Faciliteter

Barnsäng: 25€/day

Garage: 10€/day

Reception: Ja

Skidförvaring med pjäxvärmare: Ja

Solterrass: Ja

WiFi: Ja

Dubbelrum "Standard"

Dubbelrum med dubbelsäng samt dusch och toalett.
Sängkläder - Hårfön - Dusch & Toalett – Telefon – Handdukar – TV – Wi-Fi (gratis)

Dubbelrum "Standard" med balkong

Dubbelrum med dubbelsäng (möjlighet för två enkelsängar), samt med dusch, toalett, TV och balkong.
Balkong - Sängkläder - Hårfön - Dusch & Toalett – Telefon – Handdukar – TV – Wi-Fi (gratis)

Familjerum "Standard"

Två sammankopplade dubbelrum med dubbelsäng (möjlighet för två enkelsängar). De två rummen delar på ett badrum.
Sängkläder - Hårfön - Dusch & Toalett – Telefon – Handdukar – TV – Wi-Fi (gratis)

AccommodationTypes